Ankara Belediyesi'ne konser soruşturması: 5 kişi tutuklandı
SİYASETAnkara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik konser soruşturmasında mahkeme, eski belediye yetkilileri dâhil beş ismin tutuklanmasına hükmetti.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) 2021-2024 dönemindeki konser harcamalarının "kamu zararına sebebiyet verdiği" iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden beşi, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, diğer dokuz kişinin ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verdi.
Söz konusu şahıslar konser harcamalarına ilişkin soruşturma kapsamında "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla 23 Eylül'de gözaltına alınmıştı.
Hakkında tutuklama kararı verilen isimler; ABB Başkanlığı eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı H.A.B, ABB Başkanlığı eski Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili H.E, ABB Başkanlığı eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.Z, Evren Teknik Grup Müzik Organizasyon Şirketi'nin sahibi O.E, Enfest Organizasyon Turizm Şirketi'nin ortağı S.Ç. oldu.
Savcılık şüphelilere, "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarını yöneltmişti. Ancak şüpheliler "ihaleye fesat karıştırma" ve "zimmet" suçlamasıyla tutuklandı.
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan dokuz kişi arasında hâlen görevde olan ABB Başkanlığı Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekilleri C.A. ve K.B. de bulunuyor.
Başsavcılık, 32 konser hizmet alımında idarenin 154 milyon lira zarara uğratıldığını iddia ediyor. ABB ise bu iddiaları reddediyor. Bir yıl önce yaptığı incelemede herhangi bir kamu zararına rastlanmadığını açıklayan ABD, AKP döneminde 2014-2019 yılları arasında 80 etkinliğe 33 milyon dolar harcanırken, CHP döneminde 2019'dan 29 Ekim 2024'e kadar yapılan 426 etkinliğe 30 milyon dolar harcandığını belirtiyor.
ANKA / TY,SÖ,MUK,CÖ
haber içerik kaynak:
https://www.dw.com/tr/ankara-belediyesine-konser-soru%C5%9Fturmas%C4%B1-5-ki%C5%9Fi-tutukland%C4%B1/a-74153610
İlginizi Çekebilir
ERDOĞAN: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşmesi öncesi Oval Ofis’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın bölgesel barış çabaları ve bu konuda birlikte çalışma yürütüp yürütemeyeceklerine ilişkin bir soruya, “Buna inandığım için zaten bunları söylüyorum. Birlikte el ele bölgedeki bu sıkıntıları aşacağımıza da inanıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı: Federasyon defteri bizim için kapanmıştır
Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin ise 'Washington'dan memnun ayrılıyoruz. Atılan çamurlarla kirletilemeyecek kadar güzel bir ziyaretti,' dedi.
AB 'drone duvarı' kuruyor: Doğu kanadını koruyacak
Avrupa Komisyonu'nun Savunmadan Sorumlu Üyesi Andrius Kubilius, drone duvarının tespit ve müdahaleye odaklanacağını söyledi.
İlçe Danışma Meclisi Toplantısını Gerçekleştirdiler
Mersin'in Gülnar ilçesi Ak Parti teşkilatı Eylül ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısını Gerçekleştirdi. Toplantı büyük ilgi gördü. Toplantıya İlçe Koordinatörü Mustafa Tığ ve il başkanı adına İl Başkan Yardımcısı Mustafa Deliktaş'da katılım yaptı.