Gülistan Doku soruşturmasında 6 yıl sonra 13 gözaltı
GÜNDEMTunceli'de 6 yıl önce kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku dosyasında, aralarında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlunun da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Operasyon, DW Türkçe'nin haberini izliyor.
Tunceli'de 5 Ocak 2020'de kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturma dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. Altı yıldır kayıp olan Doku ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, cinayet şüphesiyle yedi ilde operasyon düzenlendi.
Adalet Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2020'den bu yana devam eden soruşturmada 13 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. Gözaltına alınanlar arasında dönemin Tunceli Valisi ve hâlen İçişleri Bakanlığı müfettişi olan Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay S. ile Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal A. da bulunuyor. Mustafa Türkay S.'nin İstanbul'da gözaltına alındığı belirtildi.
Gözaltına alınan diğer şüphelilerin Engin Y., Cemile Y., Uğurcan A., Erdoğan E., Gökhan E., Savaş G., Süleyman Ö., Celal A., Nurşen A. ve Şükrü E. olduğu öğrenildi.
Gülistan Doku'nun babası Halit Doku DW'ye konuşmuştu
Gülistan Doku'nun babası Halit Doku kısa süre önce DW Türkçe'ye verdiği röportajda, "Ben bir garibanım, gariban biri olmasaydım şimdi kızıma ne olduğu ortaya çıkmıştı" ifadelerini kullanmıştı. Operasyonların bu röportajın hemen ardından yapılması dikkat çekti.
Ne olmuştu?
Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuş, ailesi ertesi gün İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulunmuştu. Kameralarda yapılan incelemelerde Doku'nun bir minibüse bindiği görülmüş, ancak nerede indiği tespit edilememişti.
DW / TY,DA
haber içerik kaynak:
https://www.dw.com/tr/g%C3%BClistan-doku-soru%C5%9Fturmas%C4%B1nda-6-y%C4%B1l-sonra-13-g%C3%B6zalt%C4%B1/a-76769837
İlginizi Çekebilir
Denizli'de uyuşturucu operasyonu: Baro Başkanı da gözaltına alındı
Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda Denizli Baro Başkanı Ufuk Kök'ün de aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.
Devletten aldığı destekle hobisini gelir kapısına dönüştürdü! ‘Devlet yumurtasını gönderiyor biz sadece bakıyoruz'
Düzce’de yaşayan emekli öğretmen Sefa Konca, 5 yıl önce başladığı ipek böceği yetiştiriciliğini devlet destekleriyle geliştirerek aile bütçesine katkı sağlayan bir gelir kapısına dönüştürdü.
Kayseri merkezli 6 ilde uyuşturucu operasyonu: 221 şüpheli gözaltına alındı
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kayseri merkezli 6 ilde bu sabah "Uyuşturucu Madde Satıcılarına" yönelik düzenlenen operasyonda 221 şüpheli yakalandı" denildi.
CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Yardımcısı dahil 15 kişi gözaltında
İzmir'de CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne yönelik "rüşvet" operasyonu başlatıldı. Aralarında Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Mülki idare amirleri Değişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 Haziran 2026 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Mersin'de kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde önemli değişikliklere gidildi.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında gelişme! 20 torba ve 190 klasörlük dev arşiv Ankara'ya gönderildi
Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin 2009'da düşen helikopterde hayatını kaybetmesine ilişkin 20 adet bez torbaya konulmuş 190 klasör ve 1 karton kutu içerisinde soruşturma dosyasını Kahramanmaraş'tan Ankara'ya devredilmesiyle dosyada kayıtlı emanet eşyalar da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.