Dünyanın gözü Antalya Diplomasi Forumu'nda
GÜNDEMDünyanın gözü Antalya Diplomasi Forumu'nda: 20'den fazla devlet ve hükümet başkanı, 74 bakan bir araya geliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu 2025 (ADF 2025), 11-13 Nisan tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştiriliyor. 140'tan fazla ülkeden 4 bini aşkın katılımcının yer aldığı forumda, küresel sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılıyor.
Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu 2025, "Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek" temasıyla başladı. Forum, 20'den fazla devlet ve hükümet başkanı, 74 bakan ve 450'ye yakın uluslararası temsilcinin katılımıyla dikkat çekiyor.
Küresel sorunlar ve çözüm arayışları
Forumda, Ortadoğu'dan Asya Pasifik'e, Afrika'dan Latin Amerika'ya uzanan çeşitli coğrafyaları ilgilendiren konular ele alınıyor. İklim değişikliği, terörizmle mücadele, insani yardım, dijitalleşme, gıda güvenliği ve yapay zeka gibi küresel gündemin öne çıkan başlıkları, 50'yi aşkın oturumda tartışılıyor.
Canlı yayın ve medya takibi
Forumun faaliyetleri, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden eş zamanlı olarak izlenebiliyor. Ayrıca birçok oturum, canlı olarak da yayınlanıyor. 50'ye yakın ülkeden 950 gazetecinin takip ettiği forum, paneller, oturumlar ve ikili görüşmelerle devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Çermik Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Başlıyor!
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, 5 Mayıs'ta başlayacak olan 5. Çermik Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 11 Mayıs’a kadar sürecek olan fuara bu yıl 103 yayınevi ve 62 yazar katılacak.
Yolsuzlukla suçlanan kardinal Becciu, Papa Francis'in halefinin seçileceği toplantıya katılmayacak
Vatikan'daki ilk derece mahkemesi tarafından 2023 yılında zimmetine para geçirmekten suçlu bulunan kardinal, günler süren tartışmaların ardından yeni Papa'nın seçileceği toplantıya katılmama kararı aldı.
AB hükümetleri, iklim politikaları hakkındaki dezenformasyonla mücadeleyi görüşüyor
AB'nin iklim ve çevre politikalarını hedef alan dezenformasyon ve propaganda faaliyetleri, İspanya ve Portekiz’deki felaket niteliğindeki elektrik kesintisinden yalnızca bir gün sonra, Salı günü çevre bakanlarının gündemindeydi.
Trump'ın vergileri Çin'e bir hediye: ABD'nin güvenilirliğini zayıflattı
ABD medyası, Başkan Donald Trump'ın uyguladığı gümrük vergilerinin, Çin lideri Şi Cinping için ‘gerçek bir hediye’ haline geldiğini, zira dünya genelinde ABD'ye olan güvenin sarsıldığını belirtti.