ABD, İran'a seyahat uyarısı yayımladı: 'Hiçbir şartta gitmeyin'
GÜNDEMABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Amerikan vatandaşlarına yönelik İran’a seyahat etmemeleri konusunda bir uyarı yapıldı. Uyarının sadece İran’da yaşayan veya seyahat planı yapanlar için değil, çifte vatandaşlar için de geçerli olduğu belirtildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarını ve çifte vatandaşlarını İran’a hiçbir koşulda seyahat etmemeleri konusunda uyardı.
Bakanlık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İran’a seyahat konusunda ''Amerikan vatandaşları, hiçbir nedenle İran’a seyahat etmemelidir” dedi. İran’da bulunan veya İran’a gitmeyi düşünen Amerikan vatandaşlarının özellikle ABD-İran çifte vatandaşlarının uyarıyı dikkate alması gerektiği vurgulandı.
İran'a saldırı ihtimali gündem oldu
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Amerikan vatandaşlarını ve çifte vatandaşları, güvenlik riskleri nedeniyle İran’a hiçbir koşulda seyahat etmemeleri konusunda uyarmasının bölgede planlanan bir saldırı olabileceği ihtimalini gündeme getirdiği ifade edildi.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
Dünya Üniversite Sıralamalarında Mersin Üniversitesi’nden Güçlü Performans
Mersin Üniversitesi, yükseköğretim alanında hem ulusal hem de uluslararası düzeyde güçlü bir aktör olma yolunda önemli bir başarıya daha imza attı.
‘Trump, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık askeri yardım tahsis etmeyi planlıyor’
Trump’ın Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık askeri yardım tahsis etmeyi planladığı öne sürüldü.
Grok olayının ardından ilk istifa geldi: X Ceo'su Linda Yaccarino görevi bıraktı
Sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) CEO’su Linda Yaccarino, görevinden ayrıldığını açıkladı. İki yıl süren görev süresinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yaccarino herkese teşekkür etti.
CELAL ATA, ÜSTAT GÖKTAŞ’A NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDU
Mersin’in tanınmış iş insanı ve siyaset camiasının değerli siması CELAL ATA, Araştırmacı Gazeteci Yazar ve İktisatçı Üstat Mustafa Göktaş’a bu gün nezaket ziyaretinde bulundu. Bu ziyaret de memleket ve millet meseleleri ile Mersin’in her alanda kalkınmasındaki çalışmalar ön planda idi.