© Haberanaliz 2023

Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı geniş bir katılımla Batman'da yapıldı

Dijital medyanın dünü, bugünü ve yarınının ele alındığı 'Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı' Batman'da düzenlendi. Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği öncülüğünde düzenlenen çalıştayın moderatörlüğünü Haberler.com Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Teymur yaparken Haberler.com ve Sondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur da konuşmacı olarak katıldı.

 

Batman'da, Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği ve Batman Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği çalıştaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 70'den fazla ulusal ve yerel basın mensubu katıldı.

VALİ CANALP: DEĞİŞİME AYAK UYDURANLAR KAZANACAK
24 Mayıs 2024 Cuma günü Batman Üniversitesi'de yapılan Çalıştay'ın açılış konuşmasını Batman Valisi Ekrem Canalp yaptı. Canalp yaptığı konuşmada, teknolojik ilerlemenin tüm sektörler gibi medya sektörünü de değiştirmekte olduğunu belirtti ve değişime ayak uyduranların kazanacağına vurgu yaptı

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçkal da; yerel basının önemine vurgu yaptı. Dernek olarak internet medyasının resmi medya olarak tanınması ve basın ilan kurumu kapsamına alınması için 3 sene yoğun bir çalışma yaptıklarını ve sonuçta kanunun çıkmasını sağladıklarını söyledi.

ALANINDA UZMAN İSİMLER TECRÜBELERİNİ AKTARDI
Moderatörlüğünü Haberler.com Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Teymur'un yaptığı çalıştayda, Kanal 7Haber Sunucusu Meryem Nas Mercan, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur, İhlas Haber Ajansı İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer, Ülke TV Haber Sunucusu Gözde Özyürek, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe ve Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr Aslı Köseoğlu birer konuşma yaptı

EKREM TEYMUR: YAPAY ZEKA MEDYA SEKTÖRÜ İÇİN HEM BÜYÜK FIRSAT HEM DE CİDDİ BİR TEDDİT
Dr. Ekrem Teymur, son teknolojik gelişmeler ve özellikle yapay zekanın medya sektörü için çok büyük fırsatlar ve tehditler oluşturduğunu, bunların iyi analiz edilmesi gerektiğini, yakın zamanda bir çok medya medya mensubunun işsiz kalabileceğini ifade etti ve böyle bir durum için çözümlerin şimdiden hazır edilmesinin gerektiği üzerinde durdu.

Kanal 7 Haber Sunucusu Meryem Nas, TV yayıncılığının geçirdiği evreleri anlattı TV'de haberin önemi üzerinde durdu.

Haberler.com Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur, teknolojik gelişmelerin habercilik sektörünü ne şekilde değiştirdiğini, ve bu değişimlerin halen devam ettiğini söyledi.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, sorumlu yayıncılığın önemini anlattı. İlker Yücel konuşmasında, 2023 yılındaki deprem döneminde yapılan bazı kuruluşların halk güvenliği ve genel toplum yararı aleyhine yayınlar yaptığı örneğinden hareketle, medyanın kamusal bilgilendirme görevini yerine getirirken milli menfaatleri gözetmesinin önemli olduğunu belirtti.

İhlas Haber Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Biçer de katılımcılara Ajans Haberciğinin kalite unsurlarını ve ajans haberlerindeki kaliteyi nasıl sağladıklarını detaylı bir şekilde anlattı.

Ülke TV Haber Sunucusu Gözde Özyürek ise konuşmasında, medyada etkin iletişimin önemi vurgu yaptı. Özyürek; medyada iletişim çalışması yapan kişi ve kurumların kullandıkları dilin hedef kitleye uygun olması ve doğru iletişim kurulması halinde hedefe ulaşılabileceğini belirtti.

Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe de konuşmasında, sosyal medya ihbar hatları ve TV haberciliğini anlattı.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr Aslı Köseoğlu, dijital çağda yerel medyayı bekleyen fırsatlar ve tehditleri anlattı ve yerel medyanın sorunlarına vurgu yaptı.

Çalıştay'ın kapanışında Dr Ekrem Teymur, global çapta sorunların ve Türkiye ile ilgili konuların doğru ve etkili bir şekilde dünya kamuoyuna sunulabilmesi için Türkiye menşeli global medya organlarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu bağlamda Anadolu Ajansı ve TRT'nin son yıllardaki global atılımının doğru adımlar olduğunu ve önemli olduğunu belirtti.

Katılımcılar çalıştay sonrasında Batman'da yapılan ve 24 saat esasına göre hizmet veren modern ve örnek kütüphaneyi gezdi. Ardından merkez ve Hasankeyf'deki tarihi yerleri gezerek video çekimleri yaptı.

SONDAKİKA.COM

 

İlginizi Çekebilir

Yenilenen resmi yazışma yönetmeliği 5 milyar liralık tasarruf sağladı

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te dört yıl önce yapılan değişikliklerin ardından kamuda yaklaşık 5 milyar lira tasarruf sağlandığı açıklandı.

AYM'den bazı vakıflarda görev alanlara ilişkin karar

AYM'den bazı vakıflarda görev alanlara ilişkin karar: Emekli aylıkları kesilecek. Anayasa Mahkemesi, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği, Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Vakfı, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı ile Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfında emekli olup da görev alan kişilerin, emekli ve yaşlılık aylıklarının kesilmeyeceğini öngören kuralı Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfına kaynak aktarılmasına ilişkin düzenlemeyi de mali özerklik ilkesiyle bağdaşmadığı gerekçesiyle iptal etti.

MÜ Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında

Üniversitemiz THEImpactRankings Sıralamasına Göre Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında

Sinan Ateş davasında görevden alınan savcı terfi etti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargıda yaz kararnamesini açıkladı. Kararnamede eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili davadan alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

TÜM HABERLER