Rusya ve Küba işbirliği anlaşması imzaladı
SİYASETRusya ve Küba’nın sağlık ve bilim alanlarında işbirliği anlaşması imzaladığı bildirildi.
Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Çernişenko başkanlığındaki Rus heyeti, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin 65. yıldönümü münasebetiyle Küba'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Sputnik muhabirinin bildirdiğine göre, Rusya ve Küba arasında sağlık, tıp eğitimi ve bilim alanlarında işbirliğini öngören anlaşma imzalandı.
Anlaşma, başkent Havana'da düzenlenen Rusya-Küba Hükümetlerarası Ticari, Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Komisyonu'nun 22. Toplantısının ardından imzalandı.
Belgeye, Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı Oleg Salagay ve Küba Sağlık Bakan Yardımcısı Tania Margarita Cruz Hernanades imza attı. - SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Erdoğan: “İstanbul başta olmak üzere 81 vilayetimizin hepsini depreme karşı dayanıklı hâle getirmek için canla başla çalışıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İstanbul başta olmak üzere 81 vilayetimizin hepsini depreme karşı güvenli ve dayanıklı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Bu amaçla son 23 yılda, TOKİ vasıtasıyla, 1 milyon 547 bin konut ürettik. Türkiye genelinde toplamda 3 milyon 700 bin dönüşüm konutu ve sosyal konut inşa ettik. 15 milyon vatandaşımıza yeni yuva kazandırdık” dedi.
Meloni'den Erdoğan'a 'sığınmacı' teşekkürü
Zirve, Türkiye ile İtalya'nın özellikle savunma alanında işbirliğini artırdığı bir döneme denk geldi.
BM Genel Sekreteri uyardı
BM Genel Sekreteri uyardı: Filistin-İsrail için iki devletli çözüm 'geri dönüşsüz' noktaya yaklaştı
Trump’a göre, Biden ülkeyi yönetmiyordu
ABD Başkanı Donald Trump, selefi Joe Biden'ın ülkeyi gerçekte yönetmediğini belirtti.