GELİNİZ KUCAKLAŞALIM….
GÜNDEMBugün Terörsüz Türkiye meselesinin tartışıldığı ve çözüm önerilerinin konuşulduğu günlerdeyiz. TBMM de komisyon kuruldu bu hususta fikri olanlar dinleniyor. Kayda geçiyor. Haberanaliz.net kurucusu ve genel yayın yönetmeni Mustafa Göktaş, 30 Ocak 2002 günü sahibi olduğu ve 30 yıl yayın hayatını sürdüren HAVADİS gazetesinde “Gelin Kucaklaşalım” başlığı ile bir yazı kaleme almış idi.
Geçmiş zaman olur ki, insana çok şeyler anlatır.
2002 yılında manşete taşıyıp, insanların birbirini sevmesi gerektiğinin altını çizip, sevgi ve saygının çok şeyi çözeceğini, hoş görünün çok önemli olduğunu, affetmenin büyüklük olduğunu, Sevginin bütün faziletlerin kaynağı olduğunu, kin ve nefretin toprağa gömülmesi gerektiğini, Millet olarak birbirimize sımsıkı sarılmamız gerektiğini, birlik ve beraberliğin barışı, huzuru, mutluluğu, kalkınmayı getireceğini, ülkemizin buna çok büyük ihtiyacı olduğunu ve bir an evvel bunun tahsis edilmesinin önemine değinip, doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi ile bir bütün olan ve adına ANADOLU dediğimiz bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimiz ile kucaklaşmak gerektiğinin altını çizmiştik.
Ve o dönemde bize gönderilmiş olan bir şiiri de okurlarla paylaşmıştık. İşte o şiir:
Geliniz Kucaklaşalım
Bugün kucaklaşma günümüzdür, sarılmaya koşalım
Uzanan dost elimizdir, geliniz kucaklaşalım.
Küçük büyük seçmeyeniz, öpüşerek koklaşalım
Hal hatırdan geçmeyiniz, geliniz kucaklaşalım.
Her insan sevilmek ister, sarılarak sarmaşalım
İçtenlikle sevgi göster, geliniz kucaklaşalım.
Gönül kapısını açın, Hak yolunda buluşalım
Güler yüzle neşe saçın, geliniz kucaklaşalım.
Demeyiniz uzak yakın, sevgi yolunu aşalım
Bugün koşun akın akın, geliniz kucaklaşalım.
Sevginin sayının harmanı, her gönüle yaklaşalım
Mutluluk sarsın her yanı, geliniz kucaklaşalım.
Selam sevgi kucak kucak, yürekten kucaklaşalım
Esenlensin köşe bucak, geliniz kucaklaşalım.
Bugün herkes mutlu olsun, gönül gönüle coşalım
Hoşgörümüz kutlu olsun, geliniz kucaklaşalım.
2002 yılındaki İlgili Gazetemizin manşet haberi ise aşağıda:
Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve bekası, milletimizin bölünmez bütünlüğü ve kardeşliği daim olsun. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. BARIŞ- SEVGİ- SAYGI….
İlginizi Çekebilir
YENİ ADLİ YIL AÇILIŞI HAYIRLARA VESİLE OLSUN
ADLİ TATİL BİTTİ VE BU GÜN ADLİ YIL AÇILIŞI VAR. ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPAN VE GÜNDEMDEN BİR TÜRLÜ DÜŞMEYEN ADLİYE ÇALIŞANLARIMIZ, HAKİM VE SAVCILARIMIZ AVUKATLARIMIZA BAŞARILI ÇALIŞMALAR DİLİYOR, YOLLARI AÇIK OLSUN DİYORUZ...
Boş kalan tarım arazileri kiraya çıkıyor: Yeni düzenleme başladı
Bugünden itibaren iki yıl üst üste ekilmeyen tarım arazileri devlet tarafından sezonluk kiraya verilecek. Arazi sahipleri, 1 Eylül 2025’ten itibaren 45 gün içinde başvuru yapmazsa tarlaları otomatik olarak kiralama kapsamına alınacak. Gelir arazi sahiplerine aktarılırken, kiralamada öncelik köy sakinleri ve yerel kuruluşlarda olacak.
İstanbul Valiliği’nden motosiklet kararı: 'Kesinlikle müsaade edilmeyecek'
İstanbul Valiliği, motosikletler için yeni bir genelge yayımladı. Genelgede, “Kaldırım, yaya yolu ve meydanlarda motosiklet park edilmesine izin verilmemesi, trafiğe kapalı alanlara motosikletle giriş yapılmasına kesinlikle müsaade edilmemesi” gerektiği vurgulandı.
Çözüm süreci çalıştayında konuşan Mehdi Eker: Kerkük ne kadar Türkse İstanbul o kadar Kürttür
Türkiye Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Mehdi Eker, “Kerkük ne kadar Türkse İstanbul o kadar Kürttür, Musul ne kadar Kürtse Halep o kadar Türk’tür. PKK’nın silah bırakması Türkiye’yi daha güçlü bir ülke yapacaktır” dedi.