Trump’tan dev şirketin CEO'suna 'derhal istifa' çağrısı yaptı
DÜNYAABD Başkanı Donald Trump, Intel CEO’su Lip-Bu Tan’ı Çin ile “sorunlu bağları” olduğu iddiasıyla istifaya çağırdı.
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Intel CEO’su Lip-Bu Tan’ı “yüksek derecede çıkar çatışması içinde” olmakla suçlayarak “derhal istifa” çağrısında bulundu.
Lip-Bu Tan, Mart ayında, ABD yarı iletken sektörünün öncülerinden olan ancak son dönemde rakiplerinin gerisinde kalan Intel’i toparlamak amacıyla göreve getirilmişti.
Trump sosyal medya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"INTEL’in CEO’su yüksek derecede ÇIKAR ÇATIŞMASI içinde ve derhal istifa etmeli. Bu soruna başka bir çözüm yok"
Intel, Amerika’nın yarı iletken üretim kapasitesini yeniden inşa etme çabasının bir parçası olarak ABD hükümetinden milyarlarca dolar destek almıştı. Perşembe günü yapılan şirket açıklamasında ise, Trump’ın “Önce Amerika” gündemiyle uyumlu olarak ABD’ye önemli yatırımlar yapıldığı vurgulandı.
Intel açıklamasında, “Intel, Yönetim Kurulu ve Lip-Bu Tan, ABD’nin ulusal ve ekonomik güvenlik çıkarlarını ilerletmeye derinden bağlıdır. Yönetimle olan etkileşimimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz” denildi.
Malezya doğumlu ve Singapur’da büyümüş, sonradan ABD vatandaşı olmuş Tan, yarı iletken sektöründeki uzmanlığıyla tanınan bir girişim sermayedarı.
HABER İÇERİK VE KAYNAK: SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Medvedev: Rus askerleri, Kiev’in Latin Amerika kartellerinden kullandığı paralı askerleri hızla yok ediyor
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Kiev'in savaş alanında kullandığı Latin Amerika kartellerinin paralı askerlerinin Rus askerleri tarafından hızlı bir şekilde yok edildiğini belirtti.
Simonyan: Batı'da birçok kişi, Rusya'yı aileleri için kurtuluş olarak görüyor
Batı'da geleneksel değerlerden uzaklaşıldığının altını çizen Simonyan, birçok kişinin Rusya'yı aileleri için kurtuluş olarak gördüğünü ifade etti.
Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan Rezan Epözdemir’in evinde ve iş yerinde arama yapılarak dijital materyallere el konuldu, pasaportuna dört ayrı suçtan tahdit konuldu.
Putin ve Şi telefonda görüştü
Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çinli mevkidaşı Şi’nin telefonda görüştüğü belirtildi.