ABD Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi'nin bilgisayarlarına saldırı düzenlendi
GÜNDEMMicrosoft'un bu ay yayınladığı SharePoint yazılımındaki açıklardan yararlanan bilgisayar korsanlarının saldırdığı kurumlar arasında, ABD’nin nükleer silahlarının tasarım ve idamesinden sorumlu Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi’nin de yer aldığı belirtildi.
Bloomberg, bir kaynaktan aktardığı haberinde, ABD Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi'nin bilgisayarlarına saldırı düzenlendiğini bildirdi.
Haberde, “Konuya yakın bir kaynağa göre, Microsoft'un SharePoint belge yönetim sistemine yapılan saldırıdan etkilenenler arasında, ABD’nin nükleer silahlarının tasarım ve idamesinden sorumlu kurum da yer alıyor” ifadesi kullanıldı.
İhlal hakkında bilgi sahibi olan kişi, Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi'ne yapılan saldırıda hassas ya da gizli hiçbir bilginin ele geçirilmediğini savundu.
SharePoint yazılımındaki açıklardan, Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi'nin bağlı olduğu ABD Enerji Bakanlığı’nın bilgisayarlarının da etkilendiği kaydedildi.
Microsoft, Salı günkü açıklamasında, saldırıdan Linen Typhoon ve Violet Typhoon hacker gruplarını suçladı. Şirket, bu grupların Çin hükümetiyle bağlantılı olduğunu iddia etti.
Basın, saldırıdan ABD, Almanya, Fransa ve Avustralya’daki kullanıcıların etkilendiğini bildirdi.
haber içerik kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
Karapetyan, Ermenistan Elektrik Şebekeleri'nin kamulaştırılması nedeniyle hükümete açtığı davayı kazandı
Hükümetin cezaevinde bulunan iş insanı Karapetyan'a ait Ermenistan Elektrik Şebekeleri'ni kamulaştırmasına mahkeme tarafından iptal kararı çıktı.
Savcı şifresiyle FETÖ dosyalarını kapattı: Zabıt katibine, bin 190 yıl hapis talebi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara Adliyesi'nde kendisine ve savcılara ait şifreyle Ulusal Yargı Ağı Sistemi'ne (UYAP) girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi A.Y. ve 15 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.
EFSANE HEKİMDEN ÜSTAT GÖKTAŞ’A NEZAKET ZİYARETİ
Mersin İl sağlık müdürlüğünü 1987-91 arası, Mersin Devlet Hastanesi Başhekimliğini 2001 -2004 arası efsane bir şekilde icra eden, fakir ve fukara dostu olarak bilinen, çalışmalarıyla ATOM KARINCAYA benzetilen, Mersin’de birbirinden kıymetli Valiler ile devlete hizmeti şiar edinen, devletçiliği, vatanseverliği, milliyetçiliği tartışılmaz olan deri ve zührevi hastalıklar uzmanı Uz. Dr. Yılmaz Aksoy, Araştırmacı Gazeteci Yazar ve İktisatçı, Üstat Mustafa Göktaş’a nezaket ziyaretinde bulundu. Bu ziyaret de memleket ve millet meseleleri ön planda idi.
YEŞİLAY BAŞKANINDAN ÜSTAT GÖKTAŞ’A NEZAKET ZİYARETİ
Mersin YEŞİLAY il başkanı KEMALETTİN ERDOĞAN, Araştırmacı Gazeteci Yazar ve İktisatçı Üstat Mustafa Göktaş’a bu gün nezaket ziyaretinde bulundu. Bu ziyaret de Mersin YEŞİLAY kurumunun yaptığı hizmet ve çalışmalar ön planda idi.