A Milli Takımımız, 2026 Dünya Kupası'na nasıl gider?
GÜNDEMA Millî Takımımızın, 2026 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki fikstürü belli oldu. Buna göre ilk maçımız 4 Eylül'de Gürcistan'la olacak. Biz de elimize kağıdı kalemi aldık ve millilerimizin Dünya Kupası'na nasıl gidebileceğini tek tek anlattık...
Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Kıtası elemelerinde İspanya, Bulgaristan ve Gürcistan ile E Grubu'nda mücadele edecek.
İspanya ve Hollanda arasında oynanan UEFA Uluslar Ligi çeyrek final mücadelesini penaltı atışları sonucu 5-4 kazanarak yarı final vizesi alan İspanya, E Grubu'nda ay-yıldızlıların rakibi oldu.
İŞTE GÜN GÜN DÜNYA KUPASI ELEMELERİ FİKSTÜRÜ
Türkiye, Macaristan'ı play-off turundaki iki maçta da yenerek Uluslar Ligi A grubuna yükseldi.
Millilerin 2026 Dünya Kupası elemeleri fikstürü şöyle:
4 Eylül: Gürcistan - Türkiye
7 Eylül: Türkiye - İspanya
11 Ekim: Bulgaristan - Türkiye
14 Ekim: Türkiye - Gürcistan
15 Kasım: Türkiye - Bulgaristan
18 Kasım: İspanya - Türkiye
2026 DÜNYA KUPASI'NA NASIL GİDERİZ?
Peki 2026 Dünya Kupası’na nasıl gidebiliriz? Gelin anlatalım...
UEFA Uluslar Ligi çeyrek finalinde Hollanda'yı eleyen İspanya, 2026 Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın rakibi oldu.
2026’da Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika’nın düzenleyeceği Dünya Kupası’na katılabilmemiz için Avrupa Elemeleri E Grubu’nda İspanya, Gürcistan ve Bulgaristan’la karşılaşacağız.
GRUPTAKİ İLK 2'Yİ YENMEMİZ ŞART
Ülke Puanı sayfasından edindiğimiz bilgiye göre, 20 yılı aşkın süredir gidemediğimiz Dünya Kupası’na gidebilmemiz için grupta ilk ikiye girmemiz şart. Lider olursak doğrudan first class biletle gidebiliriz.
Ancak ikinci olursak iki takımı elememiz gerekecek. İlk takımın Moldova, Kuzey Makedonya, Kuzey İrlanda, Romanya ya da İsveç olması muhtemel. İkinci takım ise kura sonucu elemelerde ikinci olan takımlardan biri olacak.
Bu iki maçtan galip ayrılırsak 24 sene sonra yeniden Dünya Kupası’nda sahne alabileceğiz.
İlginizi Çekebilir
Çermik Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Başlıyor!
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, 5 Mayıs'ta başlayacak olan 5. Çermik Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 11 Mayıs’a kadar sürecek olan fuara bu yıl 103 yayınevi ve 62 yazar katılacak.
Yolsuzlukla suçlanan kardinal Becciu, Papa Francis'in halefinin seçileceği toplantıya katılmayacak
Vatikan'daki ilk derece mahkemesi tarafından 2023 yılında zimmetine para geçirmekten suçlu bulunan kardinal, günler süren tartışmaların ardından yeni Papa'nın seçileceği toplantıya katılmama kararı aldı.
AB hükümetleri, iklim politikaları hakkındaki dezenformasyonla mücadeleyi görüşüyor
AB'nin iklim ve çevre politikalarını hedef alan dezenformasyon ve propaganda faaliyetleri, İspanya ve Portekiz’deki felaket niteliğindeki elektrik kesintisinden yalnızca bir gün sonra, Salı günü çevre bakanlarının gündemindeydi.
Trump'ın vergileri Çin'e bir hediye: ABD'nin güvenilirliğini zayıflattı
ABD medyası, Başkan Donald Trump'ın uyguladığı gümrük vergilerinin, Çin lideri Şi Cinping için ‘gerçek bir hediye’ haline geldiğini, zira dünya genelinde ABD'ye olan güvenin sarsıldığını belirtti.