© Haberanaliz.net 2005

Yenişehir PAZARLIKLI alıma doymuyor!

Mersin’de kamu kurum ve kuruluşları PAZARLIK alım yada DOĞRUDAN temin metodundan bir türlü vaz geçemiyorlar. Merkezde bulunan YENİŞEHİR Belediyesi tasarruf genelgelerine rağmen “Tefrişat Alımı” yapar. Bunu da pazarlık 21/F’ye göre yapar. Detaylar haberimizde:

Yenişehir Belediyesi 2024/1152309 ihale numarası ile "TEFRİŞAT ALIMI" işini 3.9.2024 günü Pazarlık (MD 21 F) ye göre alım yapar.

İdarece gizli olarak belirlenen yaklaşık maliyet ise 2.012.866,66 TRY olarak belirlenir.

Teslim için ise: Teslimat yapılacak mal/malzemeler peyder peyi veya tüm ihale kapsamındaki ürünler işe başlama tarihi itibariyle 15 takvim günü içerisinde teslimatı gerçekleştirecektir" denir.

Bu iş için ne hikmet ise EKAP dan 3 kişi dosya bakar, 2 kişi teklif atar, bir kişide iş kalır.

İşi alan Firma, YÜKSEL YERLİKAYA isimli şahıstır.

İş yeri adresi: HÜRRİYET MAHALLESİ 16.CADDE 78/C 33100 YENİŞEHİR/MERSİN

Bu kişi ile 16.9.2024 günü 1.999.500,00 TRY bedel ile sözleşme imzalanıp iş verilir.

Yaklaşık Maliyet ne idi: 2.012.866,66

Verilen teklif ne idi: 1.999.500,00

Yaklaşık maliyetten 13.366,66 TRY aşağı.

Anlayacağınız kimsenin bilmemesi gereken yaklaşık maliyeti işi alan firma tahmin etmiş…

Ayrıca yaklaşık maliyet tespit edilirken kimlerden teklif alınmış,  o teklif alınanlar işe teklif vermişler mi, vermişler ise ne teklif atmışlar ortaya çıkması lazım.

Bu arada iş yaklaşık 2 milyona gitmiş.

Daha bu rakam içinde KDV de yok. Onu da ilave edersek rakam daha da artacak.

Beytülmal dediğimiz tüysüz yetimin ve şehidin hakkı olan kasadan yapılan harcama bu.

İdareler, 4734 Sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur.

Neden pazarlık?

Niçin AÇIK ihale değil?!

YENİŞEHİR BELEDİYESİ İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZİN LİNKLERİ;

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-yenisehir-belediyesinin-ilginc-icecek-alimi-19211

https://www.haberanaliz.net/haber/belediyelerde-pazarlikli-alima-devam-19131

https://www.haberanaliz.net/haber/yenisehirde-parklarin-duzenlenmesi-park-dizayna-17180

https://www.haberanaliz.net/haber/yenisehir-belediyesi-kendi-kurdugu-sirkete-is-vermis-16904

https://www.haberanaliz.net/haber/den-ka-yenisehirden-sonra-mezitlide-16878

https://www.haberanaliz.net/haber/yenisehirin-isleri-fircala-disleri-2-16731

https://www.haberanaliz.net/haber/yenisehirin-isleri-fircala-disleri-16701

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

İlginizi Çekebilir

Almanya'da otomotivde istihdam kaybı derinleşiyor

Alman otomotiv sektöründe bir yılda 42 bin kişi işini kaybetti. Sektör 2005'ten beri en düşük istihdam seviyesine geriledi.

Almanya'nın doğusunda işgücü alarmı

Almanya sanayide göçmen çalışanlara bağımlı. Ancak ülkenin doğusunda bu bağımlılık daha da büyük. Uzmanlar göç olmazsa doğuda büyük istihdam açığı yaşanacağı uyarısı yaptı.

Kuriş örgütü soruşturması: 2,2 milyar lira ciroluk şirkete kayyım atandığı belirtiliyor

Süleymancılar olarak bilinen cemaate yönelik operasyonda Ayakkabı Dünyası'na da kayyım atandığı belirtiliyor. Şirketin yönetici gözaltında.

MTSO, NE YAPTIĞINI SANIYOR BÖYLE?!

Haber sitemizi yüzlerce e posta geldi, firmalar belki bu işten memnun ama vatandaş değil. Vatandaş, bizi kandıran, dolandıran, üçkâğıda getirenleri nasıl tespit edeceğiz diyor. Olay şu:

MERSİN’DE DEVLETİN MALINA SAHİP ÇIKACAK KİMSE YOK MU?

Yıllardır naçizane bu sütunlardan seslenip, KAMUYA ait olan boş ve atıl binaların hayata geçirilmesini dile getiriyoruz. Çok ciddi tesis ve binalar bomboş atıl duruyor ve çürüyor. Bunlar yetimin ve şehidin hakkının olduğu BEYTÜLMÜL. Hepimiz bunu korumakla, kollamakla yükümlüyüz. Yazılarımızdan sonra harekete geçen devlet makamları, komisyonlar kuruyor tespitler yapıyor, ama bu binalar yine atıl ve bomboşlar. Çoğu ayyaş, berduş, serseri yatağı haline geliyor, kötülük saçıyor. Bu arada bu binalar boşken devletin bazı kurumları kiralarda oturuyor. Mersin de siyaset yapanlar, gücü elinde bulunduranlar, milletvekilleri, belediye başkanları, il ilçe başkanları siz ALLAH AŞKINA bunları görmüyor muşunuz ve niçin bunlara el atmıyorsunuz? Bu binaların bir kısmı belediyelere tahsis edilmiş atıl, onlar çivi çakmıyor, ellerinden alın hayata kazandırın. Zor mu?!

Süleymancılara operasyon: Alihan Kuriş gözaltına alındı

Alihan Kuriş liderliğindeki Süleymancılara yönelik 17 ilde düzenlenen mali suç operasyonunda Kuriş dahil 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

TÜM HABERLER