Hindistan'da polis merkezinde patlama: En az 9 ölü, 32 yaralı
DÜNYAHindistan kontrolündeki Keşmir’de el konulan patlayıcıların incelendiği sırada bir polis karakolunda meydana gelen patlama, en az 9 kişinin ölümüne ve 32 kişinin yaralanmasına yol açtı. Yetkililer, patlamaya ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirtti.
Hindistan, Keşmir’in Srinagar kentinde bulunan Nowgam Polis Karakolu’nda el konulan patlayıcıların incelendiği sırada yaşanan şiddetli patlama, bölgede büyük bir yıkıma yol açtı. Polis, patlamada en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirildi.
Patlama, Cuma gecesi adli tıp uzmanları ve terörle mücadele ekiplerinin Faridabad’da ele geçirilen patlayıcıları incelemek için karakolda bulunduğu sırada meydana geldi. Hindistan’ın bölgesel polis şefi Nalin Prabhat, olayın 'kaza sonucu gerçekleştiğini' söyleyerek sabotaj ihtimalini reddetti.
Şiddetli patlama hem karakolu hem de çevrede park halindeki birçok aracı alevler içinde bıraktı. Bölge basınında yer alan bilgilere göre peş peşe yaşanan küçük patlamalar, kurtarma ekiplerinin uzun süre karakola girmesini engelledi.
Patlayıcılar soruşturma kapsamında Keşmir’e getirildi
Polis, Faridabad’daki baskınlarda ele geçirilen büyük miktardaki patlayıcıların, yürütülen soruşturma kapsamında Keşmir’e taşındığını ve karakolun açık bir alanında güvenli şekilde depolandığını açıkladı. Polis yetkilisi, patlamanın adli tıp ekipleri numune alırken meydana geldiğini söyleyerek, “Bu olayın nedeni hakkında başka spekülasyonlara gerek yok” ifadelerini kullanıldı.
Yetkililer, patlamaya ilişkin detaylı teknik incelemenin sürdüğünü bildirdi.
Delhi’deki araç patlamasından günler sonra meydana geldi
Keşmir’deki karakol patlaması, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi'de meydana gelen en az 8 kişinin hayatını kaybettiği araç patlamasından sadece birkaç gün sonra gerçekleşti. Delhi’deki saldırı hükümet tarafından “terör eylemi” olarak nitelendirilmiş, olayın ardından güvenlik güçleri Keşmir genelinde geniş çaplı operasyonlara başlamıştı.
Hindistan polisi, Delhi’deki patlamanın failini DNA analizleriyle teşhis ettiklerini ve kişinin Keşmirli bir doktor olduğunu duyurdu. Güvenlik güçleri, doktorun Güney Keşmir’deki ailesine ait evi Perşembe gecesi patlatarak yıktı.
SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Meksika’da yolcu treni faciası: 13 ölü, 98 yaralı
Meksika’nın güneyindeki Oaxaca eyaletinde yolcu treninin virajda raydan çıkması sonucu 13 kişi hayatını kaybetti, 98 kişi yaralandı. 241 yolcu ve 9 mürettebatın bulunduğu tren kazasının ardından bölgeye yüzlerce personel sevk edilirken, Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum olayla ilgili kapsamlı inceleme talimatı verdi.
Somali’den sert tepki: İsrail’in Somaliland kararı 'bölgesel tehdit'
Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İsrail’in Somaliland’ı tanıma kararının bölgesel güvenliği tehdit ettiğini söyledi. Mogadişu yönetimi, bu adımı 'egemenliğe açık bir saldırı' olarak değerlendirdi.
Myanmar’da darbe sonrası ilk genel seçim: 65 bölgede oy işlemi iptal
Myanmar’da halk, 1 Şubat 2021’deki askeri darbenin ardından ilk kez genel seçimler için sandık başına gitti. Ordu destekli USDP partisinin birçok bölgede ‘rakipsiz’ olduğu kaydedilirken 65 bölgede oy işlemi iptal edildi.
Endonezya’da huzurevinde yangın: 16 kişi hayatını kaybetti
Polisin ilk açıklamasında yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği belirtilirken, yetkililer daha sonra yangının kesin nedeninin hâlâ araştırıldığını duyurdu.