Lavrov: Rus karşıtı histeriyi körükleyen politikacılar başarısızlığa mahkum
SİYASETRusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Avrupalı politikacıların kendi stratejilerine inanmadıkları için başarısızlığa mahkum olduğunu belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Dilek Ağacı’ kampanyası kapsamında, 13 yaşındaki Yevangelina’ya röportaj verdi. Röportaj sırasında bakana kariyer, hobiler ve yabancı dil bilgisine ilişkin sorular yöneltildi.
Rus diplomat ayrıca uluslararası ilişkilerdeki son duruma ve Batı'da yayılan Rusofobik histeriyi değerlendirdi.
Lavrov, “Barikatların diğer tarafında, özellikle de Avrupa'da bulunan, Rus karşıtı histeri yayan mevkidaşlarımız, sürekli olarak paramızı çalmayı, (Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tanımladığı gibi) bizi soymayı ve Ukrayna'yı Rusya'ya karşı savaşmaya devam etmeleri için desteklemeyi talep eden meslektaşlarımız, bu stratejilerin uygulanabilir olduğuna inanmıyorlar. Yaptıkları şeye inancın olmaması zaten onları başarısızlığa mahkum ediyor” ifadesini kullandı.
Halihazırda Rusya’nın, dünyanın büyük kısmını oluşturan Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkeleri ile ilişkiler geliştirdiğini söyleyen Bakan, “Sonuç olarak, Batı kendini dünyanın geri kalanından izole ediyor” dedi.
Diplomasinin temel görevinin, ülkenin iç sorunlarıyla başa çıkma çabalarına dış destek sağlamak olduğunu anlatan Lavrov, bu sorunların vatandaşların güvenliğini ve refahını sağlamak ve refahlarını artırmak olduğunu belirterek, “Diplomasi iyi bir meslek. Tüm genç erkek ve kadınlara tavsiye ederim” diye kaydetti.
HABER İÇERİK KAYNAK:
https://anlatilaninotesi.com.tr/20260107/lavrov-rus-karsiti-histeriyi-korukleyen-politikacilar-basarisizliga-mahkum-1102548025.html
İlginizi Çekebilir
'15 yaş altına sosyal medya düzenlemesi bu ay sonunda meclise gönderilecek'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 15 yaşın altındaki çocukların sosyal medya kullanımı ile ilgili düzenlemeleri içeren yasa teklifinin ay sonunda TBMM'Ye getirileceğini söyledi.
ÇAKIR BÜYÜK TAKDİR TOPLADI
Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın dünkü Ak parti Gurup Toplantısında yapılan törende Ak partiye katılımı ile ilgili yaptığı konuşma gündeme damgasını vurdu.
Tevfik Diker’den kritik uyarı: Türkiye büyük bir kırılmanın eşiğinde çözüm Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafında kenetlenmek
Son yıllarda yaşanan sıcak çatışmaların ardından tecrübeli eski milletvekili ve emekli yarbay Tevfik Diker, büyük bir kırılmanın eşiğinde olduğumuza dikkat çekerek her koşulda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında birlik olunması çağrısında bulundu.
Üç milletvekili AK Partiye katıldı
Gelecek Partisi'nden istifa eden İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, DEVA Partisi'nden ayrılan İrfan Karatutlu ve CHP'den istifa eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır AKP'ye katıldı.