ABD, İran'a yönelik en büyük yaptırım paketini uygulamaya koydu
DÜNYAABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, İran'a karşı bugüne kadarki en büyük yaptırım paketini uygulamaya koyduğu belirtildi.
ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İran'a karşı bugüne kadar getirilen en büyük yaptırım paketinin uygulama konduğu bildirildi.
Yeni yaptırımların, İran'ın dini lideri Hamaney’in danışmanı Ali Şamhani'nin oğlu Muhammed Hüseyin Şamhani ile bağlantılı 50'den fazla kişi ve kuruluşu hedef alıyor.
Hazine Bakanı Scott Bessent, “Bugün uygulanan 115'ten fazla yaptırım, Trump yönetiminin İran'a yönelik azami baskı kampanyasını başlattığı günden bu yana uygulanan en büyük yaptırımlar. Bu önlemler, Tahran'ın ABD'nin güvenliğini tehdit ederken kâr sağlayan rejim elitlerini hedef alarak Amerika'nın çıkarlarını ön planda tutuyor” açıklamasında bulundu.
Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre ABD, Şemhani'nin oğlunu, İran ve Rusya'dan dünya çapındaki alıcılara petrol, petrol ürünleri ve diğer malları taşıdığı iddia edilen devasa bir tanker ve konteyner gemisi filosu inşa etmek ve işletmekle suçluyor.
Bessent, “Şemhani ailesinin gemi taşımacılığı imparatorluğu, İran elitinin konumlarını kullanarak nasıl muazzam servetler biriktirdiğini ve rejimin tehlikeli faaliyetlerini nasıl finanse ettiğini gösteriyor” ifadesini kullandı.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı
ABD, İran'ın daha önce uygulanan yaptırımları delmesine kolaylık sağladıkları gerekçesiyle 18 kişi ve kuruluşun yaptırım listesine alındığını bildirdi.
BAŞKAN ÖNGE, BENİM KİMSEYE VEREMEYECEĞİM HESAP YOKTUR DEDİ GÖREVDEN ALDI
Mersin’in GÜLNAR ilçesi Belediyesinde uzun süredir tartışma konusu olan Başkan yardımcılığı mevzunda sosyal medya ve bir kısım çevrelerde ileri geri yazılar çıkınca, Başkan olaylara el attı. İlgili başkan yardımcısını görevden aldı, Devletime ve milletime sıdkı sadakatle bağlıyım, kimseye verecek hesabım yoktur dedi.
BAE havaalanları Sudan uçuşlarını kabul etmeme kararı aldı
Birleşik Arap Emirlikleri, ülkedeki havalimanlarına Sudan havayollarına ait uçakların inişini yasakladı. Sudan medyası, Sudan'ın bu yasak karşısında şaşkınlığa uğradığını bildirdi.
Merkel'in hayaleti: Trump hâlâ Avrupa'nın eski lideriyle boğuşuyor
CNBC'de ABD'deki piyasaların mevcut durumu hakkında konuşan Trump'a AB-ABD ticaret anlaşması hakkında sorular soruldu ve eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile yaptığı bir görüşme hatırlatıldı.