Erdoğan: “Kültür mirasımızın gelecek kuşaklara ulaştırılması için canla başla çalışıyoruz”
SİYASETCumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Haftası Kutlama Programı’nda yaptığı konuşmada, “Vakfedenlerin iradesi doğrultusunda, günümüz şartlarına uygun olarak vakıflarımızı yaşatıyor, güçlendiriyor, kültür mirasımızın gelecek kuşaklara ulaştırılması için canla başla gayret sarf ediyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Haftası nedeniyle Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, “101 Yıla Özel 101 Vakıf Eser Toplu Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 101 yıldır köklü vakıf geleneğinin korunması, zenginleştirilmesi ve geleceğe aktarılması görevini yerine getirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihimiz, hafızamız, kimliğimiz ve istikbalimiz açısından çok ağır bir sorumluluğu ifa eden Genel Müdürlüğümüzün 101. kuruluş yılını tebrik ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Sağlık, sosyal hizmetler, sosyal yardım, eğitim, araştırma, kütür, sanat, spor, kalkınma, hukuk, insan hakları ve çevre gibi alanlarda 70 bine yakın vakıf hâlihazırda faaliyet gösteriyor. Böylesine köklü ve güçlü bir mirası devralan Vakıflar Genel Müdürlüğümüz de yurt içinde ve yurt dışındaki çalışmalarını büyük bir dikkatle 101 yıldır Allaha hamd olsun başarı ile sürdürüyor. Vakfedenlerin iradesi doğrultusunda, günümüz şartlarına uygun olarak vakıflarımızı yaşatıyor, güçlendiriyor, kültür mirasımızın gelecek kuşaklara ulaştırılması için canla başla gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Bakan Fidan'dan net mesaj: İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, İsrail'in İran'a saldırılarını şiddetle kınayarak, bölgedeki asıl sorunun "İsrail sorunu" olduğunu vurguladı.
Putin: İran'ın nükleer silah elde etmek istediğine dair tek bir delil yok
Rusya Devlet Başkanı Putin, İran'ın nükleer silah elde etmek istediğine dair ne Moskova'nın ne de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) elinde bir delilinin olmadığını belirtti.
ÇEVRE PLATFORMU ZEYTİNLİKLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ
MERSİN MERSİN ÇEVRE PLATFORMU ADINA VEYİS YİĞİT'İN OKUDUĞU BASIN AÇIKLAMASI METNİDİR:
ALİ BOZAN: “Protesto hakkını kullanan öğrencileri yurttan uzaklaştırmak zalimliktir”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını hukuk dışı olarak yorumlayıp demokratik protesto hakkını kullanan Mersin Üniversitesi KYK Kız Yurdu’nda kalan 11 kadın öğrencinin yurttan uzaklaştırılmasına tepki gösteren DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, “Protesto hakkını kullanan öğrencileri yurttan uzaklaştırmak zalimliktir. Derhal bu zalimlikten vazgeçin ve kamuoyunun vicdanını yaralayan bu kararı sonlandırın” dedi.