ABD medyası: ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü personel sayısını ve bütçeyi ciddi oranda azaltacak
DÜNYAUlusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi (ODNI), personel sayısını yüzde 40 oranında azaltmayı ve 700 milyon doları aşan bir bütçe kesintisine gitmeyi planlıyor.
ABD merkezli NewsNation'ın aktardığına göre, Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi (DNI), personel sayısını yüzde 40 oranında azaltmayı ve 700 milyon doları aşan bir bütçe kesintisine gitmeyi planlıyor.
Üst düzey bir istihbarat yetkilisinin verdiği bilgilere dayanan haberde, bu ciddi personel ve bütçe azaltımlarının ODNI'de kapsamlı bir yeniden yapılanmanın parçası olduğu ifade edildi. Söz konusu değişikliklerin, 30 Eylül itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Raporda, alınan bu önlemlerin, ODNI'nin yaklaşık yirmi yıl önce kuruluşundan bu yana gerçekleşecek en kapsamlı reform niteliği taşıdığı belirtildi.
Yetkililer, ODNI'nin temel görevini sürdürürken bürokratik yükü azaltmayı hedeflediğini; ancak ulusal güvenlik tehditlerinin artmasına rağmen kurumun yapısal olarak yıllardır büyük ölçüde değişmeden kaldığını dile getirdi.
Ayrıca, ODNI'nin yeniden yapılandırılması sürecinin Beyaz Saray ile koordineli şekilde yürütüldüğü ve dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın bu süreçten haberdar edildiği bilgisine de raporda yer verildi.
2004 yılında ABD Kongresi tarafından kabul edilen İstihbarat Reformu ve Terörizmi Önleme Yasası, 11 Eylül Komisyonu’nun tavsiyeleri doğrultusunda hazırlanmış ve ülkedeki 18 farklı istihbarat teşkilatı arasında koordinasyonu artırmak amacıyla ODNI'nin kurulmasına zemin hazırlamıştı.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
AB, ABD’den gelen tüm endüstriyel mallara yönelik gümrük vergilerini kaldıracak
Avrupa Birliği’nin, ABD’den gelen endüstriyel mallarına uygulanan gümrük vergilerini kaldırmayı ve çok çeşitli ABD menşeili deniz ve tarım ürünlerine tercihli pazar erişimi sağlamayı amaçladığı öğrenildi.
Zaharova: Dugina'ya yönelik terör saldırısının zamanaşımı süresi yok, sorumlular cezalandırılacak
Zaharova, Dugina'ya yönelik terör saldırısının zamanaşımına uğramadığını söyledi.
İtalyan Basın Federasyonu’ndan Meloni’ye tepki: ‘Bu saygısızlıktır’
İtalyan Basın Federasyonu, Meloni'yi Washington zirvesinde soruları yanıtlamaması ve Ben asla İtalyan basınıyla konuşmak istemem” demesinden dolayı saygısızlıkla eleştirerek, Meloni'nin tavırlarını 'propaganda' olarak nitelendirdi.
Arap aşiret reisinden DSG’ye karşı saldırı çağrısı
Suriye’nin Dera kentindeki Arap aşiret lideri Ahmed Hemad El Esed, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) karşı geniş çaplı bir saldırı çağrısında bulundu.