© Haberanaliz.net 2005

Ezgi Apartmanı davasında karar açıklandı

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta yıkılan Ezgi Apartmanı ile ilgili davada mahkeme kararını açıkladı. 35 kişinin öldüğü binanın kolonlarını kesmekle suçlanan ve hapis cezasına çarptırılan zanlılar tahliye edildi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'na ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, pastanenin yetkilileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'e 8 yıl, fenni mesul Mehmet Tekin'e 6 yıl 8 ay hapis cezası vererek her iki kişinin tahliyesine hükmetti. Sanıklardan üç kişi beraat ederken beş kamu görevlisine ise 4'er yıl 5'er ay hapis cezası verildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde, Onikişubat ilçesinde bulunan Ezgi Apartmanı'nın yıkılması sonucunda, en küçüğü 6 aylık Asude bebek olmak üzere 35 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, depremde yakınlarını kaybedenler, bazı sanıklar ve taraf avukatları beyanda bulundu. Cumhuriyet Savcısı da esasa ilişkin görüşünü tekrarladı.

Depremde oğlunu, gelinini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu gözyaşları eşliğinde karara tepki gösterirken sanık yakınları kararı alkışlayarak karşıladı.

Ne olmuştu?
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın zemin katında faaliyet gösteren pastanenin yetkilileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanedeki tadilatı organize eden sanık Ertan Danacı hakkında 35 kez "olası kastla öldürme" ve "olası kastla yaralama", müteahhit Yakup Aktaş ile fenni mesul Mehmet Tekin hakkında ise "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan dava açtı.

Ayrıca binanın inşa edildiği dönemde Kahramanmaraş Belediyesinde görev yapan Fahri Yiğitoğlu, Veli Çiftaslan ve Mehmet Dişçeken ile pastanedeki tadilatları denetlemeyen Onikişubat Belediyesi personeli Sait Avşar, Ali Gemci, Mehmet Akif Canlı ve Mustafa Şirikçi hakkında da "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan dava açıldı. Yargılama sürecinde müteahhit Aktaş yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 11'inci duruşma öncesinde esasa ilişkin görüşünü açıklamış, sanıklar Mustafa Pekel, Sami Kervancıoğlu ve Ertan Danacı'nın "olası kastla kasten öldürme, olası kastla nitelikli kasten öldürme, olası kastla yaralama" suçlarından, fenni mesul Mehmet Tekin'in "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma", yedi kamu görevlisinin ise "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan cezalandırılmalarını istemişti.

ANKA / ET

HABER İÇERİK KAYNAK:

https://www.dw.com/tr/ezgi-apartman%C4%B1-davas%C4%B1nda-karar-a%C3%A7%C4%B1kland%C4%B1/a-79223001

İlginizi Çekebilir

Ali Bozan’dan ticari taşımacılıkta ÖTV’siz akaryakıt teklifi

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, taksi, minibüs, otobüs ve kamyonların ticari faaliyetlerinde kullandıkları akaryakıtın ÖTV’den muaf tutulması için kanun teklifi verdi.

CELAL ADAN: Ziya Gökalp'i rahmet ve minnetle anıyoruz.

21-24-25 -26-27 ve 28. DÖNEM MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ. TBMM BAŞKANVEKİLİ, DÜRÜST DEVLET VE SİYASET ADAMI CELAL ADAN: "Ziya Gökalp'i rahmet ve minnetle anıyoruz. " DİYEREK PAYLAŞIM YAPTI:

Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi daha adil ve kapsayıcı hale getirilmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın Kuruluşunun 81. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İletişim Başkanlığı, "Türkiye'nin İklim Diplomasisi" paneli düzenleyecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 27 Ekim'de Ankara’da "Sıfır Atıktan COP31’e: Türkiye’nin İklim Diplomasisi" başlıklı bir panel ve Türkçe ve İngilizce dillerinde hazırlanmış olan "İklim Diplomasisi" adlı kitabın tanıtımı gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, R4+E3 Toplantısı için İstanbul'a gelen dışişleri bakanlarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’nın da katıldığı R4+E3 Dışişleri Bakanları Toplantısı için İstanbul’a gelen bazı ülkelerin dışişleri bakanlarını Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti.

THY, dünyanın en iyi havayolu salonu mutfağı ödülünü kazandı

Gökyüzünde ya da uçağa binmeden önce nerede daha iyi yemek yenir? 2026 Dünya Gastronomi Ödülleri, uçak içi mutfaklardan havalimanlarına ve özel yolcu salonlarına kadar havacılık sektörünün öne çıkan lezzet duraklarını ödüllendirdi. 2026 Dünya Gastronomi Ödülleri’nde yalnızca restoranlar değil, havayolları, havalimanları ve yolcu salonları da yolculara sundukları lezzetlerle ödüllendirildi.

TÜM HABERLER