© Haberanaliz 2023

BÜYÜKŞEHİR HİZMETTE ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ÖNDERLİĞİNDE HİZMETLERDE ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR. MAHALLE MUTFAKLARINI İLK KEZ MERSİN'DE HALKLA BULUŞTURAN BAŞKAN 10 LİRAYA 3 KAP YEMEK SUNARKEN, YURDUN DEĞİŞİK İLLERİNDE BU UYGULAMA DEĞİŞİK BELEDİYE BAŞKANLARINCA UYGULANMAYA BAŞLANDI AMA HİÇ BİRİ SEÇER'İN SUNDUĞU FİYATTAN YEMEK VEREMİYOR. KİMİ 40 KİMİ 50 KİMİ 30 LİRAYA VERİYOR.İŞTE HİZMETLERDEN BAZILARI:

BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ’Nİ HİZMETE AÇTI

TARSUSLULAR TÜM VÜCUT SAĞLIĞINI BU MERKEZDE KORUYOR

BU MERKEZ TARSUSLULARA İYİ GELECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta ‘Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ni hizmete açtı. 18 yaş üstü bireylerin hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında faydalanabileceği merkezde fizyotepist, diyetisyen ve psikolog eşliğinde hizmet verilecek. Merkezden ayrıca 16-18 yaş aralığındaki bireyler, sadece psikolojik destek hizmetinden yararlanabilecek. Merkezden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Alo 185 Teksin üzerinden veya yüz yüze randevu alabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Tarsus ilçesinde ‘Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ni hayata geçirdi. 18 yaş üstü tüm Tarsuslulara kapılarını açan merkezde psikolojik destek, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetleri verilecek. Merkezden ayrıca 16-18 yaş aralığındaki bireyler, sadece psikolojik destek hizmetinden yararlanabilecek. Hizmetler sayesinde vatandaşlar hem ruhsal, hem de bedensel olarak fayda sağlamaya başladı.

Fizyoterapist Çelik: “Fibromiyalji, skolyoz gibi tanıları olan bireylere destek veriyoruz”

Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde hafta içi her gün 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini ve fibromiyalji, skolyoz gibi tanıları olan bireylere destek olduklarını belirten Fizyoterapist Tayfur Çelik, “Kas ve eklem ağrısı olan vatandaşların ağrılarını azaltmak, skolyoz tanısı almış bireylerin postürünü düzeltmek amacıyla egzersiz danışmanlığı veriyoruz. Ayrıca hamilelerin gebelik sürecini daha rahat atlatabilmeleri için nefes eğitimi, omurga sağlığı eğitimi, pelvik taban kaslarını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kısacası tüm vücut sağlığını önemsiyor ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Diyetisyen Saban: “Merkezde, kişiye özel beslenme programları hazırlıyoruz”

Beslenmenin, hayatın her noktasında çok önemli role sahip olduğunu ve merkeze gelen kişilere özel beslenme programları hazırlayacaklarını belirten Diyetisyen Gaye Saban, “Özellikle obezite, diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkların yönetilmesi noktasında beslenme danışmanlığı veriyoruz. Yeme bozukluğu olan kişilerin, obeziteye sahip olan bireylerin de, yine beslenme noktasında eğitimlerini sağlıyoruz. Türkiye’de 3 kişiden biri obez kategorisinde. Beslenme danışmanlığıyla bu tarz rahatsızlıkların, kronik hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Psikolog Karamık: “Ruh sağlığı da beden sağlığı kadar önemli”

Psikolog Ali Barış Karamık ise, pandemi sürecinin ardından evlere kapanmaların artması ve toplumda korku, kaygı, panik, endişe gibi durumların çok görülmesinden dolayı kaygı bozukluğu, panik atak, anksiyete, depresyon gibi rahatsızlıkların oldukça fazlalaştığını söyledi. Karamık, “Biz de burada bu gibi durumlara bireysel danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bununla birlikte sınav sürecinin uzamasından dolayı, sınav kaygısı taşıyanlara da yardımcı oluyoruz. Bundan dolayı 16-18 yaş arasındaki bireylere de psikolojik destek hizmeti veriyoruz. Ayrıca aile içi iletişimin çözülmesi, aile içi sorunların çözülmesine destek olmak amacıyla, aile danışmanlığı desteği de veriyoruz. Ruh sağlığı da beden sağlığı kadar önemli. Bu anlamda destek almak isteyen bütün danışanları merkezimize bekliyoruz” dedi.

Yıldırım: “Buradaki hizmet çok güzel, çok memnun oldum”

Büyükşehir’in verdiği hizmeti duymasının ardından danışan olarak başvurduğunu kaydeden Emel Yıldırım, devamlı psikoloğa gittiğini ama kendini iyi hissetmediğini söyledi. Büyükşehir’in genç ve profesyonel kadrosunun kendisine enerji verdiğini belirten Yıldırım, “Buradaki hizmet çok güzel, çok memnun oldum. Güler yüzlüler, neşeliler, bana enerji verdiler. Benim enerjim biraz düşük, onlardan güzel enerji aldım, memnunum. Böyle bir imkanı sağladığı için de başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek, ihtiyaç duyan herkesin gelmesini tavsiye etti.

Giriş: “Hocalarımız bize pozitif enerji veriyorlar”

Dizlerinde yaşadığı ağrılardan dolayı sık sık parkta yürüyüş yaptığını ve merkezi de bu sayede gördüğünü belirten Songül Giriş, “Dizlerimde çok şiddetli ağrılarım olduğu için bu merkeze kayıt oldum. İyi ki geldim, çünkü faydasını görüyorum. Hocalarımız bize pozitif enerji veriyorlar” ifadelerini kullandı. Spor yapmayı çok sevdiğini ve artık ağrılarının azalması sayesinde daha rahat spor yaptığını sözlerine ekleyen Giriş, “Bu tür merkezlerin çoğalmasını canı gönülden istiyorum. Ayrıca böyle güzel parklarda, doğayla iç içe spor yapmanın keyfini de çok güzel bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE YÖRÜKLERİN KARA ÇADIRI AYDINLANMAYA DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN GÜNEŞ PANELİ DESTEĞİ, AİLELERE IŞIK OLUYOR

YAĞMURKAYA AİLESİNİN YÜZÜ BÜYÜKŞEHİR İLE GÜLÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, güneş paneli desteği ile Mersin’de yaşayan Yörük ailelerin kara çadırlarına ışık olmaya devam ediyor. O ailelerden biri de Değirmençay’da yaşayan Yağmurkaya ailesi. Elektrik olmadığı için çoğu işlerini gündüz yapmak zorunda kaldıklarını anlatan ve Mersin Büyükşehir sayesinde artık her istedikleri zaman işlerini kolaylıkla halledebilen Yağmurkaya ailesinin mutluluğu gözlerinden okunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tarım ve hayvancılığa yaptığı desteklerle, kırsal kalkınmanın öncüsü olmaya devam ediyor. Mersin’de yaşayan Yörük ailelerin kara çadırlarına ışık olan Mersin Büyükşehir sayesinde ailelerin yüzü gülmeye devam ediyor. Elektrik olmadığı için çoğu işlerini gündüz yapmak zorunda kaldıklarını anlatan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde artık her istedikleri zaman işlerini kolaylıkla halledebilen Yağmurkaya ailesinin mutluluğu gözlerinden okunuyor.

Büyükşehir’in güneş panelleri Yörük aileleri karanlıktan kurtarıyor

“Güneş Topluyoruz Sizin İçin” sloganıyla hayata geçirilen ‘Güneş Paneli Desteği’ projesi, küçükbaş hayvancılıkla uğraşan konar-göçer ailelerin ve arıcılık yapan üreticilerin yaşamlarına katkı sunmayı sürdürüyor. Güneş paneli desteği sayesinde elektriğe kavuşan Yörük aileler karanlıktan kurtuluyor.

Yenişehir İlçesi Değirmençay Mahallesi’nde yaşayan Asiye ve Ali Yağmurkaya çifti de çadırda yaşayan ve geçimini küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle sağlayan Yörük ailelerden bir tanesi. Özellikle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kadınları ve küçük aile işletmelerini önemsediğini bildiğini belirten ve bir kadın olarak projeye kendisi başvuran Asiye Yağmurkaya kadınların istedikten sonra her işi başarabileceğine güzel bir örnek oluyor.

Bu destek Yörük çocuklarının eğitim hayatlarına da katkı sunuyor

Çiftin, Açıköğretim lise son sınıfta okuyan Hasan Hüseyin ile 7. sınıfta okuyan Fatih Efe isimlerinde de 2 çocuğu bulunuyor. Çocuklar akşamları güneş paneli sayesinde aydınlanan çadırlarında rahatlıkla derslerine çalışabiliyor. Mersin Büyükşehir bu sayede, tarımsal alanda bir hizmet sunmanın yanı sıra, Yörük çocuklarının eğitim hayatlarına da katkı sağlayarak, her alanda ‘eğitimde fırsat eşitliği’ yaratılabileceğini gösteriyor.

Asiye Yağmurkaya: “Hayatımız aydınlandı, karanlıktan kurtulduk”

Güneş paneli desteğine başvuru yapan küçükbaş hayvan yetiştiricisi Asiye Yağmurkaya da, Mersin Büyükşehir’in sayfalarını takip ettiğini ve bu projeden de bu sayede bilgisi olduğunu anlattı. Aldığı güneş panelinden duyduğu memnuniyeti de aktaran Yağmurkaya, “Her konuda kadınları önemseyen ve destekleyen Vahap Başkanımız bize de destek oldu. Gittik, başvurumuzu yaptık ve panelimizi aldık. Panelimizden de memnunuz. Çadırımız aydınlandı, enerjimiz de oldu. Şarjımızı doldurabiliyoruz ve ışığımız oluyor. Bunu almadan önce hayatımız karanlıktı, zifiri karanlık gibi bir şeydi. Panel olmadan enerji olur mu, olmaz” diye anlattı.

Güneş paneli desteğine kavuşmadan önce çoğu işlerini gündüz yapmak zorunda olduklarını ifade eden Yağmurkaya, “Karanlık olduğu için yemeği akşam yapamıyorduk. Mecburen gündüzden yapmak zorundaydık. Şimdi akşam da olsa hayvanlarımızın işlerini hallettikten sonra aydınlıkta yemeğimizi yapabiliyoruz. Çocuklarımız ışığın şavkında dersine çalışabiliyor, televizyonumuzu rahat izleyebiliyoruz, yemeğimizi rahat yiyebiliyoruz. Hayatımız aydınlandı, karanlıktan kurtulduk. Öncesinde işlerimizi el lambalarıyla yapmak zorundaydık, onlarla çalışıyorduk. Şimdi geç de olsa akşam ışığın şavkında her şeyimizi yapabiliyoruz” dedi. Aldıkları destekten dolayı da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileterek, kadınlara da seslenen Yağmurkaya, “Her kadın başarabilir, her kadın yapabilir, her kadın başvuruda bulunup, tarımsal desteğini alabilir. Hiçbir kadının başaramayacağı bir iş yok” diye konuştu.

Ali Yağmurkaya: “Destek sayesinde çadırımız aydınlandı”

Ali Yağmurkaya ise, eşi Asiye Yağmurkaya’nın Büyükşehir’in web sitesinde güneş paneli desteğinin duyurusunu görüp başvurmasının ardından destekten yararlanmaya başladıklarını anlattı. Güneş panelinin hem iş hem günlük hayatta kendilerine büyük kolaylık sağladığını aktaran Yağmurkaya, “Eskiden akşam vakitlerinde karanlıktaydık, ışıldakla veya çapa motorunun aküsüyle idare ediyorduk. Şimdi çadırımız aydınlandı. Vahap Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Işığımız sayesinde aydınlandık” dedi. 2 çocuğunun da eğitim gördüğünü ve panel sayesinde aydınlık ortamda ders çalışabildiklerini söyleyen Yağmurkaya, “Çok faydasını görüyoruz. Vahap Başkan’ın böyle projelere devam etmesini devamını diliyoruz” diye konuştu.

Hasan Hüseyin Yağmurkaya: “Akşamları ışığımızı yakıp dersimize çalışabiliyoruz”

Lise son sınıfta eğitim gören Hasan Hüseyin Yağmurkaya da, desteğin kendilerine çok katkısı olduğunu söyleyerek, “Akşamları ışığımızı yakıp dersimize çalışabiliyoruz. Önceden akşam vakitlerinde hiç ışığımız yoktu, telefonları ve lambaları şarj etmek için köye götürüyorduk. Gündüz keçileri güdüyoruz akşam eve gelip sıcak sıcak yemeğimizi yiyebiliyoruz. Eskiden yemeğimizi bile erkenden yapıyorduk, sonra ısıtıp yiyorduk. Çok iyi katkısı oldu” ifadelerine yer verdi.

Durmaz: “Projemize yoğun ilgi ve talep olduğu için tüm hızımızla devam ediyoruz”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Zeynep Durmaz da, 2024 yılı içerisinde toplam 400 üreticiye güneş paneli desteğinde bulunduklarını; bunların 150 tanesinin arıcılar, 250’sinin de küçükbaş hayvan yetiştiricileri olduğunu belirtti. Durmaz, bu desteği 2023 yılında da 360 üreticiye sağladıklarını ifade ederek, “Projeye çok talep ve yoğun ilgi olduğu için bu yıl da bu projenin devamı niteliğinde oldu. 2023 yılında 54 kadın üreticimiz; 2024 yılında da 52 kadın üreticimiz bu projeden faydalanmış oldu” dedi.

Mersin Büyükşehir olarak özelikle konar göçer aileler, küçük aile işletmelerini ve kadınları öncelediklerini de kaydeden Durmaz, “Mersin sınırları içerisinde faaliyet gösteren konar-göçer ailelerimizin, gezici arıcılarımızın yaşam standartlarını artırmak, onların sosyal, kültürel anlamda gelişmelerini sağlamak ve faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçlıyoruz. Bu sistem ile telefon şarj edebiliyor, aydınlatma sağlanıyor, mini buzdolabı ve televizyon çalıştırılabiliyor. Geçmiş yıllarda da bu projeyi uyguladık ve olumlu dönüşler aldık. Çok yoğun ilgi ve talep olduğu için projemizi sürdürüyoruz” diye belirtti.

MSK, PLAY-OFF’LARDA YARI FİNALDE

CARETTALAR DOLU DİZGİN FİNALE YÜRÜYOR

MSK ZORLU GÖLBAŞI KARŞILAŞMASINDAN GALİBİYETLE AYRILDI

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off’da mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) Play-off çeyrek final ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’le yeniden karşılaşan ve 68-79 yenen MSK ekibi, yarı finale yükseldi.

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off’da mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) Play-off çeyrek final ikinci maçından da galibiyetle ayrılarak yarı finale yükseldi. Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’le yeniden karşılaşan ve 68-79 yenen MSK ekibi, zorlu bir maçtan galibiyetle ayrılarak, final yolunda yeni bir adım attı.

Ankara Gölbaşı Spor Salonu’nda yapılan maçta Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’e ilk çeyrekte 9-5, ilk yarıda 25-24, üçüncü çeyrekte ise 49-45 yenilen Carettalar, son pediyotta öne geçmesini bildi. Oldukça çekişmeli geçen maçı kazanan MSK ekibi, taraftarına galibiyet sevincini yeniden yaşattı.

Başantrenör Can Sevim, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, “Zor bir maç oldu. Öncelikle Gölbaşı TED Ankara Koleji’ni tebrik ediyorum. Gerçekten belki de en sert serilerden birisi oldu. İki takım da birbirine savunma anlamında çok iyi durdurmayı başardı. Biz ama hücumu özellikle son periyotta bulduğumuz sayılarla çözmeyi başardık. Sonunda da işte kazanacağımız noktaya geldik. Hedeflerimizden birisi buydu tabii ki. 2-0 bu turu geçmek istiyorduk. Bunu başardık. Şimdi yarı finaldeki rakibimizi bekleyeceğiz. Karşımızdaki seride bir eşitlik durumu var. Oradan gelen rakibimiz kimse ona göre hazırlıklarımıza devam edip yarı finali de geçip finale gideceğiz. Sonrasında şampiyon olup lige çıkacağız” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Açıklanan Çay Alım Fiyatı Çay Üreticisinin Tadını Kaçırdı!...

ÇİFTÇİ-SEN Genel Başkanı Ali Bülent Erdem ve ÇİFTÇİ-SEN Genel Örgütlenme Sekreteri Adnan Çobanoğlu birlikte yazılı açıklama yaptılar. İşte o açıklama metinleri:

İSLAM DÜNYASI OICC GENEL KONFERANSI İÇİN KONYA’DA BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı 15. Genel Konferansı’nın açılışı çeşitli İslam ülkelerinden belediye başkanlarını ve yerel yöneticileri Konya’da bir araya getirdi. Açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaşanan İsrail zulmüne bir kez daha dikkatleri çekerek, “Filistin halkına kardeşlik vazifemizi yerine getirecek, İsrail’in bu pervasız katliamlarına tepkimizi en sert şekilde ortaya koymaya devam edeceğiz. Bölgenin yeniden sükûnete kavuşması için üzerimize düşen ne varsa yapmayı sürdüreceğiz. Gazze’nin yeniden inşası için paydaşlarımızla çalışmalara başladık. Şu an itibarıyla bir fon oluşturuldu. Elbet bir gün mutlaka barış olacak. Ancak Gazze'nin ayağa kaldırılması için tüm kurumların inisiyatif alması gerekiyor. Bizler de din kardeşlerimize yönelik desteğimizi göstermeliyiz. İsrail’in bu zulmünü unutmayacağız, unutturmayacağız. İsrail bu lekeyi asırlarca alnında taşıyacak. Bu toplantının da buna vesile olmasını diliyorum” dedi. OICC Genel Sekreteri Ömer bin Abdullah El-Kadı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin güzel ev sahipliği için Başkan Altay’a teşekkür etti. Konya’nın Gazze’nin yeniden imarı için planlar yapmasından ve bunun için fon ayırmasından duyduğu memnuniyeti belirten Kadı, “Bu büyük bir onurdur. Bu bizim de herkesin de sorumluluğudur. Allah’tan dileğimiz o dur ki bu sorumluluğu yerine getirmede bize yardımcı olsun” dedi.

Öğretmenlere yasaklar geliyor

Öğretmenlerin öğrencilerini kullanarak yaptığı sosyal medya paylaşımlarına düzenleme geliyor. Öğrencilerin görüntülerini sosyal medyada paylaşan öğretmenlere kınama cezası verilecek. Kınama cezaları öğretmenlerin sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalacak.

Kamuda çalışma sistemi değişiyor! 6 model gündemde

Bu hafta kamuda tasarruf tedbirlerinin açıklanmasının ardından gözler yeni düzenlemenin detaylarına çevrildi. Özellikle kamu personelinin çalışma sisteminde bazı değişiklikler üzerinde duruluyor. Personelin esnek ve uzaktan çalışması sağlanacak. Yeni çalışma sistemiyle ilgili 6 formül gündeme geldi. İşte detaylar...

TÜM HABERLER