Başkanımız Seçer, Yolsuzluğu kokusundan seçer!
EKONOMİMersin Büyükşehir Belediyesi 2014-2019 arası alım satımları ve ihaleleri didik didik edilecek derken bir kısım ağızların, anlaşma var, paslaşma var, kimse hesap sormaz işinize bakın dedikleri duyuluyor. Bu arada CHP tabanı ise, biz Seçer’i biliriz, o yolsuzluğu kokusundan seçer diyerek, bu işlere alet olmayacak hesap soracak demekteler..
ANKARA- Mersin Büyükşehir Belediyesinin önceki dönem başkanı HACI BURHANETTİN KOCAMAZ döneminde yapılan tüm alımların elden geçmesini isteyen Mersin halkı, belediye kaynaklarından edindiği bilgiler ışığında, özellikle pazarlıklı alımlarda neden hep aynı firmalar tercih edilmiş sorusunun yanıtını arıyorlar. Çok ciddi alımların pazarlıklı yapıldığını hatırlatan belediye çalışanları, bunun yanı sıra hiç önemi ve gereği yok iken KİK de yer alan özel maddelerden (AFET gibi) faydalanarak pazarlıklı alımlara yöneldiler ve kurumu zarara uğrattılar yakınması var. Bilindiği gibi HACI BURHANETTİN KOCAMAZ ve ekibi döneminde Bakanlık müfettişleri de denetim yapmıştı.
Hatta Mersin 10 asliye ceza mahkemesi 2017/4, yine Mersin 14. Asliye ceza mahkemesi 2018/93 ve 4. Ağır ceza mahkemesi 2018/72 sayılı dosyalarda süren davalarının olduğu biliniyor.
Bu arada çok belediyenin el değiştirmesi ile bir umutla bekleyişe geçen hakları yenen işçi kesimi, esnaf kesimi, tüccar kesimi, haksızlıkların hesabının sorulması düşüncesi ile sürekli yönetime sesleniyor. Özellikle sosyal medyada seslerini çıkaran vatandaşlar, Vahap Seçer hakkımızı hukukumuzu korusun, geçmiş dönemi iyice araştırsın, burada tüyü bitmedik yetemin hakkı söz konusu. İşi örtbas ederlerse bu vebal ağır olur diyorlar.
Öte yandan haber merkezimize ulaştırılan bir e postada önemli ayrıntıların altı çizilmiş durumda. İnceledik ve VAHAP SEÇER başkanlığındaki yeni yönetime, lütfen bu ihaleleri, alım satımları özellikle işin ehli ve uzmanı olan kişilere incelettirin diyoruz. İhaleye katılanların beyanlarına da başvursunlar, teklif alınan kişilerin beyanlarına da, sonrasında piyasa araştırması da yapsınlar. Fiyatlar didik didik incelensin diyoruz.
Yapılan işlerin bir kısmının İhale Kayıt numarası:
2014/176733 – 19.696.702.50 TRY’lik pazarlıklı alım,
2015/35043 - 38.961.768 TRY’lik pazarlıklı alım,
2015/92537 - 47.496.453 TRY’lik pazarlıklı alım,
2015/80506 – 15.961.953 TRY’lik pazarlıklı alım,
2015/ 56017 – 3.109.046 TRY’lik pazarlıklı alım,
2016/438665 – 2.479.170 TRY’lik pazarlıklı alım,
2016/463932 – 3.092.332.83 TRY’lik pazarlıklı alım,
2016/432852- 4.018.479.14 TRY’lik pazarlıklı alım ve 2018/6372 – 2.054.451 TRY’lik pazarlıklı alımların çok dikkatli incelenmesini isteyen vatandaşlar, belediye çalışanları, bu alımların gerekliliğinin de ciddi şekilde araştırılmasını, kamu yararı ve zararı yönünün incelenmesini istiyorlar.
HACI BURHANETTİN KOCAMAZ BİR DÖNEM KENTİ AFİŞLERLE DONATMIŞ YEMİYECEĞİZ YEDİRMEYECEĞİZ DEMİŞTİ
İlginizi Çekebilir
Avrupa piyasalarının yatay veya düşüş eğiliminde açılması bekleniyor
İstanbul, 2 Aralık (Hibya) - Avrupa borsalarının, Aralık ayında ivme bulmakta zorlanan bölgesel piyasalar nedeniyle, Salı günü yatay veya düşüş eğiliminde açılması bekleniyor.
Gürer: “Yemi ve gübreyi yüzde 50 sübvanse edin”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer hem ekonomik tabloya hem de tarımdaki yapısal sorunlara dikkat çekti. Gürer, savunma sanayisindeki ilerlemelerin inkâr edilmediğini ancak Türkiye’nin teknoloji ve sanayi dönüşümü açısından dünyadan geri kaldığını belirtti.
M.EMİN KURT TEPKİ GÖSTERDİ: NEDEN SATIYORSUNUZ?
Sosyal Medya Profilinde: "AK PARTİ Mersin İl Gençlik Kolları'da BAŞKAN, AK Parti Silifke Gençlik Kolları'da BAŞKAN ve AK Parti'de ILÇE BAŞKANI" yazan Mehmet Emin Kurt, kendi sayfasında paylaştı:
Japonya'dan stratejik hamle: Orta Asya zirvesi Tokyo'da toplanıyor
Japonya'nın, zengin enerji kaynaklarına sahip Orta Asya ülkeleriyle stratejik iş birliğini geliştirmek için Aralık'ta Tokyo'da zirve düzenleyeceği aktarıldı. Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan liderlerinin katılacağı zirve, bölgesel ekonomik ve siyasi ilişkileri derinleştirmeyi hedefliyor.