Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı Safranbolu’da gerçekleştirildi
SİYASETCittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Böcek başkanlığında Safranbolu’da gerçekleştirildi.Başkan Muhittin Böcek, turizmi geliştirmek, daha iyi noktalara taşımak adına yoğun bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti.
Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Böcek başkanlığında Safranbolu’da gerçekleştirildi.
Başkan Muhittin Böcek, turizmi geliştirmek, daha iyi noktalara taşımak adına yoğun bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu, Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Böcek ve Cittaslow Türkiye ağında yer alan belediye başkanları katıldı.
Her Geçen Gün Daha İyi Olması adına Çalışıyoruz
Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu tür toplantıların şehirlerin tanıtımı adına büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Fuar ve tanıtım organizasyonları belediyelerin, şehirlerin gücünü arttırıyor. Cittaslow 7 farklı kategori 73 kriteri olan çok önemli bir organizasyon. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gittiğimiz fuarlarda Cittaslow organizasyonumuzu anlatıyoruz. Burası tüm partilerden seçilmiş belediye başkanın yer aldığı siyaset üstü bir kurum. Antalya 2024 yılında yerli ve yabancı misafirimiz olmak üzere yaklaşık 27 milyon vatandaşımıza ev sahipliği yaptı. Turizmi geliştirmek daha iyi noktalara taşımak adına, her geçen günün gelen günden daha iyi olması için çalışıyoruz” dedi.
Yerel Kimliğimizi Merkeze Aldık
Böyle anlamlı ve vizyoner bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu Belediyesi olarak yerel üretimi destekleyen tarım projelerinden, yavaş yaşamı teşvik eden kültürel etkinliklerimize, doğaya saygılı çevre politikalarımızla, tarihi dokuyu koruyan projeler üretiyoruz. Bugünü değil, gelecek kuşakları düşünen bir şehir planlıyoruz. Çalışmalarımızda sürdürülebilirlik, dayanıklı kentler, katılımcı demokrasi, yerel kimliğe sahip çıkma gibi temel değerleri belediyecilik anlayışımızın merkezine yerleştirdik” diye konuştu.
Belediyeler Çalışmalarını Anlattı
Açılış konuşmalarından sonra Cittaslow Türkiye Ofisi’nin yürüttüğü çalışmalara ilişkin belediye başkanlarına bilgi verildi. Toplantıda Citteslow’a aday belediyelere ilişkin değerlendirmeler yapılırken, Safranbolu, Seferihisar, Gerze ve Arapgir Belediyeleri yürüttükleri çalışmaları paylaştı. Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’nda Türkiye’nin güncel gelişmeleri, aday ilçeler süreci, “Cittaslow Fikir Maratonu”, Cittaslow Metropol Antalya uygulamaları ve Safranbolu’nun iyi uygulama örnekleri anlatıldı. Safranbolu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Cittaslow uygulamalarını yerinde incelenirken, Bağlar Köyiçi, Hıdırlık Seyir Tepesi, Belediye Üretim Serası ve Tarihi Çarşı gibi durakları içeren teknik inceleme gezisi yapıldı.
haber ve kaynak: e-ha
İlginizi Çekebilir
Erdoğan: “Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın başlıca iş birliği alanı olan ekonomi ve ticarette vizyonumuzu daha da geliştirmek mecburiyetindeyiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 17. Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Teşkilatımızın başlıca iş birliği alanı olan ekonomi ve ticarette vizyonumuzu daha da geliştirmek mecburiyetindeyiz. 100 milyar dolarlık bölgesel ticaret hacmi hedefimizi daha yüksek rakamlara taşıyacak adımları hep birlikte atmalıyız” dedi.
Batı basını: NATO, ABD askerlerinin Avrupa'dan çekilmesine hazırlanıyor
Euractiv haber sitesi, Avrupalı NATO üyelerinin ABD askerlerinin Avrupa'dan çekilmesine hazırlandığını ileri sürdü.
Ayşegül Doğan: Kürdistan Bölgesel Yönetiminde olması planlanan tarihsel adım, kongre kararlarının gereğine uygun şekilde yapılacak
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Barış ve Demokratik Toplum Süreci başta olmak üzere güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün toplanan MYK’mizin gündemlerine ilişkin Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenledi. Doğan, şunları söyledi:
İklim Kanunu teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
İklim değişikliğiyle mücadele ve uyuma ilişkin esasları içeren İklim Kanunu teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edildi ve yasalaştı.