Şehitoğlu’ndan Sert Tepki: Bu Gazetecilik Değil İtibar Suikastı
GÜNDEMToroslar Meclis Üyesi A. Vahap Şehitoğlu, CHP’li başkanlara yönelik saldırılara sert çıktı. Meclis üyelerine “Başkanların yanında durun” çağrısı yaptı
Toroslar Belediye Meclis Üyesi ve Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, son günlerde CHP’li belediye başkanlarına yönelik yürütülen sistematik saldırılara meclis kürsüsünden sert tepki gösterdi.
Meclis toplantısında söz alan Şehitoğlu, Mersin’de bazı odakların organize biçimde belediye başkanlarını hedef alan bir itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğünü söyledi.
Konuşmasına Ortadoğu’daki gelişmelere değinerek başlayan Şehitoğlu, savaşların sona ermesi temennisinde bulundu.
“Ortadoğu’yu kana bulayan savaşın bir an önce sona ermesini isterken, emperyalizme karşı direnen İran halkının yanında olduğumu da ifade ediyorum” dedi.
Mersin’de Kirli Oyunlar Oynanıyor
45 yılını gazetecilik mesleğine verdiğini vurgulayan Şehitoğlu, son günlerde şehirde göz göre göre kirli oyunlar oynandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri; Mersin’de 45 yılını mesleğine adamış bir gazeteci kardeşiniz olarak içinizden konuşuyorum. Hepimizin bildiği gibi son günlerde şehrimizde gözlerimizin içine baka baka kirli oyunlar oynanmaktadır.”
Şehitoğlu, halka hizmeti ilke edinmiş belediye başkanlarının hedef alındığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çıkarcı gazete patronları, jurnalci gazeteciler ve sosyal medya sahte hesap çeteleri organize bir biçimde saldırıya geçmişlerdir.”
“Bu Gazetecilik Değil, İtibar Suikastı”
Söz konusu girişimlerin gazetecilikle hiçbir ilgisinin olmadığını vurgulayan Şehitoğlu, sert ifadeler kullandı.
“Açık söylüyorum; bunların yaptıkları ne basın özgürlüğü ne de gazeteciliktir. Bunlar, arka kapı istekleri belediye başkanlarımızca kabul edilmeyen itibar suikastçileridir.”
Belediye başkanlarının bu girişimlere karşı ortaya koyduğu kararlı duruşu desteklediğini belirten Şehitoğlu, kent yöneticilerine de çağrıda bulundu.
“Bu şark kurnazlarına karşı mücadelede kimse geri adım atmasın, kimse de bunlara inanmasın. Biz buradayız; doğrudan, namusludan ve halkımızdan yanayız.”
Meclis Üyelerine Açık Çağrı Yaptı
Şehitoğlu, konuşmasının sonunda hem gazetecilere hem de meclis üyelerine önemli bir çağrıda bulundu.
“Onuruyla mesleğini yapan tüm gazeteci arkadaşlarım da bunlara karşı çıkacak ve kimsenin bu şehri kirletmesine izin vermeyecektir.”
Şehitoğlu, meclis üyelerinin de belediye başkanlarının yanında durması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Siz değerli meclis üyelerinin de belediye başkanlarımızın yanında duracağınıza ve sesinizi yükselteceğinize inanıyorum.”
İlginizi Çekebilir
VEYSEL SARI ESNAFLARIN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI İÇİN RAPOR SUNDU
Mersin’in sevilen ve saygı duyulan siması, ESOB Başkanı Veysel Sarı, uzun yıllar üzerinde çalışarak hazırladığı MERSİN’in esnaf ve sanatkârlarının sorunları ve bunların çözüm yollarını içeren 27 sayfalık raporunu ilgili ve yetkili makamlara sundu.
KOÇAŞLILARIN İFTARI HERKESİ BİRLEŞTİRDİ
Kuruculuğunu ve başkanlığını Hocaların hocası lakaplı Öğretmen Mehmet Ali Deliktaş’ın yaptığı Koçaşlı Yardımlaşma ve Turizm Derneğinin düzenlediği iftar gecesi mükemmel bir şekildi ifa edildi. 1200 kişilik iftarda tüm kesimler bir araya geldiler.
Yasak aşk ABD'li bakanı görevinden etti
ABD’de İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, danışmanı Corey Lewandowski ile yaşadığı iddia edilen yasak aşk söylentileri ve görev süresindeki tartışmalı kararların ardından görevden alındı.
İlk kadın İl Jandarma Komutanıydı, şimdi generallik makamında
Türk Jandarma tarihinin ilk kadın il jandarma komutanı olarak görev yapan ve geçen yıl Tuğgeneral rütbesine terfi eden Gülden Mat Şakir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde yaptığı açıklamada, azim ve disiplinle çalışıldığında kadınların en zorlu askeri görevlerde dahi büyük başarılar gösterebileceğini vurguladı. Şakir, kadın subaylara seslenerek; zorlukların gelişimin başladığı yer olduğunu ve Atatürk'ün "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" düsturuyla hareket etmeleri gerektiğini hatırlattı.