Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki Usulsüzlük İddiası
EKONOMİCHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın iddialarıyla ilgili yargıya başvuracaklarını söyledi.
CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın iddialarıyla ilgili yargıya başvuracaklarını söyledi.
Akar, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, geçen hafta, kendisinden önceki dönemde belediyede usulsüzlük yapıldığını iddia ettiğini hatırlattı.
Kocamaz'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne süren Akar, açıklamalarda adı geçen avukat Seren Yağlıoğlu'nun konuyla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu, bu nedenle işten çıkartıldığını ileri sürdü.
Bazı CHP il yöneticileri hakkındaki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını savunan Akar, bir gazetecinin, "İl yöneticileriniz bu durumu yargıya taşımayı düşünüyor mu" sorusuna, "Gerekeni yapacağız. Parti olarak çalışmalarımızı yapacağız. Biz yapılan tüm haksızlıkları, sadece partimizle ilgili değil, yanlış giden tüm konuları gördüğümüzde takipçisi olacağız" karşılığını verdi.
Mersin'de 30 Mart'tan önce üç dönem belediye başkanlığı yapan Macit Özcan, CHP'den yeniden aday olmuş, MHP'nin adayı Burhanettin Kocamaz seçimi kazanmıştı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, 100'e yakın dosyada ihale mevzuatına aykırı işlem tespit ettiklerini, işe alımlarda usulsüzlük yapıldığını öne sürmüştü. - Mersin
kaynak: https://www.haberler.com/mersin-buyuksehir-belediyesi-ndeki-usulsuzluk-6118267-haberi/
İlginizi Çekebilir
GSB AYNI TAS AYNI HAMAM
Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Ayrıca KİK mümkün olduğu kadar açık ihale yapın demesine rağmen Mersin GSB bir türlü pazarlık alımlardan ve doğrudan temin işlerinden vazgeçmiyor. Ayrıca ne hikmet ise hep aynı firmalar arasında işler dönüyor.
MBB’DE PAZARLIKLI ALIM YİNE AYNI FİRMALAR
Mersin Büyükşehir Belediyesi kendisi ve iştirakleri ne zaman bir ihale yapsalar, çoğunlukla bu işleri aynı firmalar alıyorlar. Ya akrabalar, ya yakınlar. Birbiri ile ilintili bağlantılı firmaların aldığı işleri sürekli dile getirdik, o yerli olmayan bir devlet yetkilileri ile karşı karşıyayız. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri var. Aciliyeti olmayan işlerin bile ihaleleri yapılıyor. İşte bir ihale daha:
TÜKETİCİLER İÇİN YENİ DÖNEM
Ticaret Bakanlığı, doğrudan satışlara ilişkin düzenlemeyi hayata geçirerek tüketici haklarında yeni bir dönem başlattı.
MBB İŞTİRAKLERİ PAZARLIKTAN HİÇ VAZGEÇMİYORLAR
Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut… Ayrıca ekonomik durum belli.. Ancak idareler PAZARLIK usulü ve DOĞRUDAN TEMİN işlerinden vazgeçmiyorlar, üstelik EKAP’A da anında ve ihale yapılmadan tüm dokümanlar konulmuyor. Özellikle Gençlik spor il müdürlüğü ihalelerinde doğrudan teminler önce kayıt alınıyor çok sonra konuluyor. Gelelim MBB iştiraklerinin ilginç ihalelerine: