ALLAHINA KURBAN SENİN AKIN GÜRLEK!
SİYASETADALET BAKANI AKIN GÜRLEK AÇIKLADI: KAMU MALINI KİŞİSEL MENFAAT ALANINA ÇEVİRENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Kamu kaynaklarının korunması, milletimizin hakkının gözetilmesi ve kamu gücünün hiçbir şekilde şahsi menfaat aracı hâline getirilmemesi konusundaki kararlılığımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Bugün kamuoyuyla paylaştığımız operasyonlar arasında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada ortaya çıkarılan tablo son derece dikkat çekicidir.
Kemer ilçesinde Hazineye ait taşınmazların, mevzuatta öngörülen hak sahipliği, fiilî kullanım ve satış şartları bulunmadığı hâlde belirli kişi ve çevrelere geçirildiği, bu yolla kamunun zarara uğratıldığı ve haksız ekonomik menfaat sağlandığı yönündeki bulgular üzerine yürütülen soruşturmada; 80 Hazine taşınmazı yakın incelemeye alınmış, söz konusu taşınmazların güncel piyasa değerleri üzerinden ekonomik büyüklüğünün yaklaşık 10 milyar TL olduğu değerlendirilmiştir.
Soruşturma kapsamında Milli Emlak personeli, Tapu Müdürü, mevcut ve eski mahalle muhtarları ile sivil kişilerden oluşan 27 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulanmış; Antalya'nın Kemer, Kepez ve Konyaaltı ilçeleri ile Adana, Burdur, Isparta ve Nevşehir'de toplam 21 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.
Devletin malı milletimizin ortak hakkıdır. Kamu görevini kişisel menfaat için kullanan, Hazine taşınmazları üzerinden haksız kazanç sağlayan veya buna aracılık eden kim olursa olsun hukuk önünde hesap verecektir. Soruşturma, yapılanmanın tüm boyutlarının ve elde edilen ekonomik değerin nihai olarak kimlere ulaştığının ortaya çıkarılması amacıyla çok yönlü olarak sürdürülmektedir.
İlginizi Çekebilir
TEVFİK DİKER: “Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'e güvenmiyorum”
Önceki dönemlerde efsane şekilde milletvekilliği yapan, emekli subay, yolsuzlukla mücadele derneği kurucu genel başkanı Araştırmacı yazar Tevfik Diker açıklama yaparak: “Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'e güvenmiyorum” dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN: “Uluslararası barış ve güvenlik, adalet olmadan sağlanamaz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Adalet Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Uluslararası barış ve güvenlik, adalet olmadan sağlanamaz. Bugün ne yazık ki hem temsil hem işlev hem de meşruiyet açısından ağır yara almış, güven ve itibar erozyonuna uğramış bir uluslararası sistemle karşı karşıyayız. Birleşmiş Milletler çatısı altındaki 190’dan fazla ülkenin iradesinin, veto imtiyazına sahip sadece 5 üyenin kararlarına bağlı olduğu bir yapının adil ve sağlıklı olmadığının hepimiz bilincindeyiz” dedi.
Zaharova'dan Merz'e Ukrayna suçlaması: ‘Yolsuzluk çarklarının içinde’
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Almanya Şansölyesi Merz'in Kiev'e gerçekleştirdiği sürpriz ziyaretin arkasında mali kaynakların dağıtımıyla ilgili yolsuzluk çarklarının bulunduğunu belirtti.
AP Milletvekili: Avrupa Komisyonu, NATO'nun 4. maddesine benzer bir mekanizma kurmak istiyor
Lüksemburglu Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Fernand Kartheiser, Avrupa Komisyonu'nun, Fransa ve Almanya'daki olası iktidar değişikliklerinden önce NATO'nun 4. maddesine benzer bir güvenlik mekanizmasını hayata geçirmeyi planladığını öne sürdü.
Kıratlı, tarım sektörünün sorunlarını Külliye’ye taşıdı
AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, tarım sektörünün sorunlarını ve ihracatçıların beklentilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iletti. Kıratlı, üreticinin yüksek girdi maliyetleri karşısında desteklenmesi, ürün fiyatlarının iyileştirilmesi ve Karadeniz’de gemi koridoru oluşturulması ya da ihracatın ulaştırılması konusunda çalışmasını da Yılmaz’a dosya halinde teslim etti.
BAŞKAN ERDOĞAN: “Ülkemizde farklı kesimler arasındaki mesafeleri kapatacak bir toplumsal zeminin oluşmasına ivedilikle ihtiyacımız var”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Milletvekilleri ile Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “Ülkemizde farklı kesimler arasındaki mesafeleri kapatacak bir toplumsal zeminin oluşmasına her şeyden daha ivedilikle ihtiyacımız var. Umarız, mutabakat içinde rekabet teklifimiz karşılık bulur ve Türk siyaseti yeni yasama yılında yeni bir siyaset tarzının mümkün olduğunu gösterir” dedi.