© Haberanaliz.net 2005

Suudi Arabistan, Türkiye'ye vize muafiyetini onayladı

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında diplomatik ve hususi pasaport sahiplerine karşılıklı vize muafiyeti konusunda anlaşmaya varıldı.

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında diplomatik ve hususi pasaport hamilleri için karşılıklı vize muafiyetine ilişkin anlaşma onaylandı.

İki ülke arasındaki anlaşma, 6 Mayıs 2026'da Ankara'da imzalanmıştı.

haber içerik kaynak:

https://anlatilaninotesi.com.tr/20260929/suudi-arabistan-turkiyeye-vize-muafiyetini-onayladi-1109143611.html

İlginizi Çekebilir

Merz: Almanya ve Kazakistan sanayi ve teknoloji işbirliğini genişletecek

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Kazakistan ile üretim, teknoloji ve hammadde alanlarında iş birliğinin geliştirileceğini açıkladı.

Irak enerji rotasını çeşitlendiriyor: Türkiye, Ürdün ve Suriye üzerinden yeni koridor

Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi, ülkesinin petrol ihracat güzergahlarını çeşitlendirmeyi hedeflediğini belirterek, Türkiye, Ürdün ve Suriye üzerinden dünya pazarlarına uzanan enerji koridorlarının geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

AB'den ABD'nin dizel ihracatını kısıtlama planına tepki

Brüksel, Beyaz Saray'ın doğrudan bir yasak yerine hedefli kısıtlamalar getirmeyi planladığını belirtmesine rağmen, ABD'nin dizel ihracatını kısıtlama teklifine karşı çıktı.

Fon soruşturması: Eski TCMB Başkan Yardımcısı tutuklandı

Fon krizine ilişkin soruşturmada aralarında eski TCMB Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci'nin de bulunduğu 19 kişi daha tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 45'e yükseldi.

ABD ile Nükleerde Yeni İş Birliği

Türkiye ile ABD arasında nükleer enerji alanında yeni bir iş birliğine gidildi. Buna göre; yeni nükleer santral projelerinin geliştirilmesinden sorumlu Türkiye Nükleer Enerji Anonim Şirketi (TÜNAŞ) ile ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ortak bir proje geliştirecek. Proje kapsamında ABD’li şirketlerin küçük modüler reaktör (SMR) tasarımları ve 4’üncü nesil reaktör tasarımları ile ilgili kapsamlı teknik raporlar hazırlanacak.

TOROS’UN PAZARLIK İŞLERİ BİR TÜRLÜ BİTMİYOR…

Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Ayrıca devlet bu tür işleri AÇIK usul yapın diyor. Ama ne hikmet ise TOROS Devlet bu tür işlerde pazarlıktan vazgeçmiyor?

TÜM HABERLER