Ermenistan’da muhalefet Paşinyan hakkında ceza davası açılmasını talep etti
SAĞLIKErmenistan’da muhalefet, kiliseye saldırı planları nedeniyle Başbakan Paşinyan hakkında dava açılmasını talep etti.
Muhalif Ermeni Devrimci Federasyonu (Daşnaksutyun), Ermenistan Başsavcılığı'na başvurarak Ermeni Apostolik Kilisesi'ne saldırı planları nedeniyle Başbakan Nikol Paşinyan hakkında ceza davası açmasını talep etti.
Paşinyan Pazar günü Ermeni Apostolik Kilisesi’nin ruhani merkezinin bulunduğu Eçmiadzin'deki din adamlarına karşı bir eylem düzenleyeceğine işaret etmişti.
Daşnaksutyun'un Facebook'ta yayınlanan açıklamasında, Paşinyan ağır ve çok ağır suçlar işlemeye hazırlanmakla suçlandı, bu tür eylemlerin Ermeni Apostolik Kilisesi'nin ruhani merkezinin normal işleyişine engel olacağı belirtildi. Parti, Paşinyan'ın şiddete başvurma veya başvurma tehdidinde bulunma, Tüm Ermeniler Katolikosu'nu rehin alma, istifaya zorlama, kitlesel isyanları kışkırtma ve örgütleme gibi eylemlerinin suç belirtileri içerdiğini ifade etti.
Vatandaşları Paşinyan'ın kışkırtmalarına boyun eğmeme, patriklik konutuna ‘yürüyüş’ planına katılmama, zorbalığa, kitlesel ayaklanmalara ve diğer ağır suçlara ortak olmama çağrısında bulunan muhalif parti, “Başsavcı ve soruşturma makamlarından Nikol Paşinyan hakkında ceza davası açmasını ve sanık olarak gözaltına alınmasını, polis ve Milli Güvenlik Servisi'nden ise yürütme erki başkanının ağır ve çok ağır suçları hazırlamasını engellemesini, böylece büyük çaplı bir hukuksuzluğa ortak olmamasını talep ediyoruz” denildi.
Söz konusu önleyici eylemlerin Ermenistan yasalarına uygun olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Halkımızı, planlanan suçun yasal yollarla önlenmesi ve kutsal mekanımız olan Kutsal Eçmiadzin Ana Makamı'nın korunması için hazır olmaya çağırıyoruz” vurgusu yapıldı.
HABER İÇERİK VE KAYNAK: SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Sağlık Bakanlığından 81 il valiliğine 'Teftiş Kurulu' genelgesi
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen "Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi"ne göre, sağlık hizmet sunumuyla bağlantılı tüm şikayetler ivedilikle değerlendirilecek. Bakanlığa bağlı hastanelerin bünyesinde bulunan hasta hakları birimlerinin daha aktif çalışması sağlanacak.
Sağlık Bakanlığı'ndan plajlara yakın takip
Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700'e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.
Sendika: Haddini Bilmeyen, Hukuk Tanımayan İdarecilere Böyle Ders Verdik
Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli bir sağlık çalışanının, görev tanımına aykırı şekilde Dahili Yoğun Bakım Ünitesi’nde görevlendirilmesine yargı “dur” dedi.
Ambulans hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik Resmî Gazete’de yayımlandı
Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmelik 24 Haziran 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.