Somali’de 6.5 milyon kişi şiddetli açlık riskiyle karşı karşıya
GÜNDEMSomali’de kuraklık, çatışmalar ve azalan küresel insani yardım nedeniyle yaklaşık 6.5 milyon kişinin şiddetli açlıkla karşı karşıya kalacağı bildirildi. En büyük risk grubunu ise 5 yaş altı çocuklar oluşturuyor.
Somali’de insani krizin daha da ağırlaştığı bildirildi. Federal hükümet ve BM kuruluşları, ülkede açlık tehlikesinin büyüdüğünü açıkladı.
Yapılan açıklamada, mart ayı sonuna kadar yaklaşık 6.5 milyon kişinin kötüleşen şartlar nedeniyle şiddetli açlık riskiyle karşı karşıya kalacağı aktarıldı.
Çocuklar en büyük risk altında
Raporda, 2026 yılında 5 yaşın altındaki 1.84 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme sorunu yaşayabileceği belirtildi.
Bu çocuklardan yaklaşık 500 bininin ağır derecede yetersiz beslenme tehlikesi altında olduğu kaydedildi. Uzmanlar, bu tablonun geri dönüşü zor sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Acil destek çağrısı
BM’nin Somali İnsani Koordinatörü George Conway ile Somali Afet Yönetimi Ajansı Komiseri Mohamud Moallim Abdulle, hayat kurtarıcı yardımların hızla artırılması gerektiğini ifade etti.
Yetkililer, mevcut insani yardımın yetersiz kaldığını ve uluslararası desteğin artırılmasının hayati önem taşıdığını kaydetti.
HAER İÇERİK KAYNAK:
https://anlatilaninotesi.com.tr/20260225/somalide-65-milyon-kisi-siddetli-aclik-riskiyle-karsi-karsiya-1103806717.html
İlginizi Çekebilir
YÖRÜK DAĞLARI, ARTIK ASLANSIZ KALDI…
Uzun süredir ileri yaşından dolayı tedavi gören Mersin Milletvekilliğini adına yakışır şekilde halkın ve kamunun yararına yıllarca ifa eden DAĞLARIN ASLANI lakaplı Fevzi Arıcı bu gün tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.
Almanya'da 30 yıl aranan Kızıl Ordu Fraksiyonu üyesine hapis
Alman radikal sol örgüt Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun (RAF) eski bir üyesi, 1999 ile 2016 yılları arasında bir dizi silahlı soygun gerçekleştirdiği gerekçesiyle 13 yıl hapse mahkum edildi.
.
.
.
.
Meksika, Dünya Kupası için İran milli takımını ağırlamaya hazırlanıyor
Trump yönetiminin askeri saldırıları ile Ortadoğu'da yaşanan kaos, İran'ın Dünya Kupası macerasını belirsizliğe itiyor.
Rusya uyardı: Kiev'i vuracağız, kaçın
Rusya, Ukrayna'nın başkentinde "karar alma merkezlerini" vuracaklarını bildirdi, yabancı ülke vatandaşlarından Kiev'i terk etmelerini istedi.