Pakistan Savunma Bakanı, Hindistan'la gerilimden tedirgin: ‘Savaşa yol açabilir’
SİYASETPakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif, iki nükleer güç olan Hindistan ve Pakistan arasında tırmanan ve savaşa dönüşebilecek gerilim nedeniyle dünyanın endişe duyması gerektiğini belirtti.
SkyNews televizyonuna konuşan Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif, Hindistan’la yaşanan gerilimin savaşa yol açabileceğini ve dünyanın bundan endişe duyması gerektiğini söyledi.
Asif, televizyon sunucusunun, dünyanın gelişen çatışma konusunda endişelenmesi gerekip gerekmediği sorusuna şunu dedi:
"Evet, öyle düşünüyorum. İki nükleer güç arasındaki bir çatışma her zaman endişe kaynağı... Eğer bir şeyler ters giderse bu çatışma trajik bir şekilde sonuçlanabilir."
Hindistan'ın her türlü saldırısına aynı şekilde karşılık verileceğini ve durumun olumsuz gelişmesi halinde çatışmanın savaşa yol açabileceği uyarısında bulunan Pakistanlı Bakan, bununla birlikte, diplomatik bir çözüm için umutlu olduğunu ifade etti.
ABD Başkanı Donald Trump’ın bu gerilimin çözümüne müdahale etmesi gerektiğini dile getiren Yasif, Trump’ın dünyanın farklı noktalarında farklı taraflarla muhatap olduğuna dikkat çekti.
Neler olmuştu?
Hindistan'daki Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerce, 22 Nisan'da turistlere ateş açılması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Saldırıyı Pakistan merkezli terör örgütü Leşker-i Tayyibe'nin bir kolu olan 'Direniş Cephesi' (TRF) üstlenmişti.
Saldırısı sonrası Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suudi Arabistan'daki resmi ziyaretini yarıda keserek Yeni Delhi'ye dönmüş, güvenlik toplantısı düzenlemişti. Toplantının ardından yetikiler, saldırının Pakitan tarafından düzenlendiğini öne sürmüştü.
Hindistan, bu saldırıyla yanıt olarak Pakistan vatandaşlarına vize verme sürecini askıya almış, şu ana kadar vizeleri de iptal etmişti. Buna karşılık Pakistan da Hindistan’la tüm ticareti askıya aldığını ve hava sahasını Hint havayollarına kapatmıştı
SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Erdoğan: “İstanbul başta olmak üzere 81 vilayetimizin hepsini depreme karşı dayanıklı hâle getirmek için canla başla çalışıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İstanbul başta olmak üzere 81 vilayetimizin hepsini depreme karşı güvenli ve dayanıklı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Bu amaçla son 23 yılda, TOKİ vasıtasıyla, 1 milyon 547 bin konut ürettik. Türkiye genelinde toplamda 3 milyon 700 bin dönüşüm konutu ve sosyal konut inşa ettik. 15 milyon vatandaşımıza yeni yuva kazandırdık” dedi.
Meloni'den Erdoğan'a 'sığınmacı' teşekkürü
Zirve, Türkiye ile İtalya'nın özellikle savunma alanında işbirliğini artırdığı bir döneme denk geldi.
BM Genel Sekreteri uyardı
BM Genel Sekreteri uyardı: Filistin-İsrail için iki devletli çözüm 'geri dönüşsüz' noktaya yaklaştı
Trump’a göre, Biden ülkeyi yönetmiyordu
ABD Başkanı Donald Trump, selefi Joe Biden'ın ülkeyi gerçekte yönetmediğini belirtti.