AKDENİZ’İN KARADUVAR FESTİVALİ’DE AYNI FİRMALAR VE PAZARLIKLI ALIM
EKONOMİMersin’in merkez ilçelerinden olan AKDENİZ ilçe Belediyesi, Karaduvar Balık ve Balıkçılık Festivali düzenler. Bunun için ise aynı günde bir saat arayla iki kere PAZARLIKLI ALIM YAPAR.
Aynı gün de İlk yaptığı ihalede: 2023/986802 ihale kaydı ile 21.09.2023 günü saat 15.oo de, AKDENİZ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, "Karaduvar Balık ve Balıkçılık Festivali-İkramlar-Organizasyon Hizmet Alım İşi"ni Pazarlık (MD 21 F) ile ihaleye çıkar.
Bu usulün seçilme gerekçesi: “İdarelerin yaklaşık maliyeti 4734 sayılı Kanun’un 21’inci maddesinin (f) bendinde belirtilen parasal limite kadar olan mamul mal, malzeme veya hizmet alımları”
Pazarlık (MD 21 F) MADDESİ NE Demek?: Kanunun 22 nci maddesinin (f) bendi de ihtiyaçların temel ihale usulleri ile karşılanmasının mümkün olmadığı özel durumlarda sağlık hizmetinin kesintisiz yürütülmesi amacı ile kullanılabilecek bir alım yöntemi olup, anılan özel durumlar haricinde temel alım usulü gibi değerlendirilmemesi gerekmektedir
Bu iş için EKAP üzerinden 2 kişi dosya bakar. 2 geçerli teklif çıkar. BİR KİŞİDE iş kalır. 13.10.2023 günü O KİŞİ ile sözleşme imzalanır. BU İHALEDEKİ İŞİ: "MOTTO PAZARLAMA REKLAM İLETİŞİM GIDA LİMİTED ŞİRKETİ " (DİLEK BÖLÜKBAŞI / MERSİN FİRMASI) yüklenmiş olur. Bu firma MTSO kayıtlarında, 26- SAĞLIK HİZMETLERİ, MEDİKAL VE KOZMETİK meslek grubunda kayıtlı olup, ana faaliyet açıklaması ise şöyle: 46.46.02-Temel eczacılık ürünleri ile eczacılık müstahzarlarının toptan ticareti... Aşağıda kayıt bilgisi:
Bu iş için yaklaşık maliyet miktarı idarece şöyle tespit edilmiş: 1.429.100,00 TRY, İşin yapılacağı yer ise: “Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün belirleyeceği yerler” şeklinde belirlenmiş. İşin Süresi ise: 30 gün. İŞİN SÖZLEŞME BEDELİ: 1.428.000,00 TRY. Eski para ile 1,4 TRİLYONA YAKIN... DAHA BU RAKAMIN İÇİNDE KDV DE YOK..
Aynı gün de bir saat ara ile yaptığı İKİNCİ ihalede: 2023/986839 ihale kaydı ile 21.09.2023 günü saat 16.oo de, AKDENİZ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, "Karaduvar Balık ve Balıkçılık Festivali Outdoor Baskılar, Film, Sosyal Medya, Şehir Tanıtım Etkinlikleri, Alan Hazırlıkları Organizasyonları Organizasyon Hizmet Alımı İşi"ni Pazarlık (MD 21 F) usul ile ihaleye çıkar.
Bu iş için EKAP üzerinden 3 kişi dosya bakar. 2 geçerli teklif çıkar. BİR KİŞİDE iş kalır. 13.10.2023 günü O KİŞİ ile sözleşme imzalanır. BU İHALEDEKİ İŞİ : “KARNAVAL REKLAM VE İLETİŞİM LİMİTED ŞİRKETİ" (MERSİN FİRMASI) yüklenmiş olur. Bu firma MTSO kayıtlarında, 06- TOPTAN GIDA ve MUHTELİF TİCARET meslek grubunda kayıtlı olup, ana faaliyet açıklaması ise şöyle: 46.37.02-Kahve, kakao ve baharat toptan ticareti... Aşağıda kayıt bilgisi:
Bu iş için yaklaşık maliyet miktarı idarece şöyle tespit edilmiş: 1.427.500,00 TRY, İşin yapılacağı yer ise: “Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün belirleyeceği yerler” şeklinde belirlenmiş. İşin Süresi ise: 30 gün. İŞİN SÖZLEŞME BEDELİ: 1.423.000,00 TRY. Eski para ile bu da 1,4 TRİLYONA YAKIN... DAHA BU RAKAMIN İÇİNDE KDV DE YOK..
İŞLERDEN Birinin ihale edilirken konu ve açıklama kısmı: “Karaduvar Balık ve Balıkçılık Festivali-İkramlar-Organizasyon Hizmet Alım İşi”,
Aynı gün yapılan, ikinci ihale, pazarlıklı alımınki ise “Karaduvar Balık ve Balıkçılık Festivali Outdoor Baskılar, Film, Sosyal Medya, Şehir Tanıtım Etkinlikleri, Alan Hazırlıkları Organizasyonları Organizasyon Hizmet Alımı İşi”
Konu aynı. Bütünlük arz eden bir iş...
İki işin sözleşme bedelini topluyoruz: 1.428.000 + 1.427.500= 2.855.500 LİRA. Yani 2 milyon 8 yüz elli beş bin 5 yüz lira. Eski para ile 2,5 trilyon... Daha işin içinde KDV de yok. Onlarda eklenince rakam daha da şişecek.
KARNAVAL İSİMLİ FİRMA, 2023/141879 ihale kayıt numaralı olan “2000 adet Hoşgeldin Bebek Hediye Paketi” işini de pazarlıklı olarak yapmıştı. Daha bir ay geçmeden bu kez festival organizasyonu işini pazarlıkla alıyor. Hoş geldin bebek ihalesi konusu haber sitemizde 2 Ekim 2023 günü yayına alınmıştı. İşte linki: https://www.haberanaliz.net/haber/akdenizde-isler-halen-daraba-nasihatler-maraba-19428
O ihale dede KARNAVAL firmasına, KDV hariç, 1.188.497,00 TRY. Ödeme yapar.
Yaklaşık maliyetlere dikkatli bakıp incelerseniz, verilen tekliflerin yaklaşık maliyete ne denli yakın olduğu hatta 2023/141879 kayıt nolu ihalede İDARECE BELİRLENEN VE GİZLİ OLAN, KİMSENİN BİLEMEYECEĞİ yaklaşık maliyetin azıcık eksiğini verdikleri görülecektir. 1.188.497 lira yaklaşık maliyet belirliyorlar, firma da aynen bu tekliften 1.185.000,00 TRY 3 bin lira az verip işi alıyor... Nasıl tesadüf değil mi?!
Bu habere konu olan aynı iş, birer saat ara ile ve aynı konulu ilk ihalede, 2023/986802, idarece belirlenen yaklaşık maliyet, 1.429.100,00 TRY, İŞİN SÖZLEŞME BEDELİ ise: 1.428.000,00 TRY, aradaki fark 1.100 lira. İkinci ihale, 2023/986839, idarece belirlenen yaklaşık maliyet, 1.427.500,00 TRY, İŞİN SÖZLEŞME BEDELİ ise: 1.423.000,00 TRY, aradaki fark 4.500 lira. TESADÜFE VE TESADÜFÜN BENZERLİKLERİNE BAKAR MISINIZ?!
Önceki haberlerimizin kapak fotolarından bazılar aşağıda:
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
NOT: YAZILI İZİN ALMADAN, SİTEMİZDE YER ALAN HİÇ BİR HABER VE İÇERİK KULLANILAMAZ. KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILIR.
İlginizi Çekebilir
İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI AÇIKLADI: İSTANBUL- ANTALYA - MERSİN - ANKARA - İZMİR'DE EŞ ZAMANLI GÖZALTILAR VAR
İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI AÇIKLADI: İSTANBUL- ANTALYA - MERSİN - ANKARA - İZMİR'DE EŞ ZAMANLI GÖZALTILAR VAR
22 ilde fahiş fiyat operasyonu: 41 büyük dağıtıcı firmanın 41 şüpheli yöneticisi hakkında gözaltı kararı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, fiyat manipülasyoncularına yönelik operasyonlarda 41 büyük dağıtıcı firmanın 41 şüpheli yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.
Araç sahipleri dikkat!
Zorunlu trafik sigortasında eylül ayı primlerine yaklaşık yüzde 2 zam geldi. İstanbul'da en riskli otomobil sürücüsünün primi 58 bin 214 liraya, ticari taksilerde 172 bin 447 liraya yükselirken, 31 ve üzeri koltuklu otobüslerde tutar 423 bin 661 liraya kadar çıktı.
BU GSB DE NELER OLUYOR BÖYLE?
İHALEYİ YAPARLAR, EKAPTAN NUMARA ALIP, İHALEYİ EKAPTA YAYINLAMAZLAR. OLAYI ORTAYA ÇIKARAN HABERİ YAPARIZ, KİMSENİN UMURUNDA OLMAZ. ARDINDAN BİZİM HABERDEN SONRA İLGİLİ KURUM SONUÇ İLANINI YAYINLAR ONU DA YAYINLARIZ. SORULAR SORARIZ, İLGİLİ VE YETKİLİSİ O YERLİ BİLE OLMAZ. BÜYTÜLMAL DEDİĞİMİZ, DEVLETİN KASASI OLAN ŞEHİTLERİMİZİN VE TÜYÜ BİTMEDİK YETİMLERİMİZİN HAKKININ OLDUĞU KASAYI KORUMAK BU MU?
SAYIŞTAY NEDEN YAYINLAMIYOR -2-
Her yıl Sayıştay raporlarını belirli bir süre içinde yayınlar iken, bir kısım Belediyelerin raporlarını bir türlü yayınlamıyor. Acaba neden? Haber sitemiz bu soruyu 5 Mayıs 2026 günü de sormuş idi. Ses seda çıkmadı. Aradan aylar geçti. Şimdi Eylül ayındayız. 2024 yılının belediler ve onlara bağlı kuruluşların denetim raporlarının şu ana kadar çoktan sayıştay sitesine konmuş olması lazım idi. Ama Halen yok. Bu ayrıcalık neden? İlgili ve yetkililer bizim yayınları okumuyor mu?
Gıdalarda domuz ve böcek kaynaklı aroma vericiler yasaklandı
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdalarda kullanılan aroma vericilere ilişkin kuralları baştan düzenledi. Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle domuz ve böcek kaynaklı aroma vericilerin, aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenlerinin ve bunların üretiminde kullanılan kaynak materyallerin gıdalarda kullanılması yasaklandı. Düzenlemeyle ayrıca “doğal aroma” ifadesinin kullanımına yüzde 95 kaynak şartı getirilirken bazı aroma maddeleri için 31 Aralık 2026 tarihi kritik eşik olarak belirlendi.