© Haberanaliz.net 2005

MBB’NİN TARIMSAL DAİRESİ MİLYONLUK ALIMLARI

MBB ihale ve alımları devam ediyor.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI, 2025/695091 ikn numaralı "Altın Kovan Projesi kapsamında Arılı Kovan, Arı Besleme Yemliği ve Arı Besini Mal Alımı" işini ihale ve alıma çıkar. Tabi bu da pazarlık usulü.

Pazarlık (MD 21 B) usulünün seçim nedeni: Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.

Kimsenin bilmemesi gereken idarece GİZLİ olarak hazırlanan Yaklaşık maliyet: 6.700.400,00 TRY

6.301.200,00 TRY bedel ile MERBAL MERSİN ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAL ÜRETİMİ ARICILIK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ) ile sözleşme imzalarlar.

Aynı idare, 2025/510846 ikn numaralı, "Sera İpi ve Sıvı Gübre Mal Alım İşi" ihale ve alıma çıkar.

Sözleşmeye esas kısmın yaklaşık maliyeti ise: 11.925.000,00 TRY

8.354.700,00 TRY bedel ile AKBAYGRUP YAPI ANONİM ŞİRKETİ - MEHMET SALİH AKBAY - ZEKİ AKBAY ile sözleşme imzalarlar.

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP ve DÜZELTME HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

İlginizi Çekebilir

AKDENİZ BELEDİYESİNİN HARCAMASI BOL KESEDEN

Mersin’in Akdeniz ilçesi Ekim 2025 de düzenlenen Sayıştay raporlarına takıldı. 2024 yılını inceleyen Sayıştay raporunu bir yıl sonra açıkladı. Açıklanan 57 sayfalık detaylı raporda usulsüzlükler, yanlışlıklar, hatalı alımlar ve tasarruf genelgelerine uyulmadığı ortaya çıktı.

Et ve eşek eti skandalı yine aynı ilden çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan firmaların güncel listesini yayınladı; Mersin'de iki işletmenin daha vatandaşa "tek tırnaklı" (at ve eşek) eti yedirdiği tespit edildi. Mart ayında şampiyon yarış atının çipinden yakalanan at eti skandalının ardından Mersin'de denetimlerini sıkılaştıran ekipler, Göksel Yemekçilik ve Onur Tantuni gibi işletmeleri ifşa etti.

AÇIK İHALE OLUNCA LOP GÖTÜRMEYE ALIŞANLAR BU KEZ LOPLAYAMADI, HOPLADI…

Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Mersin Valisi geldiği günden bu yana bu işlere çok dikkat edince, bu kez yapılan ihale AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, arakasında siyasi yiyicilerin bulunduğu tipler işleri pay edemediler. Ne oldu? Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işi neden alamadılar? Bir yetkili ilgili bu işi sormayacak ve inceleyip araştırmayacak mı? Bakın o firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, içerdeki ihale sistemi ve işi yapanlar ile çok iyi diyalogları varmış… Şimdi, isterseniz bir durumu inceleyin…

CHP'li Mersin Yenişehir Belediyesi'ne operasyon: 30 kişi gözaltına alındı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'İhaleye fesat karıştırma’, ‘Rüşvet ve ‘İrtikap' soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Yenişehir Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Bazı belediye çalışanlarının da aralarında olduğu 30 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri belediyede binasında arama yapıyor.

TÜM HABERLER