ABD’de İsrail’e bakış değişti: Olumsuz görüş yüzde 60’a yükseldi
GÜNDEMABD’de yapılan ankete göre, İsrail’e yönelik olumsuz bakış yüzde 60’a çıktı. Aynı araştırma, Netanyahu’ya duyulan güvenin azaldığını ortaya koydu.
ABD'de yapılan kamuoyu yoklaması, ABD'lilerin İsrail'e yönelik olumsuz görüşlerinin artarak yüzde 60'a ulaştığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya duyulan güvenin azaldığını ortaya koydu.
ABD merkezli Pew Research tarafından yapılan ankette, ABD'lilerin İsrail'e bakışı, Netanyahu'ya güven ve Washington yönetiminin Orta Doğu politikalarına ilişkin değerlendirmeleri ölçüldü.
Buna göre, ABD'lilerin yüzde 60'ı İsrail hakkında olumsuz görüşe sahipken, bu oran geçen yıl yüzde 53 seviyesindeydi. İsrail'e 'çok olumsuz' bakanların oranı da yüzde 28'e yükseldi.
Görüşlerdeki değişim özellikle gençler arasında daha belirgin. Hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler içinde 18-49 yaş grubunda İsrail'e yönelik olumsuz bakış çoğunluk haline geldi.
Demokratlar arasında İsrail'e olumsuz yaklaşım yüzde 80'e ulaştı.
Netanyahu'ya güven azalıyor
Ankete göre, ABD'lilerin yüzde 59'u Netanyahu'nun küresel meselelerde doğru kararlar alacağına az güven duyuyor veya hiç güven duymuyor. Bu oran geçen yıla kıyasla 7 puan artış gösterdi. Demokratların da yüzde 76'sı Netanyahu'ya güvenmiyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD-İsrail ilişkilerine yönelik kararlarına güven konusunda da ABD'lilerin yüzde 55'i olumsuz görüş bildirdi.
haber içerik kaynak:
https://anlatilaninotesi.com.tr/20260408/abdde-israile-bakis-degisti-olumsuz-gorus-yuzde-60a-yukseldi-1104866797.html
İlginizi Çekebilir
Denizli'de uyuşturucu operasyonu: Baro Başkanı da gözaltına alındı
Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda Denizli Baro Başkanı Ufuk Kök'ün de aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.
Devletten aldığı destekle hobisini gelir kapısına dönüştürdü! ‘Devlet yumurtasını gönderiyor biz sadece bakıyoruz'
Düzce’de yaşayan emekli öğretmen Sefa Konca, 5 yıl önce başladığı ipek böceği yetiştiriciliğini devlet destekleriyle geliştirerek aile bütçesine katkı sağlayan bir gelir kapısına dönüştürdü.
Kayseri merkezli 6 ilde uyuşturucu operasyonu: 221 şüpheli gözaltına alındı
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kayseri merkezli 6 ilde bu sabah "Uyuşturucu Madde Satıcılarına" yönelik düzenlenen operasyonda 221 şüpheli yakalandı" denildi.
CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Yardımcısı dahil 15 kişi gözaltında
İzmir'de CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne yönelik "rüşvet" operasyonu başlatıldı. Aralarında Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Mülki idare amirleri Değişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 Haziran 2026 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Mersin'de kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde önemli değişikliklere gidildi.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında gelişme! 20 torba ve 190 klasörlük dev arşiv Ankara'ya gönderildi
Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin 2009'da düşen helikopterde hayatını kaybetmesine ilişkin 20 adet bez torbaya konulmuş 190 klasör ve 1 karton kutu içerisinde soruşturma dosyasını Kahramanmaraş'tan Ankara'ya devredilmesiyle dosyada kayıtlı emanet eşyalar da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.