CHP: Gözaltılara rağmen ön seçimi yapmakta kararlıyız
SİYASETİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 100'den fazla kişinin gözaltına alınmasının ardından CHP Sözcüsü Deniz Yücel, halka parti binalarına gitme çağrısı yaptı.
Yücel, "Demokrasiye inanan, millet egemenliğine ve bu güzel ülkemizin geleceğine sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşları" saat 14.00'te bulundukları il ve ilçelerdeki CHP binalarına ve Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne davet etti.
Bu arada, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Merkezi'nde hareketlilik sürüyor.
Genel Başkan Özgür Özel gözaltı kararının ardından İstanbul'a giderken MYK üyelerinin büyük bölümü gelişmeleri Genel Merkez'den izliyor.
CHP yönetimi gözaltı operasyonlarının ardından izlenecek yol haritasını da belirlemeye çalışıyor.
CHP Lideri Özgür Özel ve parti yöneticileri İmamoğlu gözaltına alınmasına karşın İmamoğlu'nun tek aday olarak gireceği cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçimi yapmakta kararlı.
Özel, sadece parti üyelerini değil, diğer muhalefet partili seçmenleri de ön seçime davet ederek, sandığa sahip çıkmalarını istedi.
İlginizi Çekebilir
Erdoğan: “İstanbul başta olmak üzere 81 vilayetimizin hepsini depreme karşı dayanıklı hâle getirmek için canla başla çalışıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İstanbul başta olmak üzere 81 vilayetimizin hepsini depreme karşı güvenli ve dayanıklı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Bu amaçla son 23 yılda, TOKİ vasıtasıyla, 1 milyon 547 bin konut ürettik. Türkiye genelinde toplamda 3 milyon 700 bin dönüşüm konutu ve sosyal konut inşa ettik. 15 milyon vatandaşımıza yeni yuva kazandırdık” dedi.
Meloni'den Erdoğan'a 'sığınmacı' teşekkürü
Zirve, Türkiye ile İtalya'nın özellikle savunma alanında işbirliğini artırdığı bir döneme denk geldi.
BM Genel Sekreteri uyardı
BM Genel Sekreteri uyardı: Filistin-İsrail için iki devletli çözüm 'geri dönüşsüz' noktaya yaklaştı
Trump’a göre, Biden ülkeyi yönetmiyordu
ABD Başkanı Donald Trump, selefi Joe Biden'ın ülkeyi gerçekte yönetmediğini belirtti.