MUSTAFA GÖKTAŞ: LAFA GELDİMİ ÇOK, ADİL VE GERÇEKÇİ BİR ZAMMA GELDİMİ YOK...
EKONOMİÇETKODER: “EMEKLİLER, BUGÜN İNSANCA UYGARCA YAŞAMAK İSTİYOR, YARINLAR SİZİN OLSUN DİYEREK, SADAKA DEĞİL HAKLARINI İSTİYORLAR” AÇIKLAMASI YAPTI.
POLİTİKACILARDA UTANMA SIKILMA KALMAMIŞ, ARSIZLIK TAVAN YAPMIŞ DURUMDA
Kısa adı ÇETKODER olan yurt geneli örgütlü bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bu ülkede EMEKLİ, insanca ve uygarca yaşamaktan mahrum bırakılıyor. Oysa Ağzını açan siyasetçi, Emekliye sahip çıktığını, yaşlısına saygısı olmayanın kimseye saygısı olmadığını, Yaşlıların huzurlu yaşamları için mücadele ettiklerini söylüyor. Hiç utanma sıkılma kalmamış. İnsanın bunları söylerken insanın yüzü kızarır. O da yok. Ya bunlar kendi söylediklerine inanarak söylüyorlar yâda çok arsızlaşmışlar” dedi.
LAFA GELDİMİ ÇOK, ADİL VE GERÇEKÇİ BİR ZAMMA GELDİMİ YOK...
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Emeklilerin aldığı yaşlı aylıkları acınacak haldeler. En azından, en düşük maaş alanın, maaşının, asgari ücrete denk gelmesi lazım... Ama bunun mümkünatı yok. Her gün Emekliye enflasyon zammı geliyor, emekliler yaşadı, kalkınacak, uçacak deniyor. Ama 6 ayda bir verilen zam, 55- 85 lira arası değişiyor. Yahu gün geçmiyor ki, emeklinin yaşamsal ihtiyaçlarına, yüzde 15- 25- 30 arası zam gelmesin. Emekliye 6 ayda bir verilen enflasyon zammı ile yaptığınız artış piyasada gelen zamların karşısında komik kalıyor. Bu zam dediğiniz miktar insanla, yaşlı ile alay etmektir. Emeklilere, neredeyse, şu son günlerini yaşadıkları yaşlarında, bu çileyi neden reva görüyorsunuz? Lafa geldi mi biz Avrupalıyız. Ama bakın bu günkü ortamda, gerçek yaşamda emekliler ekonomik olarak AFRİKA ülkesine yaşıyor. Açlıkla yoklukla iç içe yaşıyor. Çoğu açıklanan yoksulluk sınırının kat kat altında. Açlık içinde. Bu zulmü sağlıklı yaşamakta zorlanan emeklilere yapmayın” dedi.
BIRAKIN YURT DIŞI SEYAHATİ, YURT İÇİ SEYAHATİ YAPAMIYORLAR
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Asgari ücretin bile çok çok altında maaş alan emekliler var. Sesini duyurmak için meydana çıkıyor, engelleniyorlar. Kimisi gözaltına alınıyor. Ne yapsınlar? Yaşamayıp ölsünler mi? Emekliye, emekli devlete külfetmiş gibi bakılırsa, bunun insanlıkla çağdaşlıkla yakışır yanı olmaz. Avrupa da en kötü parayı alan emekli bile yurt dışı seyahat yapabiliyor. Bizde bu mümkün değil. Biz vazgeçtik yurt dışı seyahatten. Bizdeki emekli Yurt içi seyahat edemez hale gelmiş durumda. Şehir içinde toplu taşımaya verecek parası yok ” dedi.
ALLAH RIZASI İÇİN TALANA İSRAFA DEĞİL EMEKLİYE BİTÇE AYIRIN
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “2000 yılı sonrası emekli olanlar daha da mağdur haldeler. Bir türlü çıkmayan İNTİBAK yasası nedeniyle de mağduriyetleri gün gün artıyor. Artık şu intibak yasasını çıkarın. Emekliyi insanca uygarca yaşayacak zammı verin. Önümüzdeki Kurban bayramı ikramiyesini bari 1500 TL ye çıkartın. Çünkü en küçük kurban bile bu rakamın üstünde. Hayalle değil gerçekle yüzleşin. Sadaka Değil Emeklilerin Hakkını verin.. Vereceğiniz zam ile artık emekli yemekli olsun. Dost başa, emeklileri açlığa ve yokluğa mahkûm edenler, ayağa bakarmış dedirtmeyin. İnsanca uygarca yaşamak için adil zam istiyorlar. Her tarafta artan bir rüşvet yolsuzluk, emekliye ise açlık yoksulluk. Allah rızası için talana israfa değil, emekliye bütçe ayırın. En düşük emekli maaşı asgari ücrete denk olmalı. Emekliler bugün insanca uygarca yaşamak istiyorlar, yarınlar sizin olsun” dedi.
İlginizi Çekebilir
AV.HASAN DOYDU HAYKIRIYOR, DUYAN YOK!!!
Mersin’in Erdemli ilçesinde sıfır deniz olduğu kadar birde SİT almanı olan yer için harekete geçen Av. Hasan Doydu ilgili ve yetkilileri uyarıyor, ama kimsenin umurunda olmuyor. NİYE Kİ????
HELAL OLSUN SANA SEÇER!!!
Biz uyardık, o gereğini yaptı. Ancak daha henüz yapılacak çok şey var. Değerli başkan ve genel sekreter bir yazı ve tamim yayınlar, tüm birimlere bildirirseler iyi olur. Bundan böyle kimse bu araçları babasının malı gibi ÖZEL işlerinde kullanmasın.
BU İŞLERİN ARKASINDA KİM VAR
Yürürlükte Tasarruf genelgeleri var. Belediyelerin ekonomik durumu belli… Ama PAZARLIK alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar. Bu pazarlık alımın kime ne faydası var, bu işlerin arkasında kim var?
TOROSLAR BELEDİYESİ ŞAŞIR MIŞ MI?!
TOROSLAR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/92572 İKN numaralı, "DAL PARÇALAMA MAKİNASI" alımı işini Mal - Pazarlık - Pazarlık (MD 21 F) ye göre ihaleye çıkar. İşte detayları ve işin tuhaflığı…