Mersin Demokrat Parti il Binasının Elektriği borcundan dolayı kesilmek üzere
SİYASETMersin siyaset sahnesinde enteresan görüntüler yaşıyor. Bunlardan birisi de Demokrat Parti (DP) çatısı. Eski ANAP (Anavatan partisi) ve Eski DYP (Doğru yol partisi) nin birleşmesi ile adı DP, Demokrat parti olan çatıda Mersin de hiçbir düzelme yok. DYP+ANAP birleşmesi ile Mesudiye Mahallesi 5118 sk. No. 28/B Akdeniz Mersin adresindeki il başkanlığının faaliyet gösterdiği parti binasının elektrik abonesi resmi kayıtlarda ANAVATAN PARTİSİ diye gözüküyor.
Partinin il binası 450 metrekare ve partinin mülkü. Kira derdi yok. Ancak elektrik faturaları ödenmiyor. Hangi il başkanı ve yönetimi atanmış olursa olsun elektriği aylık yatırmıyor ve borç katlanıyor.
İŞTE ELEKTRİK BORÇLARI FATURA VE DÖNEMLERİ
001019306414 no'lu sözleşme hesabı ve 4007324016 no'lu tesisata ait:
1- 2023/02 dönemi elektrik faturanız 414,10 TL,
2- 2023/03 dönemi elektrik faturanız 28,20 TL,
3- 2023/04 dönemi elektrik faturanız 431,50 TL,
4- 2023/05 dönemi elektrik faturanız 454,00 TL,
5- 2023/06 dönemi elektrik faturanız 608,20 TL,
6- 2023/07 dönemi elektrik faturanız 502,20 TL olmak üzere:
Toplamda: 2.438.20 TL. Yani 2 bin 4 yüz 38 lira 20 kuruş.
11.Temmuz.2023 Salı Günü saat 08.36 da, ENERJİSA bu ödenmeyen 6 fatura ve toplam borç için ilgilileri uyarılmış. Enrjisa uyarısında bu parayı ödeyin yoksa hattınız kesilip aboneniz iptal edilip kapatılacaktır demiş.
Ancak bugün olmuş halen para yatırılmamış.
Kâğıt üstünde olan ve atamaları yapılan Mersin eski mahalli idareler il müdürü ZİYA ERDOĞAN’IN il başkanı olduğu, il başkan ve yönetimi 28 kişi. Bu parayı 28’e bölseniz adam başı 100 TL bile düşmüyor.
Ama, “Bırakın İl yönetiminin bu parayı ödemesini, geçmişte geleneksel olarak bu paraları atanan İL başkanları ve ilçe başkanları kendisi cebinden öderdi diyen” partililer, şaşkınlar.
İlginizi Çekebilir
Ferdi Zeyrek'in ölümü: 10 kişinin hapsi istendi
Manisa'nın CHP'li Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına kapılarak ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı. Savcılık, ikisi tutuklu yargılanan 10 kişi için 15'er yıla kadar hapis cezası istedi.
Selahattin Demirtaş'tan Bahçeli ve Özel'e teşekkür
9 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi hakkındaki AİHM kararının ardından verdikleri mesajlar nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Özgür Özel'e teşekkür etti.
Özgür Özel: Tüm Türkiye'den özür diliyorum
CHP lideri Özgür Özel, partisinin 2016 yılında dokunulmazlıkların kaldırılmasındaki sorumluluğunu "kusur" olarak nitelendirerek, "Tüm Türkiye'den, Türk milletinden özür diliyorum" dedi.
CHP’nin itirazı reddedildi: Kayyum devam edecek
CHP'nin İstanbul il başkanlığı için yaptığı itiraz reddedildi, kayyum devam edecek.