Michelle Obama: ABD ‘kadın başkana hazır değil’
SİYASETABD’nin eski First Lady’si Michelle Obama, cuma günü YouTube kanalında yayımlanan bir sohbetinde ülkenin bir kadın başkana hazır olmadığını söyleyerek, ABD’nin ‘çok fazla olgunlaşmaya ihtiyacı’ olduğunu ifade etti.
Obama’nın sözleri, 5 Kasım’da Brooklyn Müzik Akademisi’nde podcast’i için yaptığı bir sohbet sırasında geldi. Eski First Lady ile oyuncu Tracee Ellis Ross’un konuştuğu etkinlikte, Obama’nın yeni kitabı ‘The Look’ ele alındı.
Michelle Obama, “Son seçimde gördüğümüz gibi, maalesef hazır değiliz” derken ekledi:
Bu yüzden bana aday olmam için bakmayın bile, çünkü yalan söylüyorsunuz. Bir kadına hazır değilsiniz. Değilsiniz.
2024 başkanlık seçimlerinde Başkan Donald Trump, eski Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i yenmişti.
‘Olgunlaşmaya ihtiyacımız var’
Ross, Obama’ya ‘First Lady’ rolünün ‘bir kadının başkan olması için açılan alanı etkileyip etkilemediğini sordu. Michelle Obama şöyle devam etti:
Bizim çok fazla olgunlaşmaya ihtiyacımız var ve hala, maalesef, bir kadın tarafından yönetilebileceğini hissetmeyen çok sayıda erkek var. Bunu gördük.
Obama, 2024 kampanya döneminde Harris için sahaya çıkmış, büyük kalabalıkları mitinglere çekmiş, kadın sağlığı konusunda savunuculuk yapmış ve erkeklere Harris’e oy vermeleri için çağrıda bulunmuştu.
Eski ABD First Lady’si, uzun süredir başkanlığa aday olması yönünde spekülasyonlar ve çağrılarla karşılaşıyor, ancak defalarca Oval Ofis’e talip olmak istemediğini söylüyor.
sputnik
İlginizi Çekebilir
Netanyahu üzerinde baskı artıyor: Filistin devletine ret
Türkiye'nin de destek verdiği Trump'ın BMGK'da görüşülecek Gazze planındaki bir madde İsrailli aşırı sağcı hükümet ortaklarını öfkelendirdi. Netanyahu, Filistin devletinin kurulmasına karşı çıktığını tekrarladı.
İngiltere iltica yasasında sert değişiklikler planlıyor
İngiltere'de İşçi Partisi hükümeti göç politikasında on yılların en sert değişikliklerini açıkladı. Yeni uygulama ile mülteci statüsü beş yıldan 30 aya düşerken, kalıcı oturum için ikamet şartı da 20 yıla uzatılıyor.
ERDOĞAN: “11 ilimizde yapımını tamamladığımız 350 bininci yuvamızın anahtarlarını teslim etmenin gururunu yaşıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da 350 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi Töreni’nde yaptığı konuşmada, deprem bölgesini ve depremzedeleri hiç yalnız bırakmadıklarını vurgulayarak, “11 ilimizde yapımını tamamladığımız 350 bininci yuvamızın anahtarlarını hep birlikte teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Yeni yuvalarımızın hayırlı olmasını diliyor, Rabbimden hanelerine kavuşan her bir kardeşimizin evine; huzur, güven ve bereket vermesini niyaz ediyorum” dedi.
İsrail'den ABD-Suudi F-35 anlaşmasına "normalleşme" şartı
ABD Başkanı Trump Suudi Arabistan'a gelişmiş F-35 jetleri satmayı düşündüğünü söyledi. İsrail ise satışın "normalleşme" şartına bağlanmasını şart koşuyor.