TÜRKİYE’NİN GURURU DENİS ÖRS HARİKALAR YARATIYOR
DÜNYAMilli sporcumuz Denis Örs, Ay yıldızlı formayı gururla taşıyor ve “amacım ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, şanlı devletimin bayrağını göndere çekmek” diyor.
Spor camiasında short track ismi ile bilinen ancak halk arasında Buz Pateni olarak anılan sporun önemli bir temsilcisi, icracısı olan milli sporcumuz Denis Örs, Rus anne ve Türk babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiş, Türk vatandaşıdır.
8 yaşında Rusya’da kısa kulvar sürat patenine başlamış olan Denis, güçlü bir altyapı sistemi içinde yetişerek erken yaşta uluslararası yarış tecrübesi kazanmış, 2023 yılında son yarış dönemini tamamladıktan sonra Eğitimi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıl bu spora ara vermiş, Aralık 2024 itibarıyla bilinçli bir tercihle Türkiye adına yeniden piste dönerek ay-yıldızlı formayla mücadele etmeye başlamıştır.
Türkiye’de short track (Buz Pateni) branşı son yıllarda yeni yeni gündeme gelen ve gelişim aşamasında olan bir kış sporu iken, Denis Örs bu alanın öncü genç sporcu grubunda yer almakta ve özellikle 500 metre sprint disiplinindeki güçlü çıkışı ile dikkat çekmektedir.
Bu itibarla, 2026 Kış Olimpiyatları sürecinde elde edilen kota başarısında aktif rol üstlenen Denis, Türkiye’nin short track (Buz Pateni) branşında kış olimpiyatları tarihinde önemli bir eşik atlamasında pay sahibi olan kadronun da bir parçası olmuştur.
Dünya devleriyle aynı buzda yarışarak üst düzey rekabet deneyimi kazanmış olan Denis, olimpiyat atmosferinde sergilediği mücadele gücü ve disiplinli performansıyla Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi başarmıştır.
Milli forma ile yarışmayı hem gurur hem sorumluluk olarak gören Örs, yalnızca bireysel dereceler için değil, Türkiye’de short track (Buz Pateni) sporunun kalıcı şekilde büyümesi ve yeni sporcuların yetişmesi için de öncü rol üstlenmekte.
Denis, “Türkiye benim cennet vatanım. Ülkem benim için en öncelikli meselem. Buz pateni sporunu çok küçük yaşlarda icra etmeye başladım ve bu gün geldiğim noktada milli bir sporcuyum. Ancak bu beni tatmin etmiyor. Ben ülkemi Dünyada birinci yapmak, altın madalya alarak şanlı devletimin asil bayrağını göndere çekmek istiyorum. Bunun için çok ama çok çalışıyorum. Buz pateni kültürünün ise ülkemde daha etkin ve verimli gelişmesine katkı sunmak istiyorum” diyor.
Aşağıdaki resimde Denis, Yörük Türkmen kökenli olan Mersin'in Erdemli ilçesi mensubu Babası ve ailesi ile görülüyor.
İlginizi Çekebilir
Oğlu okulda saldırı düzenleyen babaya 15 yıl hapis cezası verildi
ABD'nin Georgia eyaletinde, Apalachee Lisesinde iki öğrenci ve iki öğretmenin hayatını kaybettiği toplu silahlı saldırıda oğluna silahı temin ettiği açıklanan Colin Gray, 15 yıl hapis cezası aldı.
FIFA'dan geri adım: Dünya Kupasını satış planı askıya alındı
FIFA Başkanı Infantino, yoğun tepkilerin ardından Dünya Kupası haklarını satma planından vazgeçtiğini açıkladı. Plan, UEFA, CONCACAF ve Asya kıtasını temsil eden AFC'nin tepkisine neden olmuştu.
Uyuşturucu kullanan pilot 70 bin ekstazi hapla yakalandı
Malezyalı bir pilot, Endonezya'da bagajında 70 binden fazla ekstazi hapıyla yakalandı. Pilotun kendisinin de uçuş esnasında uyuşturucu etkisi altında olduğu belirlendi.
Japonya'da deprem: Can kaybı 30'a yükseldi
Japonya'nın güneyinde meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde can kaybı 30'a yükseldi. Çöken yapılarda arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.
Yunanistan'ın Paros Adası'nda büyük yangın: 10 bölgede tahliye emri verildi
Yunanistan'ın popüler tatil adalarından Paros'ta çıkan yangın geniş bir alana yayılırken, itfaiye ekipleri karadan ve havadan müdahaleyi sürdürüyor. Yangın riski nedeniyle birçok bölgede tahliye kararı alındı.
Guterres: Kıbrıs için 5+1 görüşmeleri yeniden başlayacak
Kıbrıs'ı ziyaret eden ve burada her iki tarafın liderleri ile görüşen BM Genel Sekreteri Guterres, garantör ülkelerin de katılımıyla, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik 5+1 görüşmelerine yeniden başlanacağını duyurdu.