İngiltere iltica yasasında sert değişiklikler planlıyor
SİYASETİngiltere'de İşçi Partisi hükümeti göç politikasında on yılların en sert değişikliklerini açıkladı. Yeni uygulama ile mülteci statüsü beş yıldan 30 aya düşerken, kalıcı oturum için ikamet şartı da 20 yıla uzatılıyor.
İngiltere'de iktidardaki İşçi Partisi hükümeti göç politikasında son yılların en sert değişikliğinin yapılacağını duyurdu. Yeni politikalar, göç karşıtı sağ popülist bir isim olan Nigel Farage'ın partisi Reform UK'nin anketlerde güçlendiği bir dönemde açıklandı. İngiltere İçişleri Bakanlığının basın duyurusu ile açıkladığı plan, mülteci statüsünün beş yıldan 30 aya düşürülmesini öngörüyor. Buna göre, sığınmacılar köken ülkeleri "güvenli" olarak sınıflandırılır sınıflandırılmaz geri dönmek zorunda kalacak. Ayrıca sığınma başvurusu yapanlara, şu anda olduğu gibi otomatik olarak maddi yardımda bulunulmayacak. Yardımlar katı kurallara bağlanacak ve daha az sayıda kişiye verilecek. Sığınma statüsüne sahip mültecilerin İngiltere'de kalıcı oturum iznine başvurmaları için gereken minimum ikamet süresinin de beş yıldan 20 yıla çıkarılması planlanıyor. Başbakan Keir Starmer'ın İşçi Partisi bu adımlarla anketlerdeki kötü gidişi durdurmaya çalışıyor. Ülkede bir sonraki genel seçim 2029 yılında yapılacak.
haber içerik kaynak:
https://www.dw.com/tr/i%CC%87ngiltere-iltica-yasas%C4%B1nda-sert-de%C4%9Fi%C5%9Fiklikler-planl%C4%B1yor/a-74763478
İlginizi Çekebilir
Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani: SDG düşman değil partner
Münih Güvenlik Konferansı'nda ABD ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) heyetiyle bir araya gelen Suriye Dışişleri Bakanı Hasan Şeybani, SDG'yi partner olarak gördüklerini dile getirdi.
Taliban'ın kölelik yasası: Afganistan'da sınıfa göre ceza
Taliban'ın yeni ceza yasası, Afganistan'daki insanları Hindistan'da yasaklı olan kast sistemi gibi belirli sınıflara ayırıyor. Ayrıca köleliğin önü açılıyor, kadınlara şiddet meşrulaştırılıyor.
SEVİLEN BAKAN MERSİN’E GELİYOR, SORUNLARI GERÇEKCİ İLETECEK OLAN VAR MI?!
Yarın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız ALPARSLAN BAYRAKTAR Mersin Taşucu ziyaretlerine geliyor. Devlet yetkilileri şu an ziyaretin programının taslağını da hazırlamış durumdalar. Var olsunlar. Benim de çok sevip değer verdiğim BAYRAKTAR Mersin’i onurlandırıyor. Eksik olmasınlar. Haberimize geçiyorum:
Prof. Dr. Haydar Çakmak: Ne Mutlu Türküm Diyene
Prof. Dr. Haydar Çakmak bu gün kendi sosyal sayfasında bir paylaşım yaptı. Bakın neler söyledi: