© Haberanaliz 2023

HAKKINDA SAVCILIĞA SORUŞTURMA İZNİ VERİLEN KOCAMAZ’I ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Hafta sonu yapılan İYİ parti kongresinde 351 oyla GİK’e seçilse de bugün açıklanan Başkanlık divanı arasında yer alamaması dikkatlerden kaçmadı. Mersin ve civarında Kocamaz’ın genel başkan yardımcısı olacağı yâda genel başkan baş danışmanı yapılacağı dillendiriliyordu. Mersin’den GİK’e giren diğer isim Zeki Sıdalı olmuştu. Gözler şimdi İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çevrildi. Akşener’in takınacağı tavır partisinin geleceği için çok önemli.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yaptığı yıllarda Kamu zararına sebebiyet verdiği gerekçesi ile hakkında savcılığa soruşturma izni verilen Eski Belediye Başkanı Hacı Burhanettin Kocamaz ve çalışma arkadaşlarını çok zor günler bekliyor.

Haklarında ŞU ANDA soruşturma izni verilen bazıları hakkında, 2016 yılında gerçekleşen FETÖ kapsamlı soruşturma yapıldığı ve bir kısmının tutuklandığı, Mersin 7 Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2016/22 sayılı dosyada adları geçenlerden yargılama sonrasında ise bir kısmının beraat ettiği söz konusu.

Bu karar metni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalanmış. 78 sayfalık bir karar. Bu kararın ilk üç sayfasında ise hakkında ön inceleme yapılanların isimleri var. Sayı oldukça kabarık. Fakat listede adı geçen Eski Belediye Başkanı ve diğer çok sayıda insan için suçlu bulunmadıkları için savcılığa soruşturma izni verilmemiş. Bakanlığın bu kararı adı geçen ilgililere tebliğ ediliyor. Tebliğ sonrası adı geçenler verilen bu soruşturma izni nedeniyle DANIŞTAY'a itiraz edebilecekler. 

www.haberanaliz.net / ÖZEL HABER

İlginizi Çekebilir

Yerlikaya duyurdu: Bombalı saldırı hazırlığındaki IŞİD'li yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bombalı saldırı hazırlığında olduğu belirtilen IŞİD'linin Beykoz'da yakalandığını açıkladı.

Sur'da Paskalya Bayramı ayini düzenlendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Surp Giragos Ermeni Kilisesi, 31 Mart yerel seçimlerinden dolayı ertelenen Paskalya Bayramı ayinini dün gerçekleştirdi. Ayine Sur Belediyesi Eşbaşkanları Adnan Örhan ve Fatma Gulan Önkol da katıldı.

Mersin'de organize suç çetesi çökertildi: 6 gözaltı

il Müdürü Karabörk Mersin'e geldiği günden beri hiç bir usulsüz ve kanunsuz işe göz açtırmıyor, çetelere karşı muhteşem bir mücadele veriyor.

HUKUK BÜROSU AÇILIŞINA BARO BAŞKANI VE GÖKTAŞ KATILDI

MERSİN'İN MERKEZ İLÇESİ AKDENİZ'DE İhsaniye Mah. Havuzlar Cad. Kuruçeşme Plaza kat:3 No:13 de bulunan Yıldız Hukuk bürosu Av. Fevzi Yıldız önderliğinde açıldı. Av. Fevzi Yıldız'ın bürosunun açılışına Mersin Baro Başkanı Av.Gazi Özdemir, Yönetim kurulundan İbrahim Hakkı Koç ve Av. Çiğdem Ataş Erçolak katılım yaparken, kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Gazeteci/Yazar ve iktisatçı Mustafa Göktaş'da katılım yaptı. Baro başkanı Özdemir, "hayırlı uğurlu olsun, başarı diliyorum" derken hukukun içinde bulunduğu zor koşullara değindi. ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş ise, "Fevzi kardeşimi genç pırıl pırıl insan. Başaracağından eminim. Hayırlı uğurlu olsun demek üzere Ankara'dan iştirak ettim.Başarılar diliyorum" dedi.

TÜM HABERLER