Trump yanlısı Senatör Graham'ın ölüm nedeni belli oldu
SİYASETABD'de savaş politikalarını desteklemesiyle bilinen Senatör Lindsey Graham'ın aort damarındaki yırtılma nedeniyle öldüğü duyuruldu, bu yırtılmanın damar sertliğine bağlı olduğu belirtildi.
Cumartesi akşamı hayatını kaybeden, ABD Kongresi'nin önde gelen Cumhuriyetçi senatörlerden Lindsey Graham'ın ölüm nedeni açıklandı.
Yapılan otopside 71 yaşındaki Senatör'ün ölüm nedeni "aort diseksiyonu" olarak belirlendi. Senatörün ofisi, bunun kalpten çıkan ana damarın yırtılması anlamına geldiğini ve damar sertliğine bağlı kalp-damar hastalığından kaynaklandığını açıkladı.
Graham'ın ölümünün ardından sosyal medyada "şüpheli durumlara" dair iddilar dile getirilmişti. ABD Başkanı Donald Trump, ölümünden dakikalar önce Graham ile telefonda görüştüğünü ve ortada şüpheli bir durum olmadığını şu sözlerle ifade etti:
"Ortada bazı söylentiler var. Ama hayır, bence çok kısa sürede gelişen bir rahatsızlık geçirdi. Kalp krizi geçirdi. Benim dostumdu, çok yakın bir dostumdu. Onu kaybetmek gerçekten yıkıcı."
Trump, Graham'ın anısına ABD'de bayrakların 18 Temmuz Cumartesi gecesine kadar yarıya indirilmesi talimatını verdi.
Savaş politikalarını destekliyordu
Graham geçen hafta NATO Zirvesi için Ankara'ya seyahat etmiş, oradan da Kiev'e geçerek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelmişti.
Senatör, Trump'ın en yakın müttefiklerinden biriydi ve daha saldırgan bir ABD dış politikasını savunuyordu.
İsrail'i güçlü şekilde destekleyen Graham, İran savaşını da savunuyor, ayrıca Ukrayna'ya daha fazla silah gönderilmesini istiyordu.
AP,Reuters / MUK,ET
haber içerik kaynak:
https://www.dw.com/tr/trump-yanl%C4%B1s%C4%B1-senat%C3%B6r-graham%C4%B1n-%C3%B6l%C3%BCm-nedeni-belli-oldu/a-77929256
İlginizi Çekebilir
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu'dan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin değerlendirme
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, "Türkiye, Gezi Olayları'nda çok büyük bir hasar alsaydı 15 Temmuz'u mağlup edemezdi." dedi.
AB'de 13 yaşından küçüklere sosyal medya kısıtlaması yolda
AB'nin görüş sorduğu bilirkişi heyeti TikTok ve Instagram gibi platformlara erişim için 13 yaş sınırlaması önerdi; yeni düzenleme hazırlıkları başladı.
İran'ın intikam listesi Berlin'i harekete geçirdi
İran'da bir gazetede yayımlanan intikam çağrısı Almanya'da güvenlik tartışmalarını alevlendirdi. Berlin, Tahran rejiminin Avrupa'daki siyasi kurumlar ve temsilciler için ciddi bir tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu.
ADI GİBİ, CAN VE CİGER… BAĞIMSIZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI…
Ülkücü hareketin önderlerinden olan eski ocak başkanlarından sonrasında BBP çatısında siyaset yapan ve devamında MHP çatısından hiç kopmayan iş insanı, BÖLGEDE üretim ve istihdam yaratan MUSTAFA CANCİĞER, Mersin’in Tarsus ilçesinde bu gün Bağımsız Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. İşte o açıklama metni:
İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz'un 10. yılına özel uluslararası programlar düzenleyecek
İletişim Başkanlığınca, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 10. yılı dolayısıyla "Milli İrade ve Demokratik Direnç: 10. Yılında 15 Temmuz" temasıyla yurt dışında etkinlikler gerçekleştirilecek.
Bakan Gürlek duyurdu: Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 25 kişi gözaltına alındı
Adalet Bakanı Akın Gürlek sosyal medyadan yapmış olduğu yazılı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması kapsamında 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı.