CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TOPÇU’DAN UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİNE NEZAKET ZİYARETİ
SİYASETTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, resmi görevine başlayan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Başdanışman Yalçın Topçu'ya, AK Parti eski Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu da eşlik etti.
Topçu, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada; Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik tam desteğini yineledi.
Topçu, Konuşmasının devamında,
İstanbul'da Ukrayna ile Rusya arasındaki ateşkes görüşmelere dikkat çeken Başdanışman Topçu, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın da titizlikle ve önemle takip ettiği sürecin umut verici olduğunu belirtti.
Rusya'nın 30 Temmuz'u 31 Temmuz'a bağlayan gece Kiev’e düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini sunan Yalçın Topçu; Ukraynalı sivillerin yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle Ukrayna Büyükelçiliğinin taziye defterini de doldurdu.
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celal da yaptığı konuşmada;
Türkiye’de ülkesini temsil etmekten büyük memnuniyet duyduğunu, stratejik ortak iki dost ülkenin var olan her alandaki iyi ilişkilerine katkıda bulunmak için gayret göstereceğini belirterek, Başdanışman Topçu’ya ve 24-25.Dönem Ak Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu’ya teşekkür etti.
Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
İlginizi Çekebilir
ERDOĞAN: “Türkiye barış masalarının aranan aktörü hâline geliyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK 38. Olağan Mali Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye barış masalarının aranan aktörü hâline geliyor. Bugün Türkiye kendisine güveniyor, kendisine inanıyor, öz güvenli bir şekilde hedeflerine doğru sağlam adımlarla ilerliyor” dedi.
ABD'de tarihi buluşma: Aliyev ile Paşinyan Beyaz Saray’da Trump'la görüşecek
Beyaz Saray’da ABD başkanının ev sahipliğinde yapılacak zirve, Moskova’ya güçlü bir mesaj gönderecek.
AB raporu: Gazze’deki kriz, bazı olumlu adımlara rağmen hâlâ 'çok ciddi'
Geçtiğimiz ay AB, gıda kamyonlarının sayısının arttırılması ve 'yardım çalışanlarının hayatlarının korunması' anlaşması da dahil olmak üzere Gazze'ye insani yardım erişiminin 'önemli ölçüde' iyileştirilmesi için müzakerelerde bulunmuştu.
Hesekê'de tüm bileşenlerin katılımıyla 'Ortak Tutum Konferansı' düzenleniyor
Rojava’daki (Kuzey ve Doğu Suriye) tüm toplumsal bileşenleri bir araya getiren "Ortak Tutum Konferansı," bugün Hesekê’nin Gweiran Mahallesi’ndeki Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Bölgenin geleceğine ışık tutacak önemli kararların alınması beklenen konferansa yoğun katılım gösteriliyor.