AB Dış Politika Şefi: Dondurulmuş varlıkları Rusya'ya geri veremeyiz
DÜNYAAB'nin dış politika şefi, dondurulmuş Rus varlıkları konusunun derinlemesine değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
AB Dış İlişkiler Şefi Kaja Kallas, Moskova Ukrayna'ya tazminat ödemediği sürece dondurulmuş varlıkların Rusya'ya iade edilmeyeceğini belirtti.
Kallas, Kopenhag'da düzenlenen gayrı resmi dışişleri bakanları toplantısında, nihai bir ateşkes ya da barış anlaşması durumunda bloğun bu konuya hazırlıklı olması gerektiğini savundu.
Yüksek temsilci, "Ateşkes ya da barış anlaşması olması halinde, tazminatlarını henüz ödememiş olan Rusya'ya varlıkların geri verileceğini düşünmemiz mümkün değil," dedi.
AB dışişleri bakanları, Ukrayna'daki savaşla ilgili konuları görüşmek üzere Kopenhag'da gayrı resmi bir Dışişleri Konseyi için bir araya geliyor. Bu formatta bakanlar karar almıyor, ancak konuları derinlemesine tartışıyorlar.
haber içerik ve kaynak:
https://tr.euronews.com/my-europe/2025/08/30/ab-dis-politika-sefi-dondurulmus-varliklari-rusyaya-geri-veremeyiz
İlginizi Çekebilir
Putin’den Şi’nin küresel yönetişim girişimine destek
Çinli mevkidaşı Şi'nin ortaya koyduğu küresel yönetişim girişimine destek veren Rusya lideri Putin, bu yöndeki önerilerin somut bir şekilde tartışılmasına ilgi duyduklarını belirtti.
Afganistan'daki depremde 600'den fazla kişi öldü, binden fazla yaralı var
Afganistan'ın doğusunda meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremde 622 kişinin öldüğü duyuruldu. Taliban yönetiminin içişleri bakanlığı felakette 1300'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.
AB ülkeleri Kopenhag’da Gazze konusunda fikir birliğine varamadı
AB Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, üye ülkelerin Gazze konusunda birlik olmamasının kendisi için kişisel olarak zorlayıcı olduğunu ve bölünmüşlüğün AB'nin küresel sahnedeki güvenilirliğini etkilediğini belirtti.
Alman neo-Nazi Liebich, ABD’den sığınma talebinde bulundu: 'Moskova'dan sevgilerle'
Neo-Nazi Marla-Svenja Liebich Chemnitz, Moskova’ya kaçtığını işaret eden paylaşımlar yaptı.