Milletvekili Bozan: 7 bin yurttaşın karayoluna bağlantısını kesen projeyi iptal edin!
SİYASETMilletvekili Bozan: Bakanlığın masa başında hazırladığı proje 7 bin yurttaşımızı mağdur ediyor
Milletvekili Bozan: Ulaştırma Bakanlığı Günyurdu Mahallesi’ne evlere şenlik bir proje yapmış
DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Günyurdu ve Avadan Mahallelerinin ana caddeye 20 metre mesafesi olan hemzemin geçidini kapatıp 7 kilometreye çıkaran akıl almaz projeyi derhal iptal edin” dedi.
Ulaştırma Bakanlığı hazırladığı proje ile Tarsus’un Günyurdu ve Avadan mahallelerinde yaşayan yaklaşık 7 bin yurttaşın yaşamını zorlaştıracak bir soruna imza attı.
Mahalle sakinlerinin Adana-Mersin E5 Karayolu’na 20 metre mesafedeki hemzemin geçidinin kapatılmasını öngören proje muhtarların ve yurttaşların tüm tepkilerine rağmen halen değiştirilmedi.
Günyurdu, Avadan mahalle muhtarları ve bölge sakinleri ile birlikte akıl almaz projenin yaratacağı sorunu yerinde inceleyen DEM Parti Tarsus İlçe Eşbaşkanı Fuat Yaman ve Milletvekili Ali Bozan, konuya ilişkin açıklama yaptı.
“ANKARA MASA BAŞINDA MEMLEKETİ YÖNETİRSENİZ OLACAĞI BUDUR”
Milletvekili Bozan, “Hemen arkamızda E5 karayolu ve yine arkamızda yaklaşık bir yıldır çalışmaları süren Adana-Mersin tren hattı şantiyesi var. Şu an bulunduğumuz hemzemin geçitten karayoluna bağlantı yolundan Tarsus ilçemizden 4 köyümüz yararlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından Ankara’da masa başında çizilen projeye göre şu an arkamızda bulunan hemzemin geçit kapatılacak. Başta Günyurdu ve Avadan mahallelerinde oturan en az 7 bin yurttaşımız bundan kaynaklı mağduriyet yaşayacak. Günyurdu ve Avadan mahallelerinde yaşayan yurttaşlarımız bugün buradan karayoluna rahatlıkla geçebiliyor. Ama bu hemzemin geçit kapatılırsa ya buradan Adana’ya doğru 5 kilometre uzaktaki Zeytinli Mahallesi’ne gidip oradaki geçidi kullanacaklar ya da Tarsus merkeze doğru 7 kilometre ötedeki Arıklı Mahallemizdeki geçidi kullanacaklar. Evlere şenlik bir proje hazırlamışlar. Ankara’da masa başında memleketi yönetmek isterseniz olacağı budur” dedi.
“PROJE DERHAL DEĞİŞTİRİLMELİ”
Ulaştırma Bakanlığı’na seslenen Milletvekili Bozan, “Derhal, gecikmeden Günyurdu ve Avadan mahallelerine bir heyet gönderilmeli. Bu heyet, başta muhtarlarımız olmak üzere burada yaşayan yurttaşlarımızı dinlemeli ve daha sonra geç kalınmamışken projede değişiklik yapılmalı. Projede yapılacak değişikliğe göre bu hemzemin geçit korunmalı. Bu bölgede yaşayan yurttaşlarımız diledikleri zaman hemen yaya hem de araçlarıyla karşı tarafa geçebilmeliler. Bu burada yaşayan 7 bin yurttaşımızın yurttaşlık hakkıdır.
“BU PROJE, 1 YURTTAŞIMIZ RAHATSIZLANSA YOLUNU 14 KM UZATIYOR”
Milletvekili Bozan, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:
“Bugün Günyurdu ya da Avadan mahallesinde yaşayan bir yurttaşımız Allah göstermesin bir rahatsızlık geçirse bu hemzemin geçit olmazsa 7 kilometre öteye gidecek, 7 kilometre de geri gelecek tam 14 kilometre yol gitmek zorunda kalacak ve belki de hayatını kaybedecek. Ulaştırma Bakanlığına çağrımız gecikmeden bu mağduriyeti ortadan kaldıracak proje değişikliğini yapmalarıdır. Biz de bu sorunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağız ve sorun çözülene kadar da takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
İlginizi Çekebilir
İran ve İsrail arasında karşılıklı saldırılar gece boyunca devam etti
İsrailli yetkililer, İran'dan atılan bir füzenin Cumartesi sabahı erken saatlerde İsrail'in merkezindeki evlerin yakınına düştüğünü ve iki kişinin öldüğünü, 19 kişinin de yaralandığını açıkladı. İran'ın BM Büyükelçisi İsrail'in İran'a yönelik saldırılarında 78 kişinin öldüğünü belirtti.
UAEA Başkanı Grossi: İran'da nükleer sızıntı var
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, İsrail'in düzenlediği saldırıların hedefi olan İran'ın Natanz kentindeki nükleer tesiste radyasyon sızıntısı tespit edildiğini duyurdu.
Putin, İsrail Başbakanı ve İran Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü
Rusya lideri Putin, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü.
ABD, İran'daki vatandaşlarına acil tahliye çağrısı yaptı
ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran saldırısı sonrasında tüm vatandaşlarına seyahat uyarısı yaparken, ülkede bulunan ABD'lilere de acilen tahliye çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, ülkeden ayrılamayacak durumda olanların güvenli bölgelerde kalmaları istendi.