MUSTAFA GÖKTAŞ : GENÇLER, DİZİ OYUNCUSU, FİLM OYUNCUSU, MANKEN TUZAKLARI İLE FUHUŞ VE UYUŞTURUCUYA DÜŞMEYİNİZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MUSTAFA GÖKTAŞ : GENÇLER, DİZİ OYUNCUSU, FİLM OYUNCUSU, MANKEN TUZAKLARI İLE FUHUŞ VE UYUŞTURUCUYA DÜŞMEYİNİZ
Kısa adı ÇETKODER olan yurt geneli örgütlü bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı, Gençlere ve insanlarımıza kurulan yeni tuzaklar için uyarıda bulundu.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı olaylarına yenileri eklenmiş durumda. Özellikle Gençlerimiz üzerinde oynanan bu oyun büyük facialara ve yaşamsal çöküntülere sebep olmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile şu anda her bireyin elinde olan akıllı telefon dediğimiz olaylarda türlü çeşitli tuzaklar kurarak insanlarımızı dolandıran, kendi çıkarları için insanlarımızın acımasızca ve hayasızca hayatlarını karartan şebekeler, çeteler, örgütler mevcut. Şebeke, çete, örgüt deyince aklınıza sadece SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTLERİ GELMESİN. Gelişen teknoloji ile beraber sanal âlemde, dijital dünyada, elimizdeki telefonlarımızda kurulmuş çok sayıda çıkar amaçlı, kötü niyetli, çeteler, şebekeler var. Özellikle gençler ayık olsunlar.  İnsanlarımız ayık olsunlar. Türlü çeşitli vaatlere kanmasınlar ve geleceklerini yok etmesinler” dedi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yurt geneli derneğimiz çatısını arayan çok sayıda tüketici vatandaşımızın arz etmesi ile öğrenmiş olduğumuz yeni dolandırıcı çeteleri, örgütleri ortaya çıktı. 0.212 şehirlerarası kod numarası ile sizleri cep telefonlarınızdan arayarak, telefonu siz açar açmaz, karşınıza otomatik santral çıkıp, ‘yeni yayına girecek olan dizide oyuncu olmak ister misiniz, istiyorsanız şu tuşa basın’ diyerek sizlere türlü çeşitli sorular sorulmakta cevaplamanız istenmektedir. Sakın, sakın ola ki, kimlik bilgilerinizi, TC numaranızı, annenizin kızlık soyadını, banka hesap numaranızı, kredi kartı bilgilerinizi ve benzerlerini vermeyin. Bunlar yeni bir dolandırıcı şebekesi ve çetesi. Bunların çoğu, FUHUŞ ve UYUŞTURUCU çeteleri… Sizin hayatınızı karartırlar, geleceğinizi elinizden alır çalarlar, dikkatli olun” dedi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ekranlarda izlediğiniz diziler, mankenler, sanat âlemindeki sanatçıların yaşamları size cazip gelebilir. Elbette sizlerde her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Ama bu işler böyle kolay yoldan olmaz. Hele telefon ve sanal âlemdeki sayfalardan hiç olmaz. Bu işin okulunu okuyan, yüksek tahsilini yapanların işsiz gezdiği iş bulamadığı ortamda, siz öyle birden bire gelip oyuncu olacaksınız, dizilerde rol alacaksınız, sanatçı olacaksınız, manken olacaksınız, aktirist olacaksınız, bu, bu kadar kolay değil. Kolay hiçbir iş yok. Bir işin kolayı demek, ahlaksızlık ve kanunsuzluğun içine düşmek demektir. Kolay yoldan köşe döneceğim, para kazanacağım, şöhret olacağım derken ahlaksızlık, iffetsizlik, kokuşmuş bir hayatın içine düşersiniz, geleceğiniz kararır. Sizler bizlerin umudu, geleceğimizin güveni ve teminatısınız. Eğer dizi oyuncusu olacaksanız, aktirist, sanatçı, manken v.b, bu işlerin okulu olduğu kadar, bilenleri, üstat insanları, sinema ve tiyatro kuruluşlarının söz sahibi kuruluşlar var. Onlarla irtibat kurmadan, konuşmadan, gerekli bir bilgiyi almadan sizlere açılan bir telefon ile bu işe dalıp hayatınızı ve gençliğinizi karartmayın. Yapacağınız bir hata ileride telafisi güç ve imkânsız maddi ve manevi kayıplarınıza yol açacaktır, çok dikkatli olun” dedi.


0Önceki Haber

0

Basın kartı sarıdır!Sonraki Haber

Basın kartı sarıdır!

Başka haber bulunmuyor!