Topçu : Medeniyet Coğrafyamızda Kafalarına Göre Harita Çizemeyecekler
SİYASETPençe- Kilit Operasyon bölgesinde şehadete eren 12 kahraman askerimize rahmet,yaralılara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,” Bizim medeniyet coğrafyamızda kimse kafasına harita çizemeyecek” dedi.
herhavadis.com haber sitesine mülakat veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, "28 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan ve yoğun ateş sonucu, naaşına ulaşılamayan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’u arama çalışmalarında Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bulunan, önceden hastane maksadıyla kullanıldığı bilinen, PKK’lı teröristlerden temizlenmiş olan 852 rakımlı tepedeki bir mağarada 6 Temmuz 2025 tarihinde yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan 19 askerin derhal hastaneye sevk edildiğini ve yapılan tüm müdahalelere rağmen 12 kahraman askerin şehit olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu : “Şehadetle buluşan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, acılı ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum “ dedi. Türkiye Yüzyılı’nda Terörsüz Türkiye vurgusunu yineleyen Yalçın Topçu : “Aziz milletimizin kahır ekseriyetle desteklediği ve “ Türkiye Yüzyılı” nda kadim kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacak “Terörsüz Türkiye” sadece Edirne ile Ardahan arasına faydası olmayacak!.. “Terörsüz Türkiye” li “Türkiye Yüzyılı” nda kardeşlerimizin kadim yurtları; Gazze , Kerkük, Felluce, Halepçe, Hama’da katliamlar yaşanmayacak, başta ALTUNKÖPRÜ olmak üzere hiç bir kardeşimizin baba ocağına onun istemediği yönetici atanamayacak, onun istemediği isim konulamayacak!.. Dahası da bizim medeniyet coğrafyamızda,komşu ve kardeş ülkelerde 11 bin kilometre ötelerden gelenler asla kafalarına göre harita çizemeyecekler!.. " diye sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
MERSİN VEKİLLERİ VALİ TOROS’U ZİYARET ETTİ
Mersin Ak Parti Milletvekili Havva Sibel Söylemez den sonra CHP milletvekili Hasan Ufuk Çakır’da Vali Atilla Toros’u ziyaret ettiler.
HUZUREVİNİN HUZURUNU KAÇIRMAYIN!
Mersin’in ulvi amaçlı kurulan Huzurevi üzerinde oyunlar dönüyor.
Rus Dışişleri: Sandu rejimi Moldova'yı gettoya çeviriyor
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Moldova'da parlamento seçimleri öncesinde totaliter uygulamaların eşi benzeri görülmemiş boyutlara ulaştığını söyledi.
Ayşegül Doğan: Tarih bu sürece omuz verenleri hatırlayacak, değişim dönüşüme direnenler ise tarihte eriyip gidecek
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, güncel gelişmelere ve Merkez Yürütme Kurulu toplantımızda değerlendirilen gündemlere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Doğan, şunları söyledi: