© Haberanaliz.net 2005

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 26 Eylül Türk Dil Bayramı mesajı

“Türkçemiz, milletimiz için sadece anlaşma vasıtası değil, tarihimizin, kültürümüzün, medeniyet birikimimizin ve ortak hafızamızın taşıyıcısıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana dilimiz Türkçemiz, binlerce yıllık köklü geçmişimizden süzülüp gelen büyük bir medeniyet birikimini barındırıyor. Asırlar boyunca farklı coğrafyalarda, farklı milletlerle temas ederek zenginleşen Türkçemiz, şiirden edebiyata, bilimden sanata kadar hayatımızın her alanında milletimizin duygu ve düşünce dünyasına tercüman olmuştur. 26 Eylül Türk Dil Bayramı vesilesiyle bizlere düşen görev, Türkçemizi geçmişten aldığımız büyük mirasın bir emaneti olarak korumak, zenginleştirmek ve gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmaktır. Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken, kendi dilimize, kültürümüze ve medeniyet değerlerimize sahip çıkmak, küresel dünyaya kendi sözümüzle, kendi kavramlarımızla ve kendi medeniyet perspektifimizle katkı sunmak büyük önem taşımaktadır. Türkçemizin doğru, güzel ve özenli kullanımını yaygınlaştırmak, çocuklarımızın ve gençlerimizin dilimize olan sevgisini güçlendirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Unutmayalım ki diline sahip çıkan millet, tarihine ve geleceğine de sahip çıkar. Bu düşüncelerle, Türk Dil Bayramı’nın Türkçemizin daha da zenginleşmesine ve dünyada daha güçlü bir şekilde varlık göstermesine vesile olmasını diliyor, Türkçemizin gelişmesine ve yaşatılmasına emek veren bütün dil ve kültür büyüklerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. 26 Eylül Türk Dil Bayramımız kutlu olsun.”

İlginizi Çekebilir

Almanya'da akaryakıt indirimine onay çıktı

Almanya'da yüksek akaryakıt fiyatlarını düşürmeyi amaçlayan vergi indirimi önümüzdeki hafta yürürlüğe giriyor. 1 Ekim'den Aralık sonuna kadar benzin ve dizelde litre başına yaklaşık 17 cent vergi indirimi uygulanacak.

ERDOĞAN: “Müslümanlardan entegre olmaları değil, asimile olmaları bekleniyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Türk ve Kardeş Topluluklar Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Müslümanlardan entegre olmaları değil, asimile olmaları bekleniyor. Biz ise entegrasyona 'evet', asimilasyonun her çeşidine 'hayır' diyoruz. İnsanımızın yaşadığı ülkenin güçlü bir parçası hâline gelirken ana vatanıyla olan bağlarını korumasını son derece kıymetli görüyoruz” dedi.

ERDOĞAN: “İklim hedeflerimizi toplumsal ve ekonomik gerçeklerle buluşturamadığımız her öneri başarısızlığa mahkûm olacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM Genel Sekreteri İklim Etkinliği"nde yaptığı konuşmada, “İklim hedeflerimizi toplumsal ve ekonomik gerçeklerle buluşturamadığımız her öneri başarısızlığa mahkûm olacaktır. Ülkelerin refahını güçlendirecek adımların kendi şartları, imkânları, kalkınma öncelikleri doğrultusunda şekillenmesi gerekiyor. Finansman ve teknolojiye erişimdeki eşitsizlikler sürerken bütün ülkelerden aynı hızla ilerlemelerini beklemek gerçekçi değildir” dedi.

İtalya'da okullarda burka ve peçe yasağı onaylandı: Sınıflara yüzde 30'luk 'İtalyanca dil bilgisi' sınırı

İtalya hükümeti, okullarda burka ve peçe kullanımını yasaklayan ve İtalyanca bilgisi yetersiz öğrencilerin aynı sınıfta yoğunlaşmasını önlemeyi amaçlayan yeni düzenlemeyi onayladı. Meloni, düzenlemeleri "bölmeyen, aksine gerçekten entegrasyona yardımcı olan sağduyulu araçlar" olarak nitelendirdi.

AKIN GÜRLEK: DEVLETİMİZİN MALİ İSTİHBARAT AĞINA YÖNELİK CASUSLUK FAALİYETİ YÜRÜTENLER HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR!

AKIN GÜRLEK, YAPTIĞI PAYLAŞIM İLE: "DEVLETİMİZİN MALİ İSTİHBARAT AĞINA YÖNELİK CASUSLUK FAALİYETİ YÜRÜTENLER HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR!" DEDİ.

Almanya'dan Trump'ın UCM çağrısına ret: 'Çekilmeyeceğiz'

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden çekilmeye çağırmasına Almanya'dan yanıt geldi. Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Berlin'in UCM'yi desteklemeyi sürdüreceğini belirterek, “Elbette bunu yapmayacağız” dedi.

TÜM HABERLER