MUSTAFA GÖKTAŞ'DAN TARİHİ KARAMANCILAR KONAĞI ÇAĞRISI
EKONOMİÇevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Gazeteci yazar ve iktisatçı Mustafa Göktaş’da Mersin’deki tarihi KARAMANCILAR KONAĞI için çağrıda bulundu.
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Gazeteci yazar ve iktisatçı Mustafa Göktaş,
“uzun süredir kamuoyunu meşgul eden tarihi Karamancılar Konağı hakkında yapılan haberleri ve bu konudaki hassasiyetleri saygı ile izliyoruz. Mersin tarihi ve kültürel mirası yıllarca hor kullanıldığı gibi heba edildi. Bir çevre ve tüketici kuruluşu olarak sürekli tarihi dokunun korunmasını talep ettik. Bu gün gelinen noktada burasının gastronomi amaçlı kullanıma açılacağını duyuyoruz. Bu bizi üzüyor. Burası Mersin’in çok önemli bir tarihi anısıdır. Geçmiş ile gelecek arasında önemli bir köprüdür. Burasının MÜZE olması fikrini desteklediğimizi ve Mersin’imize ve Mersin halkına müze olarak kazandırılmasını istiyor ve talep ediyoruz. Bu uğurda mücadele eden ve emek harcayan herkese de canı gönülden teşekkür ediyoruz. Mersin’in tarihi evlerinin adına ve şanına yakışır şekilde korunması Mersin halkının çıkarına olacaktır” dedi.
İlginizi Çekebilir
MIT araştırdı. Yapay zeka 20 milyon Amerikalıyı işsiz bırakabilir
Yeni bir araştırma ABD iş gücünün yaklaşık yüzde 11,7’sini şu anda yapay zekanın üstlenebileceğini ortaya koydu
Ukrayna'nın saldırıları etkisiyle petrol fiyatları yükseliyor
Ukrayna'nın Rus petrol varlıklarına yönelik saldırıları ve Rus petrol akışının yeniden başlamasına yönelik beklentileri düşüren barış görüşmelerinin durmasıyla petrol fiyatları yükseliyor.
Avrupa borsalarının pozitif seviyelerde açılması bekleniyor
Küresel piyasaların yükseliş eğilimi göstermesi nedeniyle, Avrupa borsalarının Çarşamba günü pozitif seviyelerde açılması bekleniyor.
Avrupa piyasalarının yatay veya düşüş eğiliminde açılması bekleniyor
İstanbul, 2 Aralık (Hibya) - Avrupa borsalarının, Aralık ayında ivme bulmakta zorlanan bölgesel piyasalar nedeniyle, Salı günü yatay veya düşüş eğiliminde açılması bekleniyor.