Guterres: BM Ukrayna'da çözüm için taraflara her türlü desteği vermeye hazır
SİYASETBirleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM’nin Ukrayna'da çözüm için taraflara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.
Berlin'de gerçekleşen BM Barış Gücü Konferansı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Guterres, BM’nin Ukrayna'da çözüm için taraflara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.
Guterres, “BM taraflara her türlü desteği sağlamaya hazır. Taraflar kabul ederse, BM'den bunu yapmasını isteyebilirler. Ancak, açıkçası, bu bize bağlı değil” dedi.
Guterres ayrıca BM Güvenlik Konseyi'nin Ukrayna'da bir ateşkes ve mütarekeyi onaylamasının ‘ileriye doğru atılmış önemli bir adım olacağını’ vurgulayarak, “Ancak bunun kolay bir iş olmayacağının farkındayım” diye konuştu.
HABER VE KAYNAK: SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Milletvekili Ali Bozan: Kahta’nın Susam ( Ortanca )köyünde haftanın 5 günü su yok. Acilen bu sorunu çözün!
DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı 2 köyde yaşanan su sorununu Meclis gündemine taşıdı. Ortanca köyüne haftada sadece iki gün su verildiğini söyleyen Milletvekili Ali Bozan, köylülerin büyük mağduriyet yaşadığını belirterek yetkileri sorunun çözümü için bir an önce göreve davet etti.
Putin: AEB başarılı bir entegrasyon birliği olarak kuruldu
Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nin (AEB) başarılı bir entegrasyon birliği olarak kurulduğunu belirtti.
“Kentsel dönüşüm bizim için tercih değil, bir millî güvenlik meselesidir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Güngören’de konut ve iş yeri anahtar teslimi, temel atma ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi bize şunu çok net bir şekilde göstermiştir: Deprem, hazırlıklarımızı tamamlama fırsatı bulamadan her an kapımızı çalabilir. Bu yüzden kentsel dönüşüm bizim için tercih değil, adeta bir millî güvenlik meselesidir” dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Bir yıl ceza alan 18 gün hapis yatacak
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10. Yargı Paketi'nin getirdiği değişikliklerin ardından denetimli serbestlik uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.