MERSİN BÜYÜKŞEHİR NİHAYET AÇIKLADI, BAKIN İŞİ KİMLER ALMIŞ!
EKONOMİ28 Trilyonluk iş bakın nasıl paylaşılmış... 10.Ekim.2022 günü bu sayfalardan sizlere duyurup şöyle seslenmiştik: “MERSİN BÜYÜKŞEHİR'İN BU İHALESİNE NE OLDU?” Mersin Büyükşehir Belediyesi sinek ilacı alımına karar vermişti. Bizde haber olarak sizlere bunu 14.Temmuz.2022 günü birinci haberimizle duyurmuştuk. Ancak geçen süre zarfında ihalenin sonucu bir türlü açıklanmayınca 10.Ekim.2022 günlü ikinci haberi yaptık. İhale belirlenen gün ve saatte yapılmıştı. KİK’e şikâyet yoktu. Fakat ihalenin yapıldığı gün olan 20.Temmuz.2022 gününden, haberi yaptığımız güne kadar “Teklif Değerlendirme Tamamlanmış” deniyor ve bir türlü sonuç açıklanmıyordu. Bu arada SİNEKLE mücadelede yapılıyordu. Sormuştuk. “Mersin'de sinekle mücadele nasıl yapılıyor? İhaleyi alan firma açıklanmadı, sonucu EKAPA yansımadı. Peki, sinekle ve haşaratla mücadele elinizdeki eski ilaçlarla mı yapılıyor? Nasıl oluyor? ŞU AN İŞİ KİM YAPIYOR? Hangi usule göre yapıyor?” demiştik. Bakın ne oldu???
2022/622433 numaralı ihale. 20.7.2022 günü yapılan ihale BİYOSİDAL başlıklı sinekle ve haşeratla mücadele için yapılan ihale ile ilgili aşağıdaki linkleri okumanızı tavsiye ederiz:
https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-buyuksehirin-sinek-ilaci-alimlari-vay-babo-dedirtti-16747
https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-buyuksehirin-bu-ihalesine-ne-oldu-17317
İkinci linkte yer verdiğimiz haberden sonra, hızla çalışmasını sürdüren (!) Mersin Büyükşehir Belediyesi ilgilileri, (MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI) önceki günler EKAP SAYFASINA işi alanları, kimler olduğunu, kaç paraya aldıklarını bildirdi. Bizde şimdi sizlere bildiriyoruz. Bakın işi kimler almış, nasıl almış, kaç paraya almış, Belediyeye maliyeti (Bizlere) ne olmuş?
BU İŞ KISIM KISIM VERİLMİŞ.... ŞİRKETLERE VE SAHİPLERİNE, SÖZLEŞME İMZALANDIĞI TARİH İLE BİZİM HABER YAPTIĞIMIZ TARİHLERE DİKKAT EDİN...
1- İŞİ ALAN FİRMA: EXPEL İLAÇ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
ALINAN BEDEL: 4.450.000,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 9.8.2022
2- İŞİ ALAN FİRMA: PROMİSE ÇEVRE SAĞLIĞI İLAÇLARI VE HİZMETLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ALINAN BEDEL: 3.367.500,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 10.8.2022
3- İŞİ ALAN FİRMA: ABE BİYOSİDAL MAKİNA İNŞAAT MÜHENDİSLİK PETROL OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ALINAN BEDEL: 10.900.000,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 15.8.2022
4- İŞİ ALAN FİRMA: ABE BİYOSİDAL MAKİNA İNŞAAT MÜHENDİSLİK PETROL OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ALINAN BEDEL: 900.000,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 15.8.2022
5- İŞİ ALAN FİRMA: ABE BİYOSİDAL MAKİNA İNŞAAT MÜHENDİSLİK PETROL OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ALINAN BEDEL: 1.462.500,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 15.8.2022
6- İŞİ ALAN FİRMA: ABE BİYOSİDAL MAKİNA İNŞAAT MÜHENDİSLİK PETROL OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ALINAN BEDEL: 916.000,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 15.8.2022
7- İŞİ ALAN FİRMA: SEÇKİN İLAÇLAMA FUMİGASYON TEMİZLİK İNŞAAT İTHALAT İHR. SAN.LTD.ŞTİ
ALINAN BEDEL: 3.920.000,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 12.8.2022
8- İŞİ ALAN FİRMA: SEÇKİN İLAÇLAMA FUMİGASYON TEMİZLİK İNŞAAT İTHALAT İHR. SAN. LTD.ŞTİ
ALINAN BEDEL: 555.000,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 12.8.2022
9- İŞİ ALAN FİRMA: SEÇKİN İLAÇLAMA FUMİGASYON TEMİZLİK İNŞAAT İTHALAT İHR. SAN. LTD.ŞTİ
ALINAN BEDEL: 1.395.000,00 TRY
SÖZLEŞME TARİHİ: 12.8.2022
İŞTE SÖZLEŞME BEDELLERİNİ GÖSTEREN BELGELER...
ABE FİRMASI İLE SEÇKİN FİRMASI MERSİNDEN. İŞTE ORTAK BİLGİLERİ, AŞAĞIDA...
ŞİMDİ..!!! BİYOSİDAL DENEN BU ÜRÜN VE ALIM İÇİN TOPLAMDA: 27.866.000 TRY,
YANİ, 27 MİLYON 8 YÜZ 68 BİN LİRA.
ESKİ PARA İLE 28 TRİLYONA YAKIN.
EVET, BU TOPLAM RAKAMIN;
MERSİNLİ ABE FİRMASI: 18.183.500 TRY SİNİ ALMIŞ.
MERSİNLİ SEÇKİN FİRMASI İSE: 5.870.000 TRY SİNİ ALMIŞ.
DİĞER FİRMALARDA GERİ KALANI ALMIŞ...
Sözleşme imzalandığı tarihlere baktığınızda bizim haberi en son yaptığımız tarih olan 10.Ekim.2022 gününden günler önce imzalandıkları, ancak sonuçların ise bizim haber yayınlandıktan daha sonra açıklandığını ve KİK sayfalarına bildirildiği ortaya çıkıyor.
haberanaliz.net/ ÖZEL
İlginizi Çekebilir
Emekli aylıklarına iyileştirme: Detaylar ortaya çıktı, refah payı gündemde
AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; emekli maaşlarına yapılacak artışın yanı sıra refah payı eklenmesi de değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından emekli aylıklarında iyileştirme sinyali vermişti. Erdoğan’ın bahsettiği düzenlemenin detayları basına yansımaya başladı.
Trump seçim mitinginde duyurdu: Audi ABD'deki ilk fabrikasını açacak
Alman otomobil üreticisi Audi, ABD'de yapacağı 4 milyar dolarlık yatırımla bu ülkedeki ilk fabrikasını inşa edecek. Kararı, ABD Başkanı Trump Audi CEO'sunun da katıldığı bir seçim mitinginde açıkladı.
Novak: Rus şirketleri ekimde 500 bin ton motorin ihraç edebilir
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus şirketlerinin ekim ayında ABD’ye ve dünya piyasalarına 500 bin ton motorin ihraç edebileceğini, ilk üç tankerin yola çıktığını açıkladı.
Kremlin: ABD'yle yapılan anlaşma kapsamında dizel sevkiyatı başladı
Basın mensuplarına açıklama yapan Peskov, ABD'yle yapılan anlaşma gereği Rus dizeli sevkiyatının başladığını duyurdu. Sözcü, Ukrayna konulu üçlü müzakerelerle ilgili açıklama da yaptı.
GÖLBAŞI BELEDİYESİNE BAK
Belediyeler tuhaf bir şekilde çalışıyorlar. Denetim yapan Sayıştay müfettişleri bunlarda tespitler yapıyor. Uyarıyor. Ama o kadar. Kimse harekete geçmiyor. Bakın Ankara GÖLBAŞI Belediyesi hakkındaki raporlarda neler var.
ELMADAĞ BELEDİYESİNE BAK
Belediyeler tuhaf bir şekilde çalışıyorlar. Denetim yapan Sayıştay müfettişleri bunlarda tespitler yapıyor. Uyarıyor. Ama o kadar. Kimse harekete geçmiyor. Bakın Ankara ELMADAĞ Belediyesi hakkındaki raporlarda neler var.