Trump: Rusya ve Ukrayna arasında büyük bir esir takası yapıldı
SİYASETABD Başkanı Trump, Rusya ve Ukrayna'nın büyük bir esir takası gerçekleştirdiğini duyurdu.
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile Ukrayna arasında büyük bir esir takası yapıldığını açıkladı.
Truth Social hesabından açıklama yapan Trump, "Rusya ve Ukrayna arasında daha şimdi büyük bir esir takası gerçekleşti. Bu, çok kısa süre içinde uygulamaya koyulacak. Her iki tarafı müzakereleri başarıyla tamamladıkları için tebrik ederiz. Belki de bu, büyük bir şeyin başlangıcı olabilir mi?" ifadelerini kullandı.
Trump, takasın içeriğine dair herhangi bir bilgi paylaşmazken, akıllara geçen hafta İstanbul'da yapılan Rusya-Ukrayna müzakerelerinde heyetlerin üzerinde anlaştığı 1000'e karşı 1000 esir takası geldi.
Rusya Savunma Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
haber ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
Perihan Koca: 10.yargı paketinde infazda eşitlik yok!
DEM parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, kendi sosyal sayfası X de yaptığı paylaşım ile, 10.yargı paketinde infazda eşitlik yok! dedi ve bakın neler yazdı:
Gergerlioğlu, “Sivil toplum olarak Türkiye’nin dört bir tarafında Barış Platformları kurarak süreci desteklemeliyiz!
DEM Parti Kocaeli 2. İl Kongresinde konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye’nin dört bir tarafında barış platformları kurularak sürecin sivil toplum tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.
ERDOĞAN: “En büyük eserimiz Terörsüz Türkiye’yi gençlerle birlikte gerçekleştireceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Türkiye Gençlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “86 milyonun bir arada, barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşadığı müessir, müreffeh bir ülkeyi sizlerle birlikte yükselteceğiz. Bizi köken, kimlik, meşrep ve mezhep üzerinden ayrıştırmaya çalışanlara inat; bir olmuş, birlik olmuş, kenetlenip tek millet olmuş, Terörsüz Türkiye’yi yani en büyük eserimizi inşallah gençlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Hamas'tan ABD planına yanıt: Garantiler ve İsrail'in çekilmesi şart
Hamas hareketi, ABD'nin sunduğu Gazze ateşkesi önerisine yanıt verdi. Öneride değişiklik yapılmasını isteyen Hamas, İsrail’in askeri olarak çekilmesini, insani yardımların engelsiz ulaşmasını ve mahkum takasının takvime bağlanmasını talep ediyor.