‘TİSAN, NADİR FOK YAŞAM ALANLARINDAN BİRİ’
EKONOMİÇevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, kamuoyunda yoğun bir şekilde gündeme gelen Silifke İlçesi Tisan Mahallesi’nde yapımı devam eden otel ve konut inşaatlarıyla ilgili TMMOB İl Koordinasyonu’nun dava açtığını söylemiş ve tepkilerini dile getirmişti. Tisan’da devam eden otel ve konut inşaatları için bir tepki de Su AltıAraştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu’ndan (SAD AFAG) geldi.
SAD AFAG tarafından yapılan açıklamada, “Bölgedeki doğa korumacıların bizlere ilettiği üzere Mersin, Silifke, Tisan Yarımadası kıyılarında belirlenen ve görüntülenen kıyı yaşam alanları katliamı! Tisan Yarımadası, deniz ve kıyı alanları ile birlikte son derece önemli deniz-kıyı eksositemlerine ev sahipliği yapıyor. Bu dağlık, kayalık, orman ve makilik kıyı alanındaki yol genişletme ve yol açımları bölgedeki biyolojik çeşitliliği ortadan kaldıracak bir habitat tahribatıdır. Bu dinamitleme ve ağır iş makineleri çalışmaları ile kıyılarda ne orfoz ve beyaz lagos kalacaktır, ne de deniz çayırları ve Akdeniz foku gibi kritik derecede önemli canlılar varlıklarını sürdürebilecektir. Deniz kuşları Karabataklar, Tepeli karabataklar ve Büyük gümüş martıların yaşam alanı olduğunu da anımsatmak gerek.” denildi.
*İhlallerle dolu bu uygulama durdurulmalı!”
Açıklama şöyle sürdü;”Gerek Çevre Şehircilik gerekse Tarım Orman Bakanlıkları ilgili birimlerine açık bildirimdir. Hiç mevzuata ve taraf olunan uluslararası sözleşme hükümlerine uymayan açık ihlallerle dolu bu uygulama durdurulmalıdır. Bölge iyi bilindiği üzere ülkemizdeki nadir fok yaşam alanlarından biridir. Son videoda, bölgede yerelde yaşayan insanların Tisan batı koyunda çektikleri bir erişkin Akdeniz foku var. Bundan daha güzel kanıt olamaz.”- KAYNAK: MERSİN GAZETESİ
İlginizi Çekebilir
AKDENİZ BELEDİYESİNİN HARCAMASI BOL KESEDEN
Mersin’in Akdeniz ilçesi Ekim 2025 de düzenlenen Sayıştay raporlarına takıldı. 2024 yılını inceleyen Sayıştay raporunu bir yıl sonra açıkladı. Açıklanan 57 sayfalık detaylı raporda usulsüzlükler, yanlışlıklar, hatalı alımlar ve tasarruf genelgelerine uyulmadığı ortaya çıktı.
Et ve eşek eti skandalı yine aynı ilden çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan firmaların güncel listesini yayınladı; Mersin'de iki işletmenin daha vatandaşa "tek tırnaklı" (at ve eşek) eti yedirdiği tespit edildi. Mart ayında şampiyon yarış atının çipinden yakalanan at eti skandalının ardından Mersin'de denetimlerini sıkılaştıran ekipler, Göksel Yemekçilik ve Onur Tantuni gibi işletmeleri ifşa etti.
AÇIK İHALE OLUNCA LOP GÖTÜRMEYE ALIŞANLAR BU KEZ LOPLAYAMADI, HOPLADI…
Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Mersin Valisi geldiği günden bu yana bu işlere çok dikkat edince, bu kez yapılan ihale AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, arakasında siyasi yiyicilerin bulunduğu tipler işleri pay edemediler. Ne oldu? Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işi neden alamadılar? Bir yetkili ilgili bu işi sormayacak ve inceleyip araştırmayacak mı? Bakın o firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, içerdeki ihale sistemi ve işi yapanlar ile çok iyi diyalogları varmış… Şimdi, isterseniz bir durumu inceleyin…
CHP'li Mersin Yenişehir Belediyesi'ne operasyon: 30 kişi gözaltına alındı
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'İhaleye fesat karıştırma’, ‘Rüşvet ve ‘İrtikap' soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Yenişehir Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Bazı belediye çalışanlarının da aralarında olduğu 30 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri belediyede binasında arama yapıyor.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE SAYIŞTAYA TAKILDI
Sayıştay 2025 Eylül ayında teslim ettiği 38 SAYFALIK raporunda, MERSİN BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nde yaptığı incelemelerde çok sayıda tespitlerde bulunduğu ortaya çıktı:
SAYIŞTAY YENİŞEHİR BELEDİYESİNDE USULSÜZLÜK VE YANLIŞLAR TESPİT ETTİ
Sayıştay 2025 Eylül ayında teslim ettiği 56 SAYFALIK raporunda, MERSİN YENİŞEHİR Belediyesi’nde yaptığı incelemelerde çok sayıda tespitlerde bulunduğu ortaya çıktı: