© Haberanaliz.net 2005

Ukrayna Enerji Bakanı Grinçuk istifa etti

Ukrayna Enerji Bakanı Grinçuk görevinden istifa etti.

Ukrayna Enerji Bakanı Svetlana Grinçuk, enerji sektöründeki yolsuzluk skandalının ardından Çarşamba günü istifa ettiğini duyurdu.
Grinçuk, sosyal medya platformu Facebook’taki hesabından, “İstifa dilekçemi yazdım. Bu makam benim için hiçbir zaman bir amaç olmadı. Mesleki faaliyetlerim kapsamında hiçbir yasal ihlal söz konusu değildir ve böyle bir durumun var olması da mümkün değildir. Kişisel ilişkilerime dair söylentiler konusunda ise her türlü spekülasyon yersizdir. Her şeyin bir sınırı olmalı. Sonuçta zaman her şeyi yerli yerine oturtacaktır” ifadelerini paylaştı.
Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (NABU), 10 Kasım’da enerji sektöründe geniş kapsamlı bir operasyon yürütüldüğünü bildirmişti. Kurum, Telegram kanalında enerji sektöründeki operasyon sırasında ele geçirilen, yabancı para dolu çantaların fotoğraflarını yayınlamıştı.
Ukrayna Parlamentosu milletvekili Yaroslav Jeleznyak, NABU’nun eski enerji bakanı ve şimdiki adalet bakanı German Galuşçenko’nun evinin yanı sıra ‘Energoatom’ şirketinde de arama yaptığını açıkladı. ‘Ukrainskaya Pravda’ gazetesi, kolluk kuvvetlerindeki bir kaynağa dayanarak NABU çalışanlarının ayrıca iş insanı ve Vladimir Zelenskiy’in yakın çevresinden Timur Mindiç’in evinde de arama yaptığını bildirdi. Jeleznyak’ın açıklamasına göre Mindiç, aramalardan önce aceleyle Ukrayna dışına çıkarıldı.
Çarşamba günü Ukrayna hükümeti, enerji sektöründeki yolsuzluk soruşturması kapsamında Adalet Bakanı Galuşçenko’yu görevden aldı.

haber içerik kaynak:

sputnik

İlginizi Çekebilir

HASAN UFUK ÇAKIR'A MUHTEŞEM KARŞILAMA

Mersin Bağımsız Milletvekili Hasan Ufuk Çakır otoban gişelerinde muhteşem bir kalabalık ile karşılandı.1150 araç, beş bine yakın kişi davul ve zurna ile Çakır'ı omuzlara alıp, konuşma yapacağı platforma getirdiler. Kurban kesildi. Sloganlar eşliğinde birlik ve beraberlik çağrıları yapıldı. Mersin yörükleri evlatlarına sahip çıktılar. Bu arada alana giremeyen araçlarda oldu.

Milletvekili Ali Bozan’ın “Gençlik kampında 3 gencimiz öldü, sorumluları kim“ sorusuna yanıt verilemedi

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a Mersin’de il müdürlüğüne bağlı Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı’nda boğularak yaşamını yitiren 3 genci hatırlatarak, konuya ilişkin soruşturmanın ne aşamada olduğunu sordu.

Hakan Fidan'dan SDG'ye operasyon uyarısı: Sabrımız tükeniyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suriye'deki Kürt silahlı güçlerin Şam'a entegrasyonunun yavaş ilerlediğinden şikayet etti, "sabrımız tükeniyor" diyerek askerî operasyon tehdidinde bulundu.

Erdoğan: “Türk devletleriyle dış ticaretimizi, uzun vadede 100 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda yaptığı konuşmada, “Birçok başlığın yanında bilhassa ekonomik alandaki stratejiler vizyon belgemizin belkemiğini oluşturmaktadır. Ticaret hacminin genişletilmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ortak pazar hedefi mevcut ekonomik ilişkileri yeni bir düzeye taşıyacaktır. Türk devletleriyle dış ticaretimizi orta vadede 60 milyar dolara, uzun vadede 100 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

TÜM HABERLER